Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση με τα μυρωδικά που αγαπάτε, να την κάνετε λιγότερο ή περισσότερο πικάντικη.
Στην ποντιακή κουζίνα, άλλωστε, είναι εύκολο να συνδυαστεί η νηστεία με τη νοστιμιά!
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
| 1 φλ. χλιαρό νερό | 
| 30 γρ. μαγιά | 
| αλάτι | 
| λίγη ζάχαρη | 
| 500 γρ. αλεύρι (περίπου) | 
για τη γέμιση
| 600 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι | 
| 1 κρεμμύδι ξερό | 
| 2 κρεμμυδάκια φρέσκα | 
| 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο | 
| αλάτι, πιπέρι | 
| καπνιστή πάπρικα | 
| φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό και δυόσμο | 
| 2 κ.σ. ελαιόλαδο | 
για το τηγάνισμα
| ελαιόλαδο και ηλιέλαιο | 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας: Λιώνουμε τη μαγιά με το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, και στο τέλος το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε, αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
 - Βράζουμε και λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι.
 - Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
 - Προσθέτουμε τη λιωμένη πατάτα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή, και τα μυρωδικά μας στο τέλος.
 - Όταν είναι έτοιμη η ζύμη φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και βάζουμε ένα γεμάτο κουταλάκι από τη γέμιση. Τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
 
- Πηγή: cookpad.com / Γεωργία Νικολαΐδου.
 
			















