pontosnews.gr
Σάββατο, 13/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση της ΠΟΕ για τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στη Θεσσαλονίκη (photos, video)

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν τα παιδιά που τραγούδησαν και έπαιξαν με τα νταούλια τους

20/05/2021 - 12:49πμ
(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παρά τον περιορισμένο αριθμό Ποντίων λόγω των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η συγκίνηση ξεχείλιζε, –τόσο μεταξύ των προσκεκλημένων όσο και ανάμεσα στα περίπου 250 άτομα που στέκονταν περιφερειακά– στην εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τα 353.000 αθώα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Το μήνυμα που ακουγόταν παντού, από επίσημα και ανεπίσημα χείλη, ήταν ότι ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας θα συνεχιστεί, μέχρι να γίνει πραγματικότητα και να αναπαυθούν οι ψυχές των αθώων θυμάτων.

Από νωρίς τα λάβαρα της ΠΟΕ είχαν στηθεί γύρω από το μνημείο που απεικονίζει την Πόντια μάνα, το οποίο «στόλιζαν» παληκαριά και νεαρές κοπέλες, με ύφος σοβαρό και ενδεδυμένοι με ποντιακές φορεσιές.

(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, για να πάρει το λόγο αμέσως μετά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης Παύλος Γαλεγαλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη 19η Μαΐου ως αποφράδα ημέρα και αρχή του τέλος για τον ελληνισμό στον ποντιακό χώρο.

https://vimeo.com/552583290

«102 χρόνια ο θύτης παραμένει ατιμώρητος και οι ψυχές των γενοκτονημένων πάλλονται, ζητώντας νομική και ηθική αναγνώριση. Δεν τους πρέπει το μοιρολόι και τα σκυμμένα κεφάλια. Είναι πανανθρώπινο το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας και πανανθρώπινος ο αγώνας μας, ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Είναι αγώνας για την ιστορική μνήμη, για την ηθική δικαίωση, για τη ζωή. Ποτέ πια άλλη Γενοκτονία», σημείωσε ο Παύλος Γαλεγαλίδης.

(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Να τηρήσει την υπόσχεσή του και να φέρει το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στα διεθνή φόρα, ώστε να βρουν δικαίωση οι 353.000 αθώες ψυχές, κάλεσε τον πρωθυπουργό η ταμίας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, Γεωργία Κυριακίδου, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης, σημείωσε ότι από τη μία πλευρά πρέπει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα, ώστε να προωθείται το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας και από την άλλη πρέπει να ισχυροποιηθεί το «ασθενέστατο σήμερα» ελληνικό λόμπι του εξωτερικού.

«Τα λέμε αυτά, γιατί αγωνιούμε, για να μη γίνουν κι άλλες Γενοκτονίες», τόνισε ο Γιώργος Παρχαρίδης.

«Οι σκέψεις όλων στην αποφράδα ημέρα»

Στην αποφράδα ημέρα, τη 19η Μαΐου 1919, καθώς και στις μαζικές δολοφονίες αμάχων, τα βασανιστήρια είναι στραμμένες οι σκέψεις όλων σήμερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών και υπεύθυνο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος εκπροσωπούσε στην εκδήλωση την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας & Θράκης Σταύρος Καλαφάτης (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

«Οι σκέψεις όμως είναι στραμμένες κυρίως στις 353.000 στις ψυχές των αμάχων, των τραντέλλενων, που χάθηκαν, αλλά δεν γονάτισαν. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι κομμάτι της ιστορίας μας, αλλά βαραίνει τους γείτονές μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι προσκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας είναι προκλήσεις σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Έλληνες δεν προκαλούμε κανένας, αλλά και δεν υποκύπτουμε», υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Για ηχηρό μήνυμα τιμής υπέρ των 353.000 θυμάτων των θηριωδιών της Τουρκίας, αλλά και ευθύνης για τη συνέχιση του αγώνα ενωμένοι, με στόχο την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Όπως είπε ακόμα, η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση και της Γενοκτονίας των Ποντίων. «Είναι ώρα η Τουρκία να αντιληφθεί ότι πρέπει να ζητήσει μία συγνώμη, διότι, όσο δεν το κάνει, τόσο περισσότερο θα απομονώνεται», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην Τουρκία που παρουσιάζεται ως θύμα αναφέρθηκε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία τόνισε ακόμα ότι «ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε το ανατόρθωτο για την άλλη πλευρά, τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Για ενότητα στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας έκανε λόγο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επανέλαβε την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης να στείλει επιστολές στις 40 αδελφοποιημένες με αυτόν πόλεις ανά τον κόσμο, προκειμένου να αναγνωρίσουν τις θηριωδίες των Τούρκων σε βάρος των Ποντίων. «Δε θα ξεχάσουμε ούτε μία μέρα τα θύματα και τις πατρίδες που άφησαν πίσω τους», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Τέλος, για την Τουρκία που αλλοιώνει και παραποιεί την ιστορία και για τα θύματα της Γενοκτονίας που δε θα ξεχαστούν ποτέ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Αρτούρ Αμπραχαμιάν, ενώ ο ταμίας του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Πιγχάζ Παρέντε, εξέφρασε την ευχή να μη γίνει ποτέ ξανά Γενοκτονία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νεολαίας της ΠΟΕ, Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης, ανέφερε ότι «στόχος είναι να αφυπνίσουμε τους ανθρώπους, ώστε να εκλείψει κάθε θηριωδία στον πλανήτη».

Ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης πρόεδρος της Νεολαίας της ΠΟΕ (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Άννα Ευθυμίου και Στράτος Σιμόπουλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Αμανατίδης και Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης και οι δήμαρχοι Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ρίγη συγκίνησης από τα παιδιά

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, για να ξεκινήσει αμέσως μετά τα μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, στο οποίο ήταν πρωταγωνιστές και παιδιά, τα οποία σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και δημιούργησαν αισθήματα θαυμασμού και περηφάνιας στους παρευρισκόμενους.

https://vimeo.com/552562363

Ειδικότερα, την ώρα που ο ηθοποιός Νικόλαος Τυριτίδης απήγγειλε τμήματα από το βιβλίο της Αγγελικής Παμπουκίδου Νεράιδες του Πόντου, ο λυράρης και τραγουδιστής Θόδωρος Κοτίδης ερμήνευσε τη «Μαυροθάλασσα», υπό τους ήχους των νταουλιών του Κώστα Ζώη και των παιδιών της μουσικής σχολής του –μέλη των Συλλόγων «Ακρίτες» Σταυρούπολης, «Παναγίας Σουμελά» Θέρμης και Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς. Αμέσως μετά τα παιδιά της μουσικής σχολής του Θόδωρου Κοτίδη –μέλη της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων απέδωσαν συγκινητικά το «Πάρθεν η Ρωμανία». Η καλλιτεχνική επιμέλεια του μουσικού τμήματος της εκδήλωσης ήταν του Θόδωρου Κοτίδη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάγνωση του ψηφίσματος της ΠΟΕ, το οποίο είναι το εξής:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Από την Ελληνική Βουλή:

Να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων από τους Τούρκους, συμπληρώνοντας την Τριάδα των Γενοκτονιών που έγιναν στον ίδιο χώρο και χρόνο, από τον ίδιο θύτη και για τους ίδιους ιστορικούς λόγους,

Να επαναφέρει το κεφάλαιο που αναφέρεται στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην εξεταστέα ύλη της ιστορίας της Γ’ Λυκείου, προχωρώντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της διδασκαλίας της ιστορίας και του πολιτισμού του ποντιακού ελληνισμού σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, να θέσει στην ατζέντα του Υπουργείου Εξωτερικών την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους, Να θέσει το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας στις διμερείς σχέσεις με το τουρκικό κράτος.

Κείμενο: Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Φωτογραφίες, βίντεο: Φίλιππος Φασούλας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε πρώτο πλάνο ένας έφιππος τσέτης, Τούρκος άτακτος στρατιώτης, μέλος αντάρτικων
μονάδων, και τρεις άλλοι με λάφυρα στα χέρια τον ακολουθούν. Πίσω τους, Έλληνες κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στο σπίτι του Σαρτιό, με τη γαλλική σημαία
υψωμένη για να τους προστατεύει, κάνοντας απεγνωσμένα νόημα στα πλοιάρια για να
προσεγγίσουν. 13 Ιουνίου 1914 (πηγή: Χάρης Γιακουμής / Kallimages, Paris)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ο πρώτος διωγμός των Ελλήνων από τα παράλια τον Ιούνιο του 1914

12/06/2026 - 12:04μμ
(Φωτ.: Facebook/Caitlin Tough MLA)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων: Βουλευτής στην Αυστραλία εισηγήθηκε στο Κοινοβούλιο της Καμπέρας τη διδασκαλία των γεγονότων στα σχολεία

11/06/2026 - 6:06μμ
To εμβληματικό γλυπτό της νίκης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και χάρτης των μυστικών συμφωνιών των συμμάχων κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου (πηγή φωτογραφιών: Αρχείο Βλάση Αγτζίδη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Οι σφαγές των Ελλήνων και οι νουθεσίες του Λένιν

10/06/2026 - 9:39μμ
Ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στο Αρχείο της Επιτροπείας Ποντίων Κωνσταντινουπόλεως (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Δεν θα απομείνουν πλέον Πόντιοι»: Έγγραφα καταγράφουν την Ιστορία την ώρα που γράφεται

9/06/2026 - 5:28μμ
Η αρμόδια εποπτική Αρχή που έκανε την έρευνα για τον Χόρτον σχετικά με υποτιθέμενη φιλελληνική μεροληψία του, συμπέρανε: «Εξέτασα προσεκτικά αυτά τα έγγραφα και συμφωνώ μαζί σας. Φαίνεται να αποδεικνύουν οριστικά ότι ο Χόρτον ανέφερε τα γεγονότα με αμεροληψία». Albert Putney, προϊστάμενος του Τμήματος Εγγύς Ανατολής, προς Wilbur Carr, Υπόμνημα, 6 Αυγούστου 1919 (πηγή: Αρχείο Ισμήνης και Κρίστοφερ Λαμπ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ο Τζορτζ Χόρτον, η Γενοκτονία των Ποντίων και ο ιστορικός αναθεωρητισμός

7/06/2026 - 2:47μμ
Αριστερά στο πρωτοσέλιδο της Journal de la Bourse και δεξιά ο Νικόλαος Βότσης με τη στολή του κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων (πηγές: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών και Wikipedia)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Οι εκτοπισμοί στον Πόντο ήταν οργανωμένες σφαγές» – Ο ναύαρχος Βότσης απαντά στη γαλλική φιλοτουρκική προπαγάνδα

5/06/2026 - 1:32μμ
Ασσύριοι Χριστιανοί εκτοπισμένοι από το Βόρειο Ιράν, 1919 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Library of Congress), ΗΠΑ – Underwood & Underwood, Νέα Υόρκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η κοινή μοίρα των Ελλήνων και των Ασσυρίων (1914-1923) – Μέσα από τα αρχεία του Seyfo Center και τη διεθνή βιβλιογραφία

4/06/2026 - 2:40μμ
Καρτ-ποστάλ με θέμα το χάρτη του Μικρασιατικού Πόντου και τίτλο: Carte de la Republique du Pont (Euxin). Editee par la Ligue Nationale du Pont (Euxin). Από το αρχείο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Στέλλας Μαρμαροπούλου: Οι Τούρκοι μάς μισούσαν, που θέλαμε να κάνουμε Ελεύθερο Πόντο

2/06/2026 - 10:04μμ
Οι γυναίκες της οικογένειας Ταπανιάν από την Μπάφρα του Πόντου (1900). Πηγή: Μουσείο Λογοτεχνίας και Τέχνης (Γερεβάν), Συλλογή Μαρί Ατματζιάν
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την αρμενική ιστοριογραφία

31/05/2026 - 10:34μμ
Η Γερμανίδα ερευνήτρια Τέσα Χόφμαν τιμήθηκε το 2025 με τον Ομοσπονδιακό Σταυρό Αξίας της Γερμανίας για τη μακρόχρονη δράση της υπέρ της αναγνώρισης των γενοκτονιών Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων (φωτ.: Lili Nahapetian)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Η άρνηση είναι η συνέχιση της γενοκτονίας»: Από το Βερολίνο η Τέσα Χόφμαν επαναφέρει τη συζήτηση για τους Έλληνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

28/05/2026 - 9:02πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την επίσκεψη του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στο Καζακστάν και την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε στην Αστάνα (πηγή: youtube.com/euronews)

Η Τουρκία είναι επικίνδυνη αλλά και αντιμετωπίσιμη

2 λεπτά πριν
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)

Πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους την εβδομάδα που έρχεται – Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

27 λεπτά πριν
Η επιγραφή έξω από το κτήριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Jim lo Scalzo)

ΔΝΤ: Ζοφερή πρόβλεψη για διπλασιασμό του χρέους στην ΕΕ έως το 2040 – Ποια τα δεδομένα για την Ελλάδα

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Παρασκευή Συμεωνίδου)

«Πόντου Ωδή»: Μια μουσική κατάθεση μνήμης και πολιτισμού στο Ελευθέριο-Κορδελιό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς βοριάδες η έξοδος του σαββατοκύριακου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Chris Torres)

Μουντιάλ 2026: Σαρωτικές στην πρεμιέρα οι ΗΠΑ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign