pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Nηστίσιμα κεφτεδάκια σε 4 διαφορετικές συνταγές

30/03/2014 - 9:30πμ
Nηστίσιμα κεφτεδάκια σε 4 διαφορετικές συνταγές
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κεφτέδες θαλασσινών

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • 500 γρ. χταπόδι
  • 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

EΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα καλαμαράκια και το χταπόδι σε μικρά κομματάκια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Μουλιάζουμε το ψωμί, το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Ρίχνουμε επίσης το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο κι αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄.
  5. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Πηγή: sidagi.gr


Κεφτέδες λαχανικών

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό πατάτες
  • 4 μέτρια καρότα
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια
  • ⅓ φλ. αρακάς
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κάρι
  • ½ φλ. κόλιανδρο (τα φύλλα)
  • ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλατίζουμε, και βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και στο ίδιο νερό βράζουμε τα κολοκυθάκια, τον κόλιανδρο και τον αρακά. Ανακατεύουμε τα βρασμένα λαχανικά, αφού τα στραγγίσουμε καλά, κι όταν κρυώσουν τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κύμινο, το κάρι, το αλάτι, το πιπέρι και όσο αλεύρι χρειαστεί, ώσπου να πετύχουμε ένα μίγμα σφιχτό.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι από τις δύο πλευρές. Τα στραγγίζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Καλή Όρεξη!

Πηγή: xs-recipes.com


Κεφτέδες με φακές και πλιγούρι

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. χοντρές φακές
  • 4½ φλ. νερό
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το πλιγούρι.
  2. Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Το ρίχνουμε στις φακές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.

Πλάθουμε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια. Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού, γιαουρτιού ή ντομάτας.

Πηγή: promahi-nea.blogspot.gr


Ρεβιθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα κουρκουμά (αν έχουμε)
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. βρώμη (κουάκερ)
  • τριμμένη φρυγανιά όση χρειαστεί
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε στη χύτρα τα ρεβίθια για 45΄. Αν τα μουλιάσουμε από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζουμε λιγότερη ώρα. Θέλουμε τα ρεβίθια να είναι μαλακά αλλά όχι να λιώνουν.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό όσο πιο ψιλά μπορούμε.
  3. Βάζουμε στο multi τα ρεβίθια για να τα ψιλοκόψουμε. Αν τα βράσαμε σωστά δεν θα γίνουν πολτός αλλά θα έχουν πολύ μικρά κομματάκια.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν η ζύμη μας είναι πολύ υγρή, ακόμα προσθέτουμε παραπάνω τριμμένη φρυγανιά.
  5. Αφήνουμε το μίγμα να μείνει στο ψυγείο το λιγότερο 5 ώρες για να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις (μπορούν να μείνουν και όλο το βράδυ).
  6. Μόλις είμαστε έτοιμοι για τηγάνισμα, βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά, πλάθουμε κεφτεδάκια όχι πολύ χοντρά, τα βουτάμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε γύρω στα 4΄ από την κάθε πλευρά.
  7. Αν δεν βάλουμε αυγά για να είναι νηστίσιμοι οι ρεβιθοκεφτέδες μας, θα προσθέσουμε ½ κ.γ. μαγειρική σόδα σβησμένη με 1 κουταλιά ξίδι και δεν θα προσθέσουμε τριμμένη φρυγανιά γιατί το μίγμα μας θα γίνει αρκετά στεγνό.

Πηγή: as-mageirepsoume.blogspot.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Γεύσεις Ζωής» που διοργανώθηκε από τον Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη» και τον Σύλλογο Κρητών Νέας Ιωνίας «Δίκταμος» (φωτ.: facebook.com/sinopisillogos)

«Ιωνικές μέρες 2025»: Υγιεινή διατροφή με ποντιακά και κρητικά πιάτα

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

51 λεπτά πριν
Τραμπ και Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Sem van der Wal)

Ναρκοθετημένο το τρίγωνο ΗΠΑ-Ισραήλ-Τουρκίας

1 ώρα πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα Τύπου, στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/WILL OLIVER / POOL)

Τραμπ: Συνελήφθη και ανακρίνεται ο ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

2 ώρες πριν
Συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα από τους πραξικοπηματίες, 12 Σεπτεμβρίου 1980 (φωτ.: Αρχείο Anadolu)

12 Σεπτεμβρίου 1980: Το στρατιωτικό πραξικόπημα που απομάκρυνε την Τουρκία από το κεμαλικό μοντέλο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Μονή Σινά: Ανακοινώθηκε η επιστολή παραίτησης του Δαμιανού – Τι φοβάται και τι συμβουλεύει

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign