pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γιουβαρλάκια σφυρίδας – Μια συνταγή ιδιαίτερη, με την υπογραφή του Ηλία Μαμαλάκη

Ο αγαπημένος μάγειρας συμβάλλει στη φροντίδα ανθρώπων που υποβάλλονται σε θεραπείες κατά νεοπλασματικών παθήσεων

16/02/2024 - 3:08μμ
(Φωτ.: Αντωνία Κατή)

(Φωτ.: Αντωνία Κατή)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Από μια διαφορετική δεξαμενή αντλούμε σήμερα τη συνταγή που παρουσιάζουμε, και ανατρέχουμε σε ένα τεύχος που φέρει την υπογραφή του Ηλία Μαμαλάκη και μιας πλειάδας γιατρών του Πανεπιστημίου Κρήτης που ειδικεύονται σε ογκολογικά περιστατικά.

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες, ο αγαπημένος σεφ δηλώνει στο σημείωμά του ευτυχής που μπορεί να συμβάλει με την τέχνη του, και τονίζει το σύνθημα «νικάμε το νεόπλασμα».

Στο τεύχος, που τιτλοφορείται Νόστιμες συνταγές που φροντίζουν το έντερο των ανθρώπων με νεοπλασία (διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ), περιέχονται συνταγές που λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ασθενών, ως αποτέλεσμα των ισχυρών θεραπειών.

ΥΛΙΚΑ

1 σφυρίδα 1½ κιλό ή 2 μικρότερες ίδιου βάρους
1 φλ. τσαγιού ρύζι νυχάκι
2 αυγά
½ νεροπότηρο κρεμμυδόζουμο από 1 κρεμμύδι
αλάτι

για το αυγολέμονο

2 αυγά
χυμός από 1½ λεμόνι


Αγοράζοντας το ψάρι μας από τον ψαρά, του ζητάμε να μας το φιλετάρει και να αφαιρέσει από τα φιλέτα το δέρμα. Παίρνουμε όμως τα κόκαλα και τα κεφάλια μαζί μας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα κόκαλα και τα κεφάλια σε μια κατσαρόλα με 1½ λίτρο νερό, για να πάρουμε τον ζωμό.
  2. Αφαιρούμε από τα φιλέτα ψαριού ό,τι κοκαλάκι βλέπουμε, κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν κιμάς.
  3. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα δύο αυγά, το κρεμμυδόζουμο, το ρύζι και λίγο αλάτι.
  4. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί 10’ στο ψυγείο.
  5. Πλάθουμε στη συνέχεια στρογγυλά μπαλάκια, τα στοιβάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε ετοιμάσει όσο να σκεπαστούν λίγο. Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο για να μη «χορεύουν» στο βράσιμο, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25’.
  6. Φτιάχνουμε εν τω μεταξύ το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των δύο αυγών σε δύο μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια απαλή μαρέγκα. Χτυπάμε και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν.
  7. Ενώνουμε τα ασπράδια με τους κρόκους και ρίχνουμε σιγά-σιγά το λεμόνι. Παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο αυγολέμονο, να πάρει τη θερμοκρασία.
  8. Αφαιρούμε το πιάτο από τα γιουβαρλάκια και ρίχνουμε το ζεστό αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα.
  9. Κρατώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια την αναταράσσουμε, ώστε να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
  10. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια στα πιάτα.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)

Στρατός Ξηράς: Κατάταξη με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2025

2 λεπτά πριν
Ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώ αφηγείται στιγμές από τη ζωή του στο κοινό, το 2024 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος

30 λεπτά πριν
Καρέ από το φιλμ «Η μπάντα», του Νίκου Ασλανίδη (πηγή: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης)

Νίκος Ασλανίδης: Ένας «ιδιαίτερα επικίνδυνος άνθρωπος» που υπηρετεί και καταγράφει την αλήθεια – Οι μάρτυρες σε Κύπρο και Πόντο αρκούν

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς)

Οι Μικρασιάτες της Λιβαδειάς οργανώνουν εκδρομή στην Αθήνα – Για ένα ταξίδι στον πολιτισμό & τις γεύσεις της Μικράς Ασίας

2 ώρες πριν
Από την εικονογράφηση του Γ. Κωνσταντινίδη

Τι κάνουν η μερμήκα και το περιστέρ’; – Στα αρχαία την απάντηση την έδωσε ο Αίσωπος, στα ποντιακά ο Γ. Κωνσταντινίδης

2 ώρες πριν

Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως ΒΕ: Με το θέμα «Κωνσταντινούπολη – Ιστορία και πολιτισμός» ανοίγει ο Ε’ Κύκλος Διαλέξεων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign