pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Pho, η εθνική σούπα του Βιετνάμ

Η συνταγή είναι του σεφ Steven Pham, «κληρονομιά» από τη Βιετναμέζα μητέρα του

11/12/2021 - 11:54μμ
(Φωτ.: esquire.com.gr)

(Φωτ.: esquire.com.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σούπα με noodles ρυζιού, ζωμό και κρέας είναι το pho, το εθνικό φαγητό του Βιετνάμ. Μάλιστα, ένας από τους δημοφιλέστερους αστικούς μύθους της χώρας υποστηρίζει ότι οι πεθερές αξιολογούν τις υποψήφιες νύφες από την ικανότητά τους στην παρασκευή του.

Πρόσφατα το αμερικανικό Esquire παρουσίασε τη συνταγή του Steven Pham, που είναι «κληρονομιά» από τη Βιετναμέζα μητέρα του. 

Ο σεφ προτείνει το κοτόπουλο ως το ιδανικό κρέας, αλλά η συνταγή μπορεί κάλλιστα να παρασκευαστεί με μοσχάρι ή θαλασσινά.

1 κοτόπουλο, περίπου 1 κιλό μαζί με τα κόκαλά του
100 γρ. τριμμένο τζίντζερ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
¼ φλ. fish sauce 
αλάτι 
νερό

Για το τελικό σερβίρισμα

πλατιά noodles ρυζιού
ψιλοκομμένος κόλιανδρος
fish sauce 
λεπτοκομμένες φέτες πιπεριάς jalapeños
ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
σφήνες από lime
σάλτσα sriracha
μαύρο πιπέρι
  1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο –αφού πρώτα τo πλύνουμε πάρα πολύ καλά– σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Αλατίζουμε και φέρνουμε σε βράση, με μπόλικο νερό. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 45 λεπτά.
  2. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Στο ενδιάμεσο, τοποθετούμε τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ σε ένα τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε όσο περισσότερο γίνεται.
  4. Όταν το κοτόπουλο κρυώσει εντελώς, διαχωρίζουμε το κρέας από τα κόκαλα, τα οποία βάζουμε με το ζωμό τους σε μία κατσαρόλα. Βράζουμε για περίπου 4 ώρες (αρκούν και 3, αλλά καλύτερα να μείνουν λίγο παραπάνω).
  5. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, μεταφέρουμε το ζωμό από τα κόκαλα σε μπολ σερβιρίσματος όπου ήδη έχουν μπει τα noodles. Προσθέτουμε τη fish sauce και κομμάτια κοτόπουλου.
  6. Το πιάτο ολοκληρώνεται με τον κόλιανδρο, τις πιπεριές jalapeños και φρέσκο κρεμμυδάκι 2 οι ποσότητες προσαρμόζονται αναλόγως προτιμήσεων.
  7. Ένα μίγμα που θα λειτουργήσει ως έξτρα σάλτσα αποτελείται από σάλτσα sriracha, χυμό lime, μαύρο πιπέρι και fish sauce. Δεν πρέπει να προστεθεί απευθείας στο ζωμό, αλλά κυρίως στο κοτόπουλο και τα noodles.

Tips

  • Στο πρώτο βήμα μπορεί να προστεθεί στο κρέας και τα κόκαλα γλουταμινικό μονονάτριο (ή αλλιώς MSG). Είναι ένα προϊόν ζύμωσης από φυσικά υλικά και χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια από εστιατόρια και εταιρείες τροφίμων ως βελτιωτικό γεύσης και αρωματισμού. Δίνει μία umami αίσθηση στο φαγητό, όμως η επιστημονική κοινότητα είναι ακόμη διχασμένη όσον αφορά τη χρήση του.
  •  Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπαχαρικά και επιπλέον μυρωδικά.
Αναδημοσίευση από το esquire.com.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook Ποντιακή αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας) «Ποντοξενιτέας»

Οι sold out εμφανίσεις Αργυρού-Κλαυδίας στο Opera του Σίδνεϊ με έντονο το ποντιακό στοιχείο

4 λεπτά πριν
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: opap.gr)

Ο Βαγγέλης Δαούσης στο ΟΠΑΠ Game Time: Η βουτιά σε παγωμένη πισίνα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΦΑΠΟΘ)

Διαφωνία Δήμου Θεσσαλονίκης και Εφορείας Αρχαιοτήτων για τα κιγκλιδώματα στο ανάκτορο του Γαλέριου

1 ώρα πριν
(Πηγή: pixabay.com/ PDPics)

Καρκίνος του προστάτη: Νέα δεδομένα από ευρωπαϊκή μελέτη που διήρκεσε 23 χρόνια

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/ Κώστας Αρζόγλου)

Κώστας Αρζόγλου: Ο θεατράνθρωπος με τις ποντιακές ρίζες, τη μοναδική καριέρα και την ξεχωριστή ζωή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign