pontosnews.gr
Κυριακή, 3/07/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: 10 συμβουλές για πετυχημένο ψήσιμο

3/03/2016 - 11:31πμ
Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: 10 συμβουλές για πετυχημένο ψήσιμο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Μαρινάρουμε το κρέας αρκετές ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα ψησίματος. Μια μαρινάδα της επιλογής μας θα κάνει το κρέας πολύ πιο νόστιμο απ’ ό,τι αν το ψήσουμε σκέτο.
  2. Αν ψήσουμε σουβλάκια, μουσκεύουμε από πριν τα ξυλάκια για αρκετή ώρα μέσα σε νερό, για να μην καούν στο ψήσιμο.
  3. Πριν ξεκινήσουμε το μπάρμπεκιου, φροντίζουμε να έχουμε καθαρίσει σχολαστικά τη σχάρα από προηγούμενα υπολείμματα, για να μην δημιουργηθούν υπερβολικές μαυρίλες πάνω στο κρέας και η ένταση της φωτιάς να μην επηρεάζεται από τυχόν κολλημένα λίπη.
  4. Όσον αφορά τα κάρβουνα: Προτιμάμε δρύινα και αποφεύγουμε τα κάρβουνα από ξύλο ελιάς γιατί πετάγονται, αλλά και τα κάρβουνα από πεύκο γιατί περιέχουν ρητίνη.
  5. Πριν τοποθετήσουμε το κρέας στη σχάρα, την περνάμε με λεμόνι και την βάζουμε λίγο να κάψει. Έπειτα την λαδώνουμε για να μην κολλήσει το κρέας.
  6. Για να πετύχουμε την επιθυμητή κρούστα, πριν τοποθετήσουμε το κρέας αφήνουμε τη σχάρα να κάψει καλά.
  7. Δεν τρυπάμε ποτέ το κρέας με την πιρούνα για να δούμε αν ψήθηκε ή για να το γυρίσουμε, γιατί έτσι χάνονται οι χυμοί. Για να το γυρίσουμε, χρησιμοποιούμε λαβίδα ή σπάτουλα. Εξαιρούνται τα λουκάνικα, που εξαρχής τα τοποθετούμε στη σχάρα τρυπημένα.
  8. Την ώρα του ψησίματος ρίχνουμε πάνω στα κάρβουνα μυρωδικά για να αρωματίσουμε το κρέας αλλά και για να αποφύγουμε, κατά το δυνατόν, δυσάρεστες οσμές.
  9. Για να κρατήσουμε ζουμερό ένα είδος κρεατικού που πρέπει να ψηθεί για αρκετή ώρα, μπορούμε να τοποθετήσουμε κοντά στη φωτιά –αλλά όχι πολύ κοντά στο κρέας– ένα δοχείο με νερό, που θα απελευθερώνει ατμούς από τη θερμότητα.
  10. Αλατοπιπερώνουμε πάντα στο τέλος και όχι νωρίτερα, γιατί αλλιώς το κρέας μπορεί να γίνει σκληρό και στεγνό. Το ίδιο ισχύει και για τα μπαχαρικά· τα προσθέτουμε πάντα αφού βγάλουμε το κρέας από τη φωτιά, γιατί αλλιώς θα πικρίζουν στη γεύση.
  • Πηγή: monopoli.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

1/07/2022 - 2:05μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας

6/05/2022 - 2:28μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

29/04/2022 - 2:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

22/04/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι σε τέσσερα βήματα

19/04/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκέλια για το βάεμαν των παιδιών – Πώς τα φτιάχνουμε

15/04/2022 - 3:51μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικος καριστιρμάς

8/04/2022 - 2:43μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Twitter / Ηellenic Olympic Committee)

Μεσογειακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο η 4Χ100 και δεύτερο μετάλλιο ο Μάρκος

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/ Γιάννης Παναγόπουλος)

Ανθρωποκτονία μεταξύ δύο αλλοδαπών σημειώθηκε στην Αγία Βαρβάρα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Twitter / Ηellenic Olympic Committee)

Μεσογειακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο οι Μάρκος, Βαζαίος ασημένιο η Ντουντουνάκη

2 ώρες πριν
ntina konsta 1

Ντίνα Κώνστα: Με ρίζα από τον Πόντο η εμβληματική «Ντένη Μαρκορά»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Twitter / Ηellenic Olympic Committee)

Μεσογειακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Χαμαλίδης στο ταεκβοντό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Twitter / Sotiri Dimpinoudis)

Δανία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign