pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μυρωδάτη ηπειρώτικη φασολάδα φούρνου

8/02/2019 - 11:47πμ
Μυρωδάτη ηπειρώτικη φασολάδα φούρνου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό τόσο που να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ., και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 60΄ ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό όπου έβρασαν.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλινο, το σκόρδο και τα καρότα για 5-6΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για περίπου 1΄ και προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, τη δάφνη, το αλάτι και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 15-20΄, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
  4. Σε μια γάστρα ή ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε τα φασόλια, τη σάλτσα με τα λαχανικά, τις πιπεριές Φλωρίνης (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες, τις σοτάρουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά) και το νερό που κρατήσαμε. Το νερό πρέπει να υπερκαλύπτει τα υλικά κατά 3-4 εκ. Αν είναι λιγότερο, προσθέτουμε ζεστό νερό. Κλείνουμε με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο (αν χρησιμοποιούμε ταψί) και ψήνουμε για περίπου 30΄, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να χυλώσει η φασολάδα. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε τη δάφνη, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
  • Πηγή: gastronomos.gr / Αστέριος Κουστούδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας μέσω Κιλκίς

30/05/2025 - 1:29μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιριχτά με αυγά – Οι ποντιακοί λουκουμάδες σε μια πιο σπάνια εκδοχή

23/05/2025 - 2:37μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί κεφτέδες με πλιγούρι – Όπως τους φάγαμε «Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα» από την κυρία Μαρίνα

9/05/2025 - 1:08μμ
(Φωτ.: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή. Πηγή: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα για το τραπέζι της Λαμπρής – Γιατί «ρουμελιώτικο Πάσχα» δεν είναι μόνο ο οβελίας

18/04/2025 - 11:39πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο νηστίσιμο, αρωματικό, δοκιμασμένο και εγγυημένο

11/04/2025 - 8:12μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα – Της νηστείας και της… αμαρτίας

4/04/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμοι εργολάβοι με μους σοκολάτας

21/03/2025 - 3:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17α Τενεδίων Δρώμενα: Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων τιμά τη μνήμη του Αγίου Αβούδιμου

44 λεπτά πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Φωτιά στον Ωρωπό: Δύο τα δύσκολα μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερο Φεστιβάλ Παράδοσης (φωτ.: facebook / Δήμος Θέρμης)

Με έντονη ποντιακή παρουσία το 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Θέρμης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: slgr.gr)

Super League: Κλήρωση για νέο πρωτάθλημα με βράβευση Ποστέκογλου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Την Πέμπτη οδηγούνται στον εισαγγελέα

3 ώρες πριν
Μαθήτριες σε ελληνικό σχολείο της Φάτσας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΑ')

Μαρτυρία Ευστράτιου και Μελέτιου Σιδηρόπουλου: Το σύνταγμα ήταν το δηλητήριο που μας κρυφοπότισαν οι Τούρκοι

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign