pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Καζακστάν: Άγνωστο γιατί έπεσε το αεροπλάνο της Azerbaijan Airlines – 38 νεκροί

Βίντεο που κάνει το γύρο των social media φαίνεται να αποτυπώνει τη στιγμή της συντριβής

25/12/2024 - 8:35μμ
Το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της Azerbaijan Airlines (φωτ.: EPA / Azamat Sarsenbayev)

Το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της Azerbaijan Airlines (φωτ.: EPA / Azamat Sarsenbayev)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αεροπλάνο Embraer ERJ-190AR της Azerbaijan Airlines που είχε απογειωθεί από το Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και είχε προορισμό το Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, συνετρίβη ανήμερα των Χριστουγέννων κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν.

«Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλή, 38 νεκροί», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Καζακστάν Κανάτ Μποζουμπάϊεφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Νωρίτερα οι Αρχές έκαναν λόγο για 32 επιζώντες από το αεροπορικό δυστύχημα.

Βίντεο που κάνει το γύρο των social media φαίνεται να αποτυπώνει τη στιγμή της συντριβής της πτήσης J2-8243. Στα πλάνα καταγράφεται η στιγμή που το αεροπλάνο χάνει ύψος και τυλίγεται στις φλόγες καθώς προσκρούει στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους – οι  Αρχές του Καζακστάν ανακοίνωσαν τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια, σε συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την Azerbaijan Airlines –η οποία ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς το Γκρόζνι– το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση περίπου 3 χιλιόμετρα από το Ακτάου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η υπηρεσία επιτήρησης της αεροπορίας της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι προκαταρκτικές πληροφορίες υποδεικνύουν ότι ο πιλότος είχε αποφασίσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση μετά από χτύπημα πουλιού. Και η Azerbaijan Airlines ανέφερε αρχικά ότι το αεροσκάφος έπεσε σε σμήνος πουλιών, προτού αποσύρει στη συνέχεια αυτή την πληροφορία.

Η περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Υγείας του Καζακστάν έκανε λόγο για «έκρηξη μίας φιάλης» στο αεροσκάφος, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

DEVELOPING: Plane which crashed in Kazakhstan suffered external damage, according to experts.

The pilots sent a distress call around the time Russian air defense was responding to a Ukrainian drone attack.

Kazakh deputy PM, asked whether the plane was shot down: “I dare not… pic.twitter.com/ZnJyJSmZES

— BNO News (@BNONews) December 25, 2024

Ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε δείχνει εξωτερικές ζημιές στην άτρακτο του αεροσκάφους, ωστόσο σε ερώτηση εάν το αεροσκάφος καταρρίφθηκε, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Καζακστάν απάντησε: «Δεν τολμώ να κάνω πρόωρες διαπιστώσεις»

Σύμφωνα με την υπηρεσία Flightradar24, που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κίνηση των αεροσκαφών, το Embraer 190 διέσχισε την Κασπία Θάλασσα παρεκκλίνοντας της κανονικής του πορείας, προτού κάνει κύκλους πάνω από την περιοχή όπου συνετρίβη.

Το υπουργείο Μεταφορών του Καζακστάν γνωστοποίησε πως στο αεροπλάνο επέβαιναν 37 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, έξι υπήκοοι Καζακστάν, τρεις από το Κιργιστάν και 16 από τη Ρωσία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ζελένσκι και ο  Τραμπ συνομιλούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Γαλλία, 16 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Ukrainian Presidential Press Service / EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Η φωτογραφία που άλλαξε το κλίμα για την Ουκρανία – Πώς Μακρόν και Ζελένσκι κέρδισαν τη στήριξη του Τραμπ

18/06/2026 - 10:55πμ
Οι σημαίες της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απορρίπτει την έκθεση-κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου: «Αβάσιμη και πολιτικά υποκινούμενη»

18/06/2026 - 8:57πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβιβάζεται στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One στο αεροδρόμιο της Γενεύης, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της G7 που φιλοξενήθηκε στο Εβιάν της Γαλλίας (φωτ.: EPA / Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Τι πήρε και τι έδωσε ο Τραμπ στην Τεχεράνη – Το στοίχημα των 60 ημερών

18/06/2026 - 8:33πμ
Ο Αχμέντ αλ Σάραα στη Δαμασκό της Συρίας (φωτ.: EPA / Giuseppe Lami)
ΚΟΣΜΟΣ

Το στοίχημα των «τεσσάρων θαλασσών»: Πώς η Συρία μπορεί να παρακάμψει το Στενό του Ορμούζ

17/06/2026 - 10:52μμ
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το επίσημο μνημόνιο των 14 σημείων – Τι προβλέπει για Ορμούζ, κυρώσεις και πυρηνικά

17/06/2026 - 9:40μμ
Οι σημαίες της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο προς Τουρκία: Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις παραμένουν παγωμένες – Στο στόχαστρο οι παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

17/06/2026 - 6:54μμ
Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια έσπασαν τον αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ – Ξεκίνησαν οι εξαγωγές πετρελαίου;

17/06/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επανέλθει στην ενταξιακή πορεία υπό τις σημερινές συνθήκες»

17/06/2026 - 11:45πμ
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στο Τίβατ του Μαυροβουνίου, στις 5 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA/BORIS PEJOVIC)
ΚΟΣΜΟΣ

«Όλα ψέματα»: Ο Έντι Ράμα απαντά στις αντιδράσεις για την επένδυση του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

17/06/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το προσχέδιο 14 σημείων του μνημονίου κατανόησης

17/06/2026 - 8:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μικροί ομογενείς επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στους παραδοσιακούς χορούς (φωτ.: facebook/ESTIA Greek Festival Hobart/ΑΡΧΕΙΟ)

Άρωμα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη: Δύο μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ ενώνουν την ομογένεια με γεύσεις, μουσική και παράδοση

5 λεπτά πριν
Το κρανίο ενός κοριτσιού ηλικίας περίπου 10 ετών, που βρέθηκε στον ταφικό χώρο Ουστ-Ίντα, στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης στη Σιβηρία. Από τα λείψανά της οι επιστήμονες εντόπισαν ίχνη του αρχαιότερου γνωστού στελέχους του βακτηρίου της πανώλης (φωτ.: Angela Lieverse)

Πριν από 5.500 χρόνια μια μυστηριώδης επιδημία σκότωνε παιδιά – Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι ήταν

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Sashenka Gutierrez)

Στη σέντρα για τη δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ 2026 – Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

53 λεπτά πριν
Μία από τις όψεις του Πολιτιστικού Κέντρου Μικρασιατικής Μνήμης (φωτ.: Facebook / Νίκος Σταυρέλης)

Κέντρο Μικρασιατικής Μνήμης στην Κόρινθο: Δεκατρία χρόνια μετά, το έργο ψάχνει ακόμη το δρόμο του

1 ώρα πριν
Ο Ζελένσκι και ο  Τραμπ συνομιλούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Γαλλία, 16 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Ukrainian Presidential Press Service / EPA)

G7: Η φωτογραφία που άλλαξε το κλίμα για την Ουκρανία – Πώς Μακρόν και Ζελένσκι κέρδισαν τη στήριξη του Τραμπ

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Συνταγματική αναθεώρηση: Στέγη, περιουσία και κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο των προτάσεων της ΝΔ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign