pontosnews.gr
Πέμπτη, 7/07/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Nηστίσιμα κεφτεδάκια σε 4 διαφορετικές συνταγές

30/03/2014 - 9:30πμ
Nηστίσιμα κεφτεδάκια σε 4 διαφορετικές συνταγές
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κεφτέδες θαλασσινών

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • 500 γρ. χταπόδι
  • 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

EΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα καλαμαράκια και το χταπόδι σε μικρά κομματάκια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Μουλιάζουμε το ψωμί, το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Ρίχνουμε επίσης το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο κι αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄.
  5. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Πηγή: sidagi.gr


Κεφτέδες λαχανικών

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό πατάτες
  • 4 μέτρια καρότα
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια
  • ⅓ φλ. αρακάς
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κάρι
  • ½ φλ. κόλιανδρο (τα φύλλα)
  • ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλατίζουμε, και βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και στο ίδιο νερό βράζουμε τα κολοκυθάκια, τον κόλιανδρο και τον αρακά. Ανακατεύουμε τα βρασμένα λαχανικά, αφού τα στραγγίσουμε καλά, κι όταν κρυώσουν τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κύμινο, το κάρι, το αλάτι, το πιπέρι και όσο αλεύρι χρειαστεί, ώσπου να πετύχουμε ένα μίγμα σφιχτό.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι από τις δύο πλευρές. Τα στραγγίζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Καλή Όρεξη!

Πηγή: xs-recipes.com


Κεφτέδες με φακές και πλιγούρι

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. χοντρές φακές
  • 4½ φλ. νερό
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το πλιγούρι.
  2. Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Το ρίχνουμε στις φακές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.

Πλάθουμε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια. Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού, γιαουρτιού ή ντομάτας.

Πηγή: promahi-nea.blogspot.gr


Ρεβιθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα κουρκουμά (αν έχουμε)
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. βρώμη (κουάκερ)
  • τριμμένη φρυγανιά όση χρειαστεί
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε στη χύτρα τα ρεβίθια για 45΄. Αν τα μουλιάσουμε από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζουμε λιγότερη ώρα. Θέλουμε τα ρεβίθια να είναι μαλακά αλλά όχι να λιώνουν.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό όσο πιο ψιλά μπορούμε.
  3. Βάζουμε στο multi τα ρεβίθια για να τα ψιλοκόψουμε. Αν τα βράσαμε σωστά δεν θα γίνουν πολτός αλλά θα έχουν πολύ μικρά κομματάκια.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν η ζύμη μας είναι πολύ υγρή, ακόμα προσθέτουμε παραπάνω τριμμένη φρυγανιά.
  5. Αφήνουμε το μίγμα να μείνει στο ψυγείο το λιγότερο 5 ώρες για να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις (μπορούν να μείνουν και όλο το βράδυ).
  6. Μόλις είμαστε έτοιμοι για τηγάνισμα, βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά, πλάθουμε κεφτεδάκια όχι πολύ χοντρά, τα βουτάμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε γύρω στα 4΄ από την κάθε πλευρά.
  7. Αν δεν βάλουμε αυγά για να είναι νηστίσιμοι οι ρεβιθοκεφτέδες μας, θα προσθέσουμε ½ κ.γ. μαγειρική σόδα σβησμένη με 1 κουταλιά ξίδι και δεν θα προσθέσουμε τριμμένη φρυγανιά γιατί το μίγμα μας θα γίνει αρκετά στεγνό.

Πηγή: as-mageirepsoume.blogspot.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

1/07/2022 - 2:05μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας

6/05/2022 - 2:28μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

29/04/2022 - 2:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

22/04/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι σε τέσσερα βήματα

19/04/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκέλια για το βάεμαν των παιδιών – Πώς τα φτιάχνουμε

15/04/2022 - 3:51μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικος καριστιρμάς

8/04/2022 - 2:43μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Μητσοτάκης: Εθνικά ανεύθυνη μια απόφαση για πρόωρες εκλογές

2 λεπτά πριν
Η Μαρίζα Γεωργίτση στο ΟΠΑΠ Game Time

Μαρίζα Γεωργίτση στο ΟΠΑΠ Game Time: «Γιατί δεν προχώρησαν Σάκκαρη, Τσιτσιπάς στο Wimbledon»

16 λεπτά πριν
Ο Πύργος της Ουρανούπολης ή Πύργος του Προσφορίου. (Φωτ.: Eurokinissi/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Ουρανούπολη: Ο βυζαντινός πύργος που φιλοξένησε πρόσφυγες από την Προποντίδα

38 λεπτά πριν
Άγνωστοι ανατίναξαν το ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο (Φωτ.: kathimerini.gr)

Ανατίναξαν το ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο – Ντυμένοι γιατροί οι δράστες

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Pixabay/A Owen)

Αστεροειδής που «ξέφυγε» από τους αστρονόμους πέρασε κοντά από τη Γη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: hcg.gr/el/)

Φορτηγό πλοίο έβαλε νερά ανοιχτά της Πύλου – Από ελικόπτερο περισυνελέγη το πλήρωμα

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign