Με κόκκινο ή λευκό ταραμά (που σαφώς είναι ανώτερης ποιότητας, καθώς δεν έχει πρόσθετα χρωστικά), οι ταραμοκεφτέδες αποτελούν το… must της νηστείας.
ΥΛΙΚΑ
| 300 γρ. λευκός ταραμάς | 
| 2 φλ. ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη και στυμμένη | 
| 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια, σε πολύ ψιλά καρέ | 
| ½ φλ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα | 
| 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) | 
| ⅔ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | 
| 1 κ.σ. χυμός λεμονιού | 
| 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | 
| ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο για το τηγάνισμα (με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα) | 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τον ταραμά σε ένα μεγάλο κομμάτι τουλπάνι ή σε μια πετσέτα κουζίνας, το δένουμε πολύ καλά και το βυθίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες.
 - Στύβουμε πολύ καλά το τουλπάνι ή την πετσέτα, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Με αυτόν τον τρόπο φεύγει η πολλή αλμύρα του ταραμά.
 - Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι με ½ φλ. νερό και το αχνίζουμε για να μαλακώσει λίγο και να πιει όλα τα υγρά του.
 - Ρίχνουμε τον ταραμά σε ένα μπολ και τον ζυμώνουμε με το μισό ψωμί, να ενωθούν τα υλικά.
 - Προσθέτουμε το υπόλοιπο ψωμί και τα μυρωδικά, συνεχίζοντας το ζύμωμα.
 - Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι (περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του τηγανιού) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να ροδίσουν οι ταραμοκεφτέδες. - Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα ρουφήξουν πολύ λάδι οι κεφτέδες. Για τις επόμενες δόσεις μπορεί να χρειαστεί να χαμηλώσουμε τη φωτιά, για να μην αρπάξουν οι ταραμοκεφτέδες.
 
			















