pontosnews.gr
Πέμπτη, 24/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

O Ντελχάζ, οι Κούρδοι και η Ελλάδα

19/06/2016 - 2:22μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει το βιβλίο Ντελχάζ, ο Έλληνας που πολέμησε τους τζιχαντιστές. Πρόκειται για τις σημειώσεις που κράτησε ένας Έλληνας το διάστημα που πολέμησε ως εθελοντής στα μέτωπα της βόρειας Συρίας, στο πλευρό των Κούρδων και των Αράβων δημοκρατών, εναντίον των τζιχαντιστών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Ο συγγραφέας του βιβλίου προτιμά να μην αναγράψει το όνομά του στο βιβλίο, όχι μόνο για να μην στοχοποιηθεί από τους τζιχαντιστές, που ελέω πολιτικής ανοικτών συνόρων μπορεί να τους συναντήσει οπουδήποτε στο απέραντο hot spot που λέγεται Ελλάδα, αλλά και από διάφορους κύκλους στην Ελλάδα, που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βάλουν ταμπέλες στον οποιονδήποτε δεν κινείται στη δική τους λογική. Η περίπτωση του κινήματος πολιτών «Παραιτηθείτε», που λοιδορήθηκε όσο τίποτε άλλο, είναι χαρακτηριστική.

Τη στιγμή που ο Έλληνας αυτός φοβάται να ανακοινώσει το όνομά του στην Ελλάδα, γιατί δεν ξέρει τι τον περιμένει αύριο το πρωί, οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας, της Ροζάβας, που ενημερώθηκαν για το βιβλίο, τον καλούν στην Ευρώπη για να τον τιμήσουν, γιατί αισθάνονται την ανάγκη να αποδώσουν τιμές σε κάποιον ξένο που πολέμησε στο πλευρό τους. Για το λόγο αυτόν προσφέρονται να μεταφράσουν και να εκδώσουν το βιβλίο στα κουρδικά.

Μάλιστα, οι Κούρδοι εκφράζουν τη δυσφορία τους γιατί ο συγγραφέας δεν αποκαλύπτει το όνομά του και δεν βγαίνει να μιλήσει στα ΜΜΕ, για να γίνει παράδειγμα για τους Έλληνες, οι οποίοι, κατά την άποψή τους, πρέπει να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν στα μέτωπα της βόρειας Συρίας, γιατί ο πόλεμος αυτός γίνεται ΚΑΙ για την Ελλάδα αλλά ΚΑΙ για την Ευρώπη γενικότερα.

Αντιπαρέρχομαι την πρόσκληση στον Έλληνα μαχητή, για την απόδοση τιμών από τους Κούρδους, αυτόν τον αγωνιζόμενο λαό που μας δίνει μαθήματα ευγένειας και ηθικών αρχών.

Γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα όχι μόνο δεν τιμούμε τους ξένους που στέκονται στο πλευρό μας, αλλά τιμωρούμε παραδειγματικά τους ίδιους τους Έλληνες που πολέμησαν και πρόσφεραν στην πατρίδα. Το σταματώ εδώ, για να μην ξύνω παλιές και καινούργιες πληγές. Απλώς να σημειώσω ότι οι λαός αυτός, με την αγωνιστικότητα που διακρίνει άντρες και γυναίκες, αλλά και με τις τιμές που αποδίδει στους αγωνιστές, δείχνει ότι θέλει να ζήσει και να αποκτήσει την ελευθερία του. Από την άλλη η Ελλάδα, που δεν μπορεί να προστατέψει τον αγωνιστή Ντελχάζ, η Ελλάδα που αντί να επιβραβεύσει τιμωρεί τους αγωνιστές και εκείνους που προσφέρουν στην πατρίδα, χάνει σταδιακά ακόμα και αυτήν την ελευθερία που έχει αποκτήσει με αίμα και θυσίες αγωνιστών, ενώ υποθηκεύει και για 99 χρόνια όσα απελευθέρωσαν οι Έλληνες αγωνιστές με πολέμους και θυσίες.

Όσο για τον ισχυρισμό των Κούρδων ότι πολεμούν και για την Ελλάδα και για την υπόλοιπη Ευρώπη, να δώσω μια εξήγηση χειροπιαστή. Τι στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι Κούρδοι πολιορκούν την Ιεράπολη και αναμένεται να κλείσουν το διάδρομο μέσω του οποίου η Τουρκία μεταφέρει όπλα, πυρομαχικά και τρομοκράτες στα εδάφη που ελέγχει το ΙΚ, διάδρομο τον οποίον χρησιμοποιεί και για τη διακίνηση προσφύγων στο έδαφός της και στη συνέχεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Κλείνοντας το διάδρομο αυτόν οι Κούρδοι κλείνουν το δρόμο στους διακινητές ανθρώπινων ψυχών, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνουν με έμφαση ότι είναι σε θέση να φιλοξενήσουν κι άλλους πρόσφυγες στα εδάφη που ελέγχουν, πέραν του ενός εκατομμυρίου προσφύγων που φιλοξενούν σήμερα σε διάφορες πόλεις και καταυλισμούς, στους οποίους προσπαθούν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια παρότι δεν διαθέτουν κρατικές δομές και κονδύλια.

Από τη μια πλευρά έχουμε την Τουρκία, οποία εργαλειοποίησε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ελέω πολιτικής ανοικτών συνόρων της Ελλάδας, εκβιάζοντας την ΕΕ για να αποκομίσει γεωπολιτικά πολιτικά και οικονομικά οφέλη, και από την άλλοι τους αγωνιζόμενους Κούρδους που στεγανοποιούν τα σύνορα, βοηθούν με κάθε τρόπο το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που φιλοξενούν στα εδάφη που ελέγχουν, προσφέρονται να φιλοξενήσουν κι άλλους, μέχρι να γίνουν ασφαλείς οι πόλεις και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Με άλλα λόγια, οι Κούρδοι λύνουν το προσφυγικό για Ελλάδα και ΕΕ, χωρίς να απαιτούν τίποτα. Τουλάχιστον ας έχουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας.

Νά γιατί πολεμούν οι Κούρδοι για την Ελλάδα και την ΕΕ λοιπόν…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ιησούς εξορκίζει δαιμονισμένο Γερασηνό. Έργο του Spencer Alexander McDaniel, 2020 (πηγή: Katolophyromai / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε αυτόν που είχε λεγεώνα δαιμόνων (Μέρος Α’)

22/07/2025 - 9:23πμ
Τούρκοι διαδηλωτές κρατούν τη σημαία της χώρας τους (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΓΝΩΜΕΣ

Κοινοπολιτεία Μουσουλμάνων η Τουρκία;

20/07/2025 - 3:42μμ
Οι σημαίες της Τουρκίας και του Ισραήλ (πηγή: Canva)
ΓΝΩΜΕΣ

Άρχισε ο ψυχρός πόλεμος Ισραήλ-Τουρκίας

19/07/2025 - 9:10πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)
ΓΝΩΜΕΣ

Μετά τους Δρούζους, τι;

18/07/2025 - 4:49μμ
Όπλα του PKK για την πυρά, στη συμβολική εκδήλωση που έγινε στο Βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ / Heme Sûr - KANAL8)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί «καταθέτουν» οι Κούρδοι όπλα;

13/07/2025 - 3:40μμ
(Εικ.: Χ.Κ)
ΓΝΩΜΕΣ

Μεταεθνοκρατικό αφήγημα των ΗΠΑ για την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή

12/07/2025 - 9:35πμ
Ισραηλινό F-35 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Ισραήλ λέει «όχι» στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία

11/07/2025 - 3:26μμ
Μικρογραφία από εβραϊκό θρησκευτικό κείμενο του 14ου αι. (Haggadah) που φυλάσσεται στη Βρετανική Βιβλιοθήκη (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Γ’)

8/07/2025 - 9:10πμ
Πανό με την ισραηλινή σημαία στο κτήριο που έπεσε ιρανικός βαλιστικός πύραυλος στις 15 Ιουνίου. Στο πανό γράφει «Το Μπατ Γιάμ είναι δυνατό. Το Ισραήλ κερδίζει!» (πηγή:
EPA/Abir Sultan)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Ισραήλ κάνει «ταμείο» (2)

6/07/2025 - 3:26μμ
Yδρόγειος σφαίρα (φωτ.: Pixabay / Mark Robinson)
ΓΝΩΜΕΣ

Πώς επανασχεδιάζεται ο χάρτης της Μέσης Ανατολής

5/07/2025 - 9:25πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης)

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με φόντο τον Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης

1 ώρα πριν
Φαναράκια στη θάλασσα για τα 104 θύματα της φωτιάς στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

2 ώρες πριν
Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στον Φενεό (φωτ.: ΕΡΤ)

Σε ύφεση η φωτιά στον Φενεό Κορινθίας – Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

2 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη στη Σία Κοσιώνη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Μητσοτάκης απαντά στην Τουρκία και στους επικριτές της εξωτερικής πολιτικής – «Η Ελλάδα δεν συζητά ζητήματα κυριαρχίας»

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τον 3ο γύρο συνομιλιών μεταξύ αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας / Muhammed Kurtar)

Κωνσταντινούπολη: Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Προπονητής κωπηλασίας καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικη – Αθωώθηκε για την πράξη του βιασμού

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign