- Καθαρίζουμε και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5-6΄ τα τσιμούλια ή τα σταχάκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Κόβουμε λεπτές φέτες το απάκι, ροδίζουμε με λίγο λάδι τα τσιμούλια ή τα σταχάκια και το απάκι με δροσερό κρεμμυδάκι, προσθέτοντας λίγο πιπέρι.
- Χτυπάμε τ’ αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και μόλις πάρει χρώμα η κάτω μεριά του σφουγγάτου, μ’ ένα καπάκι το γυρίζουμε από την άλλη.
- Αν θέλουμε, αλείφουμε το σφουγγάτο με ξινή μυζήθρα και συνοδεύουμε με σουρωτό γιαούρτι.
⇔
Απάκι Κρητικό χοιρινό μαριναρισμένο με ξίδι και καπνισμένο με καπνό από αρωματικά φυτά της Κρήτης.
Τσιμούλια ή σταχάκια Χορταρικά από φυλλαδάκια ή νέα φύλλα που βγαίνουν, μετά που θα κοπούν τα λάχανα, ή άγρια χόρτα που μαζεύονται «τσιμπητά» πριν να βγάλουν το άνθος.
Πηγή: i-create.gr