pontosnews.gr
Κυριακή, 14/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέστροφες με αμύγδαλα, μια ποντιακή συνταγή με υπογραφή… γαστρονόμου

Ένα ψάρι του γλυκού νερού, πρωταγωνιστής σε ένα ιδιαίτερο πιάτο

14/10/2022 - 12:00μμ
Πέστροφες με αμύγδαλα, μια ποντιακή συνταγή με υπογραφή... γαστρονόμου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ναι, πρέπει να τις τηγανίσετε. Ναι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε βούτυρο. Ναι, είναι πεντανόστιμες! Εάν δεν έτυχε να δοκιμάσετε πέστροφα με αμύγδαλα από τη μαμά σας ή καμιά θεία που κληρονόμησε τη συνταγή από κάποια προγιαγιά στον Πόντο, τώρα είναι η ώρα.

ΥΛΙΚΑ

2 πέστροφες, βάρους περίπου 350-400 γρ. η καθεμία, καθαρισμένες
αλεύρι για το τηγάνισμα
80 γρ. βούτυρο
χυμός από 1-2 λεμόνια
1 φλ. φιλέ αμυγδάλου
λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τις πέστροφες, τις σκουπίζουμε καλά, τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις αλευρώνουμε.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Βάζουμε στο τηγάνι τις πέστροφες και τις τηγανίζουμε για 15-17΄, γυρίζοντάς τες τακτικά για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Περίπου 2-3΄ πριν τις βγάλουμε από το τηγάνι, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και τα ροδίζουμε κι αυτά στο βούτυρο (βγάζουν και οι πέστροφες το δικό τους λίπος, που δίνει έξτρα νοστιμιά).
  5. Τις βγάζουμε προσεκτικά από το τηγάνι, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το φιλέ αμυγδάλου από το τηγάνι και το σκορπίζουμε στα ψάρια. Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
  • Από το βιβλίο του Θωμά Σαββίδη Ποντιακή διατροφή, εκδ. Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2020 (επιμέλεια: Νένα Ισμυρνόγλου).
  • Τη συνταγή αυτήν, και πολλές άλλες, θα βρείτε στο ειδικό τεύχος του Γαστρονόμου της εφ. Καθημερινή της Κυριακής.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Με Κροατία, Σλοβενία και Γεωργία η Ελλάδα

8 ώρες πριν
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στο Ισραήλ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ισραήλ: «Ένα εμπόδιο υπάρχει για το τέλος του πολέμου: Ο Νετανιάχου», λένε οι οικογένειες των ομήρων

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Πεντάσφαιρος ο Ολυμπιακός – Νίκες για Άρη, Βόλο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά με τη Βραζιλία

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Davis Cup: Δεν τα κατάφερε με Φονσέκα ο Σακελλαρίδης

10 ώρες πριν
(Φωτ.: x.com/nexta_tv)

Συναγερμός σε Ρουμανία-Πολωνία: Απογειώθηκαν μαχητικά προ της απειλής drone

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign