pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όταν η Ζωή Λάσκαρη κατέκτησε ΚΑΙ το θεατρικό σανίδι (photo-video)

Άργησε αλλά τα κατάφερε. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

18/08/2021 - 10:13πμ
(Φωτ.: Facebook/ Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη)

(Φωτ.: Facebook/ Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπορεί στον κινηματογράφο να επιβλήθηκε με την πρώτη της εμφάνιση, στον Κατήφορο, όμως στο θέατρο μέχρι να καθιερωθεί πέρασε πολλά. Ωστόσο η Ζωή Λάσκαρη, δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε μέχρι να τα καταφέρει. Ταλέντο, πείσμα, σκληρή δουλειά και το ταμπεραμέντο της Σαλονικιάς με τις φαναριώτικες αλλά και τις κεφαλλονίτικες ρίζες, τη δικαίωσαν. 

Ποιοι ήταν οι σταθμοί της θεατρικής της πορείας και εξαιτίας ποιας ηθοποιού απογειώθηκε η καριέρα της;

Η ανορθόδοξη αρχή

Η υποκριτική μπήκε από αλλού στη ζωή της, όμως εκείνη την αγάπησε. Και δεν αρκέστηκε στα εξώφυλλα, στις πρωτιές και στους θαυμαστές. Έτσι αποφάσισε στην πορεία να σπουδάσει την τέχνη της υποκριτικής. Για αυτό και φοίτησε στη σχολή του Πέλου Κατσέλη.

Το 1966 κάνει και την πρώτη θεατρική της εμφάνιση σε επιτυχημένη περιοδεία στην Κύπρο με τα έργα Η παγίδα του Ρομπέρ Τομά, Βαθιά γαλάζια θάλασσα του Τέρενς Ράττιγκαν και Μιας πεντάρας νιάτα των Πρετεντέρη-Γιαλαμά. Πολύ καλά έργα, αν και λίγο ξενίζουν αρχικά ως επιλογές.

Για 4 χρόνια η θεατρική της πορεία μπαίνει στο… γύψο (λόγω εποχής). Να όμως που το καλοκαίρι του 1970 οι ουρές στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από τα θέατρο «Μπουρνέλη» είναι ασύλληπτες. Μέσα στο θέατρο έχει ανέβει το «Μαριχουάνα στοπ», η πρώτη θεατρική εμφάνιση της Ζωής Λάσκαρη στο ελληνικό κοινό, αλλά και το εκκολαπτόμενο ειδύλλιο με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Και χωρίς το έργο να είναι στην μεταξύ τους σχέση, ο κόσμος γνωρίζει. Και τρέχει να δει από κοντά το νέο hot ζευγάρι.

Και δυο χρόνια αργότερα στο «Βέμπο», στους Εραστές του ονείρου θα γίνεται το αδιαχώρητο. Τόλης –Ζωίτσα είναι μαζί και όλα τα άλλα περισσεύουν.

Τα πρώτα δείγματα

Με επιθεωρήσεις και κωμωδίες τύπου Το σεξ και πώς να το αποκτήσετε, που μετά έγινε ταινία με τίτλο Ο μάγκας με το τρίκυκλο, συνεχίστηκε η θεατρική πορεία της. Μέχρι το 1977.

Τότε μαζί με τον Βασίλη Τσιβιλίκα, ανέβασαν ένα σπουδαίο έργο του Νιλ Σάιμον Η ξυπόλυτη στο πάρκο συστήνει εκ νέου την Ζωή Λάσκαρη στο θεατρικό κοινό που ομολογουμένως την αντιμετώπιζε με καχυποψία. Βρισκόμαστε στα late 70ς, που ο ελληνικός κινηματογράφος έχει καταρρεύσει και οι σταρ αντιμετωπίζονται με απαξίωση.

(Φωτ.:cosmpoliti.com)

Παρόλα αυτά η παράσταση πιστώνεται ως επιτυχία. Το 2011 που ο Βασίλης Τσιβιλίκας φεύγει από την ζωή, εκείνη έγραψε στα social:

«Αγαπημένε μου Βασίλη,

Ποτέ δεν θα ξεχάσω πως η θεατρική μου καριέρα ξεκίνησε ουσιαστικά μαζί σου. 1977. Ξυπόλητοι στο Πάρκο, στο θέατρο Ακάδημος. Δούλεψες σκληρά, με αξιοπρέπεια χαρίζοντας στο κοινό γέλιο και χαρά. Ήσουν ένας σπουδαίος κωμικός που δεν έμοιαζε με κανέναν, ένας καλός άνθρωπος. Θα σε θυμάμαι πάντα με σεβασμό και αγάπη. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου».

Όμως τον Μάρτιο του 1978, αποχώρησε λόγω εγκυμοσύνης. Για την ιστορία την αντικατέστησε η Μαρία Αλιφέρη.

Η θεατρική της επιστροφή γίνεται το 1979 με μια επιτυχία: Την κυρία του Μαξίμ.

«Η κυρία του Μαξίμ» (φωτ.: Facebook/ Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη)

Αλλά μετά το σουξέ, έρχεται το ναυάγιο. Η Φρύνη του Γεωργίου Ρούσσου.

Φρύνη η εταίρα (φωτ.: Facebook/ Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη)

Στην τελευταία σκηνή του έργου απαιτείται από τη Ζωή να εμφανίζεται λίγα δευτερόλεπτα ολόγυμνη. Το κοινό εξοργίζεται.

Εκείνη θα απαντήσει σε συνέντευξη της στον Λευτέρη Παπαδόπουλο: «Δεν γδύνομαι για να γδυθώ. Το απαιτεί ο ρόλος. Δεν κάναμε με τον συγγραφέα ένα έργο για μπανιστιρτζήδες. Κάναμε ένα έργο που θα σατίριζε την ηθική των πολιτικών και των παπάδων». Το έργο είναι πανάκριβο και οι εισπράξεις στο ταμείο καθοδικές. Δέχεται συνεχώς κριτική για τη γυμνή της εμφάνιση και ανώνυμα τηλεφωνήματα στο θέατρο που τη βρίζουν. Ένα βράδυ που παίζει, ένας θεατής φωνάζει από την πλατεία «αίσχος» και εκείνη λιποθυμάει. Πηγαίνει στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό και νοσηλεύεται για μια βδομάδα. Αναγκάζεται να αλλάξει έργο. Οικονομικά μιλάμε για καταστροφή.

Τα επόμενα χρόνια μέχρι το 1989, παίζει μπάλα με επιθεώρηση και κωμωδία, με κορυφαία της επιτυχία το Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές το καλοκαίρι του 1983 στο Μίνωα.

Καινούργια σελίδα, όνομα και πράγμα

Το 1970 ο Γιάννης Δαλιανίδης ετοίμαζε την τρίτη κινηματογραφική ένωση Λάσκαρη-Κούρκουλου. Μετά τον Κατήφορο που άλλαξε τα πάντα στο ελληνικό σινεμά και το φιλόδοξο, αλλά άνισο Γυμνοί στο δρόμο, ο Δαλιανίδης ετοίμαζε στην Φίνος Φιλμ τους Αμαρτωλούς. Όμως το φιλμ δεν έγινε πότε με το ζευγάρι. Αντ’ αυτού το σενάριο αλλάζει προς το νεανικότερο ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, υποδύθηκαν ο Χρήστος Νομικός και η Μπέτυ Λιβανού.

Το 1989 η τελευταία, ετοιμάζεται για το θεατρικό της ντεμπούτο. Όμως ούτε τότε γίνεται, αφού λόγω εγκυμοσύνης αποχωρεί. Το έργο ήταν η Καινούργια σελίδα του Νιλ Σαιμον. Το ρόλο παίρνει η Ζωή Λάσκαρη δίπλα στον Γιάννη Φέρτη σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη. Και από εδώ στην ουσία ξεκινάνε όλα για τη νέα  θεατρική και ουσιαστικότερη όπως αποδείχτηκε καριέρα της ηθοποιού.

(Φωτ.: zoelaskari.gr)

Γίνεται φειδωλή στις επιλογές της. Στα μέσα των 90ς η Σαλονικιά Ζωή Λάσκαρη ανεβαίνει στη γενέτειρα στο ΚΘΒΕ. Στις 24 Μαρτίου 1995 κάνει πρεμιέρα ο Ορφέας στον Άδη του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.

«Ο Ορφέας στον Άδη» (φωτ.:Facebook/ Θεατρική σκηνή Ζωή Λάσκαρη)

Ο τελευταίος την σκηνοθέτησε και στο Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, στην κατά πολλούς καλύτερη της ερμηνεία.

Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ (φωτ.:Facebook/ Θεατρική σκηνή Ζωή Λάσκαρη)

Και το καλοκαίρι του 1996, υποδύθηκε την Ελένη. Στις Τρωάδες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη. Ήρεμα, χωρίς κραυγές και τυμπανοκρουσίες.

Τρωαδες-υπόκλιση (Φωτ.:Facebook/ Θεατρική σκηνή Ζωή Λάσκαρη)

Με δύναμη από το Βοτανικό

Στον πολυχώρο Αθηναΐς στο Βοτανικό, η Ζωή Λάσκαρη κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: Μια δική της θεατρική σκηνή. Εκεί που ξέχωρα από το κόστος ανεβάζει τα έργα που εκείνη θέλει. Και τι έργα!

Για παράδειγμα, στο μονόλογο Ρόουζ όλοι τρίβουν τα μάτια του.

(Φωτ.: Facebook/ Θεατρική σκηνή Ζωή Λάσκαρη)

Ναι, είναι η ίδια , το Crazy girl του 1967 που ωρίμασε και εξελίχτηκε.

Και μην αρχίσουμε τις συγκρίσεις. Άλλο ήταν Οι θαλασσιές οι χάντρες, άλλο η Ρόουζ, άλλο το Διαμάντια και μπλουζ. Το σπουδαίο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη που ήταν το λαμπερό κύκνειο άσμα για την Τζένη Καρέζη και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ζωής Λάσκαρη. Και εισπρακτική και προσωπική.

Όπως ήταν και η Ευαίσθητη ισορροπία που όπως δήλωσε μετά η ίδια, ήταν ένα έργο που την καταρράκωσε. Αλλά το λάτρεψε. Αλλά και η Άλμα Μάλλερ και τα Ωραία χρόνια. Ότι πόθησε η ηθοποιός να ερμηνεύσει, στην χρυσή της ωριμότητα το έκανε.

2015 και η Ζωή Λάσκαρη περνάει στην εξωστρέφεια. Αρχικά κάνει το mini comeback της στον κινηματογράφο με ένα πέρασμα στο Republic του Δημήτρη Τζέτζα. Και στο θέατρο με το Νύφη κουράγιο.

«Νύφη κουράγιο» (φωτ.:Facebook/ Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη)

Σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά. Και με την κόρη της Μαρία Ελένη Λυκουρέζου στο ρόλο της πολύπαθης νύφης.

Την πρώτη σεζόν, γιατί το έργο πήγε και δεύτερη.

Και η Λάσκαρη ετοιμαζόταν για το «Δουλειές με φούντες» Μόνο που στις 18 Αυγούστου, έκλεισαν για πάντα τα μάτια της. Και μάλιστα με τον τρόπο που επιθυμούσε: Στον ύπνο της.

«Δεν ανήκω σε κανέναν σας»

Δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές πεποιθήσεις της. Όπως και ότι ήταν ενάντια στα «πολιτικά χαρακώματα» τύπου «ο δικός μας, ο δικός τους».

Ένας από τους πολιτικούς που εκτιμούσε ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Δεν δίστασε να τον καλέσει, τον Ιανουάριο του 2016, στο Νύφη κουράγιο. Εκείνος ανταποκρίθηκε και οι δυο τους φωτογραφήθηκαν μετά το τέλος της παράστασης. Γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από πολλές παρατάξεις. Η άμεση απάντηση της μέσω των social είναι χαρακτηριστική της μοναδικότητας της.

(Φωτ.: enikos.gr)

«Όταν εμφανίζομαι με φίλους μου από τη λεγόμενη Δεξιά, γράφουν πως είμαι ισχυρός παράγοντας της κεφαλαιοκρατίας. Όταν εμφανίζομαι με φίλους μου από την λεγόμενη Αριστερά, γράφουν πως προδίδω την μνήμη της οικογενειακής μου τραγωδίας στον Εμφύλιο. Όταν παίζω στο θέατρο ρόλο Εβραίας γράφουν πως είμαι Εβραία και ίσως και πράκτορας της Μοσάντ και όταν παίζω ρόλο αστής γράφουν πως ζω μες τον πλούτο. Όταν διατυπώνω μια άποψη για την σημασία του χριστιανισμού στην ελληνική ιστορία και παράδοση, γράφουν πως είμαι βαθύτατα συντηρητική και όταν διατυπώνω άποψη για το δικαίωμα του ανθρώπου να επιλέγει ελεύθερα την σεξουαλική του ζωή γράφουν πως θέλω να αποδομήσω τις ηθικές αξίες και την κοινωνική συνοχή. Όταν εκφράζω τη συμπάθεια μου για έναν πολιτικό είμαι συστημική και όταν εκφράζω την οργή μου για το δράμα των προσφύγων είμαι θεματοφύλακας της παγκοσμιοποίησης και υποστηρίκτρια της πολιτικής μιας δήθεν απάτριδος Αριστεράς. Δεν ανήκω σε κανέναν σας, παρά μόνο σε ό, τι μου υπαγορεύει η συνείδηση μου» έγραψε η Ζωή Λάσκαρη.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Ρόζα Εσκενάζυ σε καρέ από βίντεο της ΕΡΤ (πηγή: Αρχείο της ΕΡΤ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ρόζα Εσκενάζυ: Η βασίλισσα του ρεμπέτικου, οι μεγάλες στιγμές και τα μυστικά της

2/12/2025 - 5:52μμ
Oι Pink Floyd το 2005 όταν επανενώθηκαν για τελευταία φορά στη συναυλία Live 8 που συγκέντρωσε πάνω από 200.000 άτομα στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Steve Reigate UK AND IRELAND OUT  EPA/STEVE REIGATE UK AND IRELAND OUT)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα κυκλοφορεί το «The Wall» των Pink Floyd και πουλάει μέσα σε δύο εβδομάδες 6 εκατομμύρια αντίτυπα

30/11/2025 - 7:45μμ
(Φωτ.: Κώστας Κατωμέρης/EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Δέκα χρόνια χωρίς τον Μηνά Χατζησάββα – Η σύντομη μάχη στην εντατική, η αντισυμβατική ζωή, ο ρόλος στην «Αναστασία» και το θέατρο

30/11/2025 - 3:30μμ
Πολ Άλεν και Μπιλ Γκέιτς  στο Lakeside School (πηγή: Ancestry.com / Wikimedia Commons)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Micro-Soft: Η λέξη σε ένα γράμμα που άλλαξε τον κόσμο, 50 χρόνια πριν

29/11/2025 - 11:00πμ
Γραμματόσημο των ΕΛΤΑ με τη μορφή του Εμ. Ξάνθου (πηγή: stamps-gr.blogspot.com / averoph.wordpress.com)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ο Εμμανουήλ Ξάνθος της Σμύρνης: Ο άνθρωπος που άναψε το φιτίλι της Επανάστασης

28/11/2025 - 4:50μμ
(Φωτ.: finosfilm.com)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Θανάσης Παπαδόπουλος: Σαν σήμερα πέθανε ο τεντιμπόι του ελληνικού κινηματογράφου – Η Φίνος Φιλμ τον θυμάται

27/11/2025 - 3:43μμ
(Φωτ.:Facebook/ Bruce Lee)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπρους Λι: Ο μύθος, ο θάνατος στα 33, η «κατάρα» και τα νέα στοιχεία

27/11/2025 - 11:27πμ
26 Νοεμβρίου η Εκκλησία τιμά τον Μικρασιάτη Άγιο Στυλιανό
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Άγιος Στυλιανός: Ο Μικρασιάτης ασκητής της Παφλαγονίας που έγινε προστάτης των παιδιών

26/11/2025 - 12:27μμ
Πορεία προς τον Άγνωστο Στρατιώτη, 26 Νοεμβρίου 1961  (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών / Ψηφιακό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

500 χρόνια από την Άλωση της Τραπεζούντας: Οι ιστορικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα

26/11/2025 - 9:45πμ
(Φωτ.: EPA)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Φρέντι Μέρκιουρι: Από τη Ζανζιβάρη στη δόξα – Ο μύθος, οι υπερβολές και το τέλος από AIDS

24/11/2025 - 11:57πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Ελληνική Αστυνομία)

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι αυστηρότερες διατάξεις για οπλοκατοχή και οπλοχρησία

6 ώρες πριν
Η Εισαγγελία Χανίων (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο επίσκοπος Δορυλαίου για την εκχώρηση μοναστηριακής περιουσίας

7 ώρες πριν
«Η Καστοριά μας» κοσμεί πλέον το δρομάκι του Coburg North στη Μελβούρνη. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο καλλιτέχνης που το δημιούργησε, ο Αντώνης Δεσποτέλλης (φωτ.: TheGreekHerald.com.au)

Ομογένεια: Η Καστοριά απέκτησε τη δική της οδό και τοιχογραφία στο Κόμπουργκ Νορθ της Μελβούρνης

7 ώρες πριν
Ο Γιάννης Σμαραγδής ενώ παρουσιάζει την ταινία του (φωτ.: Hellenic DNA/Φώτης Καλιαμπάκος)

Οι Κρήτες όλου του κόσμου τίμησαν τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή – Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Καποδίστριας» στη Νέα Υόρκη

8 ώρες πριν
Συγκεντρωμένα τρακτέρ στα Μάλγαρα, στο ύψος των διοδίων (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, κλειστό το τελωνείο Ευζώνων

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)

Κύπελλο Ελλάδας: «Εξάρα» του Βόλου κόντρα στο Αιγάλεω

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign