pontosnews.gr
Κυριακή, 5/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μίλτος Κυριλλίδης: Η αγάπη του για την ποντιακή μουσική και η συμμετοχή του στο Συναπάντημα της Αυστραλίας

22/03/2020 - 11:50πμ
Μίλτος Κυριλλίδης: Η αγάπη του για την ποντιακή μουσική και η συμμετοχή του στο Συναπάντημα της Αυστραλίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο νεαρός λυράρης και τραγουδιστής Μίλτος Κυριλλίδης μόλις επέστρεψε από την Αυστραλία, όπου παρευρέθηκε ως επίσημος καλεσμένος στο 13ο Συναπάντημα της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας, και μιλά στο pontos-news.gr για τη συγκλονιστική εμπειρία του να παίξει ποντιακή μουσική σε ομογενείς στην άλλη μεριά της Γης.

«Με άφησε άναυδο η φιλοξενία των ομογενών στην Αυστραλία, ενώ δεν με ήξεραν προσωπικά μου άνοιξαν τα σπίτια τους και με φιλοξένησαν σαν να ήμουν μέλος των οικογενειών τους. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου» λέει o Μίλτος Κυριλλίδης.

Το ταξίδι του ξεκίνησε αρχές Μαρτίου με προορισμό την Αδελαΐδα. Εκεί συμμετείχε σε παρακάθ’ αλλά και στον ετήσιο χορό της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας. «Εντυπωσιάστηκα που είδα την τόσο μεγάλη συμμετοχή των νέων στις εκδηλώσεις αυτές. Όταν βγήκαν να χορέψουν τα χορευτικά τμήματα την ημέρα του ετήσιου χορού, έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Δεν περίμενα με τίποτα να δω τέτοια αρμονία και συγχρονισμό από παιδιά ομογενειακών σωματείων. Το πιο ανατριχιαστικό στιγμιότυπο ήταν όταν όλα τα νέα παιδιά χόρεψαν το χορό σέρρα» συμπληρώνει.


(Φωτ.: Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας)

Όσο για την πιο συγκινητική στιγμή του ταξιδιού του, λέει στο pontos-news.gr: «Με κάλεσαν στη σκηνή και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Στεφανίδης, μου απένειμε το βραβείο “Κτενίδης” και είπε ότι το βραβείο αυτό πήρε την ονομασία του από τον Πόντιο συγγραφέα Φίλωνα Κτενίδη, και με αυτό αναγνωρίζεται η αφοσίωση ενός ατόμου στη διατήρηση του ελληνικού ποντιακού πολιτισμού. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα φοβερά συγκινημένος».

Συμμετείχε επίσης σε παρακάθ’ του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» Μελβούρνης και στον μεγάλο χορό στο Σίδνεϊ από τα σωματεία «Ποντοξενιτέας», «Παναγία Σουμελά» Νέας Νότιας Ουαλίας και «Διογένης» Wollongong.

Όσο για την πορεία του μέχρι τώρα, είναι πολύ πλούσια παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο Μίλτος Κυριλλίδης γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στη Νίκαια Αττικής. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με την παραδοσιακή ποντιακή μουσική και τον κέρδισε το ηχόχρωμα της ποντιακής λύρας, ενώ έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα της ποντιακής μουσικής σκηνής. Μεντοράς του είναι ο Γιώργος Ατματσίδης, ο οποίος τον καθοδήγησε και τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στη φωνητική και ορθοφωνία στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου.

«Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως όραμά μου είναι να ζήσω και να δω την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε έναν καθ’ όλα αδελφοποιημένο ποντιακό χώρο» καταλήγει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H Anfisa Roumelidi είναι μια σχεδιάστρια ρούχων που ζει στη Γερμανία και έχει τον ποντιακό πολιτισμό στην καρδιά της (φωτ.: Elias Ghanias)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Anfisa Roumelidi, φοράς το σπίτι σου; – Η ποντιακή κληρονομιά που γίνεται ρούχο και ταυτότητα

30/03/2026 - 4:07μμ
(Φωτ.: Από το προσωπικό αρχείο της Βούλας Πατουλίδου)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βούλα Πατουλίδου: Ο Πόντος είναι το πείσμα να μη λυγίζεις όταν ο άνεμος είναι κόντρα

29/03/2026 - 1:09μμ
Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης στο βιβλιοπωλείο Penny Lane στη Νέα Σμύρνη, ποζάρει μπροστά από το βιβλίο του «Οι δωσίλογοι» (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μενέλαος Χαραλαμπίδης: Η Καισαριανή, οι Μικρασιάτες και η Ιστορία που ακόμη μας αφορά

24/02/2026 - 9:03πμ
Ο Χρήστος Βορύλλας στο κατάστρωμα του «Πατρίς» (φωτ.: Αρχείο Χρήστου Βορύλλα· εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Πατρίς»: Το υπερωκεάνιο που κουβαλούσε νιάτα και φτώχεια στην Αυστραλία – Η μαζική μετανάστευση όπως την έζησε ο Χρήστος Βορύλλας

25/01/2026 - 7:55μμ
(Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παρθένα Ιορδανίδου: Η πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ μιλά για το έργο των ξενιτεμένων Ποντίων και τη δυναμική του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας

21/02/2025 - 9:42πμ
Από αριστερά ο Κώστας Σιώπης και ο γιος του, Μιχάλης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κώστας και Μιχάλης Σιώπης: Το ποντιακό κλαρίνο είναι οικογενειακή υπόθεση

18/12/2023 - 9:33πμ
Ο Γουμενισσιώτης μουσικός στο περιστύλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αντώνης Ζώρας: Ο «Τσολιάς» των Χάλκινων της Γουμένισσας

1/10/2023 - 11:22πμ
Ο Γαβρίλος Σιδηρόπουλος σε μια από τις αγαπημένες του στιγμές, ανάμεσα στον κόσμο που διασκεδάζει με τα τραγούδια του (φωτ.: Γαβρίλος Σιδηρόπουλος)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γαβρίλος Σιδηρόπουλος: Χρωστάω τα πάντα στην ποντιακή ανατροφή μου, είναι το σημαντικότερο όπλο μου

27/08/2023 - 10:51πμ
Ο Στάθης Γράψας με την ομάδα του στις φυλακές Αυλώνα (φωτ.: Αρχείο Στάθη Γράψα)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στάθης Γράψας: Το θέατρο, «φάρμακο» για τις ψυχές των κρατουμένων – Η παράσταση «Μέσα στην ελευθερία του έξω»

4/02/2023 - 9:00μμ
(Φωτ.: Shendl Copitman. Τη φωτογραφία παραχώρησε στο pontosnews.gr η Σοφία Παπάζογλου)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σοφία Παπάζογλου: Οι μουσικές που έχουν βαθιά παράδοση είναι άνθη αμάραντα

15/01/2023 - 9:47πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Άνοιξη, παράδοση και δημιουργία: Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό δρώμενο από τον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ Eurokinissi)

Πειραιάς: Σε σοβαρή κατάσταση στο Τζάνειο 17χρονος που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο/Νίκος Παπαχρήστου)

Επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League – Play out: Φωτιά στην παραμονή με τις νίκες Πανσερραϊκού και Αστέρα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Φ.Γ.)

Συνελήφθησαν στις ΗΠΑ συγγενείς του Κασέμ Σολεϊμανί

3 ώρες πριν
Ανάγλυφη παράσταση του Αλέξιου Α' Κομνηνού, Campiello de Cà Angaran, Βενετία, αρχές 12ου αιώνα (πηγή: Wikipedia)

Αλέξιος Α’ Μέγας Κομνηνός: Ο αυτοκράτορας που αναγέννησε το Βυζάντιο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign