Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης 6 Οκτωβριόυ σε σχολείο της Κωνσταντινούπολης, όταν σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι σε γυμνάσιο της περιοχής Μπασακσεχίρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά μαθήτριες.
Σύμφωνα με τον έπαρχο της περιοχής, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 08:35 στο Γυμνάσιο Σεΐχ Σαμίλ Ιμάμ Χατίπ, στην περιοχή Καγιασεχίρ. Ως φερόμενος δράστης αναφέρεται ένας 15χρονος μαθητής της 10ης τάξης, ο οποίος φοιτά σε διαφορετικό σχολείο και συνελήφθη από την αστυνομία.
Οι τραυματισμένες μαθήτριες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής φροντίδας. Ο έπαρχος ανέφερε ότι τρεις από τις τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των τουρκικών Αρχών, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και τα αίτια της επίθεσης.
Διαφορετική εικόνα ως προς τον αριθμό των τραυματιών δίνει, πάντως, η νομαρχία Κωνσταντινούπολης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι περίπου στις 08:40 σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ μαθητών σε γυμνάσιο του Μπασακσεχίρ και ότι τραυματίστηκαν πέντε μαθητές. Όπως σημειώνεται, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τα πληρώματα που έσπευσαν στο σημείο και λαμβάνουν θεραπεία.

















