pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νάντια Αβιτίδου: Έφτιαξε μια αγκαλιά για ευάλωτες γυναίκες στην Καλλιθέα – Γιατί το ποντιακό DNA κάνει θαύματα

Πίσω από την πόρτα του «Γυναικείου Καφενείου» βρήκαμε την ιστορία πολλών Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ. Γράφει η Χριστίνα Κωνσταντάκη

5/01/2025 - 8:03μμ
Η Νάντια Αβιτίδου στη φωλιά που δημιούργησε στην Καλλιθέα (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Η Νάντια Αβιτίδου στη φωλιά που δημιούργησε στην Καλλιθέα (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Γεννήθηκε στο Κεντάου του Καζακστάν και ήρθε στην Ελλάδα μόλις τεσσάρων ετών. Πρότυπο στη ζωή της υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι οι Πόντιες γιαγιάδες της, «οι Ορτουλήσσες», όπως μας λέει. Ως παιδί έζησε το ρατσισμό της δήθεν εύπορης ελληνικής κοινωνίας των αρχών της δεκαετίας του 1990 – ήταν ένα από τα «Ρωσάκια». Είχε την τύχη όμως να πηγαίνει σε ένα σχολείο όπου διευθύντρια ήταν η Πόντια Σοφία Τριανταφυλλίδου, η οποία της πρόσφερε μια μεγάλη αγκαλιά, και γι’ αυτό την θυμάται ακόμα με αγάπη.

Ο λόγος για τη Νάντια Αβιτίδου. Που αγαπάει τον Ντοστογέφσκι και τον Παπαδιαμάντη, τον Καζαντζίδη και τη Βουγιουκλάκη – αλλά πάνω απ’ όλα αγαπάει τα παιδιά, και ξέρει ότι για να είναι καλά τα παιδιά, πρέπει να είναι καλά οι μάνες.

Την συναντήσαμε στο πιο πρόσφατο από τα επιτεύγματά της, στο «Γυναικείον καφενείον» που διατηρεί στην Καλλιθέα (άνοιξε τον Μάρτιο του 2023, στην οδό Ξενοφώντος). Έχουν προηγηθεί ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών «Ελπίδα Μάνας» και ο Γυναικείος Συνεταιρισμός (ΚΟΙΝΣΕΠ) «Ιππολύτη», που λόγω τεχνικών ζητημάτων είναι προσώρας ανενεργός (αλλά θα ανακάμψει). Τι κάνει η Νάντια με όλα αυτά; Αυτό που ξέρει να κάνει η ποντιακή ψυχή: Στηρίζει.

Δύο ψαρόσουπες και μια μανιταρόσουπα ήταν η πρώτη παραγγελία της ημέρας. Η κουζίνα του Καφενείου, εκτός από τσάγια και γλυκά, βγάζει σούπες, πιροσκί και πολλά άλλα (φωτ.: ΧΚ)

Η συνάντησή μας κράτησε αρκετά, και η συζήτηση πηγαινοερχόταν από το χθες στο σήμερα. Η αρχή φυσικά έγινε από το ποντιακό DNA, το οποίο η Νάντια φέρει ακέραιο. Οι ρίζες της απλώνονται στα Κοτύωρα, στην Τραπεζούντα, στη Σαμψούντα. Και λόγω Γενοκτονίας, διώξεων, εξοριών και όλων όσα υπέστησαν στο πέρασμα των χρόνων οι Έλληνες του Πόντου, κάποτε έφτασαν στο Καζακστάν, όπου και βλάστησαν για μια ακόμη φορά.

Γιατί οι Πόντιοι κατάφερναν να βλαστήσουν όπου κι αν βρίσκονταν, όπου κι αν τους έστελναν.

Μεγάλη η οικογένειά της, και σίγουρα αυτό που λέμε «δεμένη». Κανείς μόνος του! Αυτό είναι άλλωστε και το μότο στη ζωή της Νάντιας, γιατί με αυτή την αρχή μεγάλωσε: «κανείς μόνος του», το οποίο σήμερα έχει μετατρέψει σε «καμία μόνη της».

Οικογενειακή φωτογραφία από το αρχείο της Νάντιας (μωρό στην αγκαλιά της μαμάς της). Η λεζάντα που έγραψε η ίδια: «Ψάχναμε πάντα αφορμή να μαζευτούμε, και στη χαρά του ενός ήτανε όλοι παρόντες!»

Όταν ήρθαν στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν εξαρχής στην Καλλιθέα και ακολούθησε όλο το σόι για να μπορούν να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Οι γονείς δούλευαν «σαν τα σκυλιά», λέει, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στο Καζακστάν είχαν δουλειές με κύρος, εδώ όμως η μητέρα της δούλευε από τα ξημερώματα στις λαϊκές αγορές (ήταν η χρυσή εποχή τους, τη δεκαετία του ’90), και ο πατέρας στην Ψυττάλεια, απ’ όπου έχει ως «ενθύμιο» χίλιες δυο αρρώστιες.

«Δεν μας έλειψε τίποτα», λέει η Νάντια· με σκληρή δουλειά κατάφεραν να αγοράσουν ένα διαμέρισμα, δεν ήξεραν όμως τι σημαίνει διασκέδαση.

Αν κάτι αναδύεται από κάθε λέξη της αφήγησής της, είναι περηφάνια για όλα όσα πέρασαν οι πρόγονοί της. Ο παππούς της μαμάς της, μας λέει, από την Τραπεζούντα, ήταν πάρα πολύ ευκατάστατος, αλλά η οικογένεια ξεριζώθηκε όταν τους εξόρισαν στο Σοχούμι και αναγκάστηκαν να τα αφήσουν όλα πίσω. Από την άλλη πλευρά, ο παππούς ο Λάτη (Αλέξης), που έπαιζε ζουρνά και τραγουδούσε, ήταν από τη Σαμψούντα και βρέθηκε στην Αμπχαζία, όπου γεννήθηκε και ο πατέρας της. Οι δύο άκρες του νήματος συναντήθηκαν κάποια στιγμή στο Καζακστάν.

Δεξιά ο παππούς ο Λάτη (Αλέξης Αβιτίδης) και αριστερά ο αδερφός του, ο Μούχο (φωτ.: Αρχείο Ν.Α.)

Αυτό που τονίζει η Νάντια είναι η δύναμη των γιαγιάδων της, που κάθε φορά από το μηδέν δημιουργούσαν το καινούργιο σπιτικό. «Από αυτές τις γυναίκες ήθελα να παραδειγματιστώ», μας λέει. Μαζί τους μεγάλωσε, κι έτσι έμαθε την ποντιακή διάλεκτο αλλά και τις αρχές τους. Από αυτές έμαθε την αγάπη για το θείο, και θαυμάζει ακόμα και σήμερα τη σοφία τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση που είχαν σε όλα τα πράγματα, «είτε αυτό είναι ζωή είτε είναι θάνατος είτε είναι γάμος».

Φανερά συγκινημένη, θυμάται ότι πριν φύγουν από το Κεντάου η γιαγιά την πήρε μαζί της «’ς σα ταφία» για να αποχαιρετήσουν τον παππού της: «Λάτη, φεύγω. Δεν θέλω να σε αφήσω, αλλά πάω να βοηθήσω τα παιδιά – με έχουν ανάγκη».

Η αγαπημένη γιαγιά Δέσποινα, ηγετική μορφή στην οικογένεια (φωτ.: Αρχείο Ν.Α.)

Από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα του χώρου, ανοιχτή γραμμή με το παρελθόν

Ίσως αυτό το «με έχουν ανάγκη» έχει ριζώσει μέσα της περισσότερο από όσο και η ίδια συνειδητοποιεί. Γιατί αυτό που κάνει η Νάντια Αβιτίδου, είναι να ανταποκρίνεται στην ανάγκη ευάλωτων γυναικών: Στηρίζει γυναίκες κακοποιημένες πολύ πριν η ενδοοικογενειακή βία γίνει καθημερινή είδηση· όταν ακόμα τα θύματα φοβούνταν να μιλήσουν ανοιχτά, πριν από το panic button και τα κρατικά προγράμματα.

Στηρίζει γυναίκες που για τον α ή τον β λόγο μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους – άλλωστε έχει υπάρξει και η ίδια μονογονέας, και ξέρει τις δυσκολίες.

Στηρίζει γενικά γυναίκες που νιώθουν αδύναμες ή παρείσακτες, και τις στηρίζει έμπρακτα, αλλά και ηθικά με συναντήσεις που διοργανώνει (ως σύλλογος) με νομικούς και ψυχολόγους. Και ο λόγος για τον οποίο το κάνει αυτό είναι, όπως είπαμε ήδη, η πεποίθησή της ότι μόνο μια μάνα που μπορεί να σταθεί στα πόδια της, μπορεί να σταθεί και στα παιδιά της.


Από πρόσφατη εκδήλωση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη για τις γυναικοκτονίες

Οι τρόποι με τους οποίους βοηθά έμπρακτα εκτείνονται «πέρα από το ένα κιλό ρύζι», όπως μας λέει. Κι αυτό καλό είναι, αλλά όχι αρκετό. Στόχος της είναι να δώσει σε λαβωμένες γυναίκες την πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους, ίσως και κάποιες δεξιότητες, γι’ αυτό και στην «Ιππολύτη» γίνονται μαθήματα ραπτικής, αλλά και αναπαλαίωσης επίπλων.

Ο λογότυπος της Ιππολύτης· γιατί μόνο με μια δυναμική γυναίκα του Πόντου μπορούσε να ταυτίσει το έργο της η Νάντια (πηγή: facebook)

Το Καφενείο δημιουργήθηκε ως στέκι στο οποίο οι γυναίκες (όλες οι γυναίκες, όχι μόνο οι ωφελούμενες) μπορούν να καθίσουν και να απολαύσουν ένα τσάι ή ένα βιβλίο, μόνες τους ή με παρέα. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά η Νάντια, «και άνδρες μπορούν να έρχονται, αλλά μόνο αν συνοδεύονται».

Το Καφενείο είναι πολύχρωμο, ζεστό και ρομαντικό, φτιαγμένο από τα υλικά ενός άλλου καιρού.

Όπως και η ίδια άλλωστε. Από τις πρώτες κουβέντες που είπε στο pontosnews.gr ήταν «η εποχή που ζούμε δεν με εκφράζει». Στο χώρο της (και μέσα από αυτόν) αναβιώνει την αρχοντική Αθήνα μιας άλλης εποχής, ακόμα και τις εικόνες της κλασικής λογοτεχνίας που αγαπά. Σαλόνια και τραπεζαρίες περασμένων δεκαετιών φτιάχνουν «γωνιές» ζεστές, οικείες, σχεδόν οικογενειακές. Και από καιρού εις καιρόν, το καφενείο γίνεται μπουάτ, καθώς διοργανώνονται μουσικές βραδιές που συγκεντρώνουν κόσμο από όλες την Αθήνα.

Μπαίνεις στο Καφενείο και είναι σαν να ταξιδεύεις στο χρόνο

Τα κεντητά μαξιλαράκια που …στοίχειωναν τις μαθήτριες της δεκαετίας του 1970, βρίσκουν θέση στις μπερζέρες του Καφενείου

Τα παράταιρα (και όμως απίστευτα ταιριαστά) αντικείμενα προέρχονται από ανθρώπους που θέλουν να την βοηθήσουν στο έργο που έχει αναλάβει, κάποια όμως έχουν ιδιαίτερους συμβολισμούς, όπως για παράδειγμα η γούνα της Τζένης Βάνου, που ήταν από τις πρώτες επώνυμες Ελληνίδες που μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση που υφίστατο στο γάμο της.

Η γούνα της Τζένης Βάνου, από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του Καφενείου (φωτ.: ΧΚ)

Η συνάντησή μας έγινε λίγο πριν βγει το 2024, κι έτσι την Τζένη Βάνου συντροφεύει ένας Αϊ-Βασίλης

Βάνου, Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ, Καζαντζίδης – Το «εικονοστάσι» με τις μεγάλες αγάπες της Νάντιας

Η Νάντια Αβιτίδου όμως δεν σταματά εδώ. Το καθαρόαιμο ποντιακό πείσμα την ωθεί στα 39, μητέρα τριών αγοριών, να δώσει εξετάσεις για τη Νομική. Για να μπορεί πλέον ως δικηγόρος να υπερασπίζεται και να στηρίζει ευάλωτες γυναίκες από ένα ακόμα πόστο, εξίσου σημαντικό.

Η Νάντια μάς ξεπροβοδίζει κανονίζοντας τα τεχνικά της μουσικής βραδιάς (φωτ.: ΧΚ)

___
ΥΓ. Παραλείψαμε να αναφερθούμε στην πολιτιστική διάσταση του Συλλόγου «Ελπίδα μάνας», η οποία κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Μέχρι στιγμής έχει διοργανώσει τέσσερις μεγάλες φιλανθρωπικές συναυλίες:

Συνέντευξη, κείμενο, φωτογραφίες: Χριστίνα Κωνσταντάκη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την παράσταση των «Αργοναυτών» στην Ακρινή Κοζάνης. Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ακρινή: Οι «Αργοναύτες» του Κιλκίς έφεραν στη σκηνή την ποντιακή λαλιά

14/10/2026 - 11:00μμ
Η δωρήτρια Παναγιώτα Ευφραιμίδου (δεξιά) παραδίδει συμβολικά τα κλειδιά. Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μακροχώρι Ημαθίας: Ομογενής από τον Καναδά προσφέρει οικόπεδο για ποντιακή πολιτιστική στέγη

14/10/2026 - 9:10μμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ηρακλής Κοκοζίδης: Μια μεγάλη μορφή του ποντιακού πολιτισμού – Πρωτοπόρος στο θέατρο, ομοτράπεζος του Γώγου Πετρίδη και του Οδυσσέα Δημητριάδη στο τραγούδι

14/10/2026 - 8:02μμ
Ο Γιάννης Ηλιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου των Όπου Γης Ποντιακού Ελληνισμού «Ο Μιθριδάτης» (φωτ.: poe.org.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Πέθανε ο Γιάννης Ηλιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου του όπου Γης Ποντιακού Ελληνισμού «Ο Μιθριδάτης»

14/10/2026 - 3:12μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με αγιασμό, χορό και ποντιακές γεύσεις ξεκίνησε η νέα χρονιά για τον Σύλλογο Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»

14/10/2026 - 1:29μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

57η εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Ποντίων Πιερίας: Μια πράξη που χαρίζει ζωή

14/10/2026 - 11:40πμ
Το μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στο Τσιτσερνακαμπέρντ. Τη φωτογραφία παραχώρησε ο Χρατσιά Ταστσιάν
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Το μνημείο, το Μουσείο και τα όρια της πολιτικής

14/10/2026 - 9:58πμ
Εκκλησιαστικά σκεύη που παρουσιάζονται σε τουρκικό ρεπορτάζ για τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά που μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα (πηγή φωτ.: Haber61)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Ο θησαυρός που έφυγε για την Άγκυρα – Τα κειμήλια που ζητούν να επιστρέψουν στον Πόντο

13/10/2026 - 8:45μμ
(Φωτ.: facebook.com/lesxipontionnkavalas)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά στη Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας

13/10/2026 - 12:42μμ
Η ζωγράφος και ιστορικός Ελληνικού Πολιτισμού Σοφία Αμπερίδου, με φόντο έργα της (φωτ.: Αρχείο Σοφίας Αμπερίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Σοφία Αμπερίδου: «Ανθεί και φέρει» – Η εικαστική γέφυρα Πόντου και Κρήτης στο Ρέθυμνο

13/10/2026 - 8:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Champions League: Λύγισε από την κούραση και τα λάθη η ΑΕΚ

3 ώρες πριν
Διαδηλωτές και διαδηλώτριες πετάνε πέτρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Τίρανα. Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Αλβανία: Δεύτερη ημέρα συγκρούσεων στα Τίρανα – 14 τραυματίες αστυνομικοί

3 ώρες πριν
Φωτογραφία αρχείου του σημερινού «Abeille Marengo», τότε «Mærsk Tracer», στη Φρεντερίσια της Δανίας, στις 6 Απριλίου 2023 (φωτ.: Thomas Dahlstrøm Nielsen / Wikimedia Commons)

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Γαλλικό πλοίο για την επανεκκίνηση των ερευνών

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παράσταση των «Αργοναυτών» στην Ακρινή Κοζάνης. Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Ακρινή: Οι «Αργοναύτες» του Κιλκίς έφεραν στη σκηνή την ποντιακή λαλιά

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

EuroCup: Φόρτσαρε στο φινάλε και νίκησε την Ντερτόνα ο Άρης

4 ώρες πριν
Θερμή χειραψία Τραμπ-Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Ουκρανίας)

Ζελένσκι κατά Τραμπ: «Χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο» – Δοκιμάζεται η δυτική στήριξη στην Ουκρανία

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV