pontosnews.gr
Τρίτη, 13/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Το Μουσείο των Χαμένων Σχέσεων στο Ζάγκρεμπ έχει την τιμητική του όλο το χρόνο

Φιλοξενεί εκθέματα, τα οποία μαρτυρούν ιστορίες για χαμένους έρωτες

14/02/2024 - 4:08μμ
Επισκέπτες στο Μουσείο των Χαμένων Σχέσεων (φωτ.: facebook/Museum of Broken Relationships)

Επισκέπτες στο Μουσείο των Χαμένων Σχέσεων (φωτ.: facebook/Museum of Broken Relationships)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα αφόρετο νυφικό. Μια καρτ ποστάλ. Ένα προσθετικό μέλος. Ένα τσεκούρι. Καθώς ο κόσμος γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ένα μουσείο στο Ζάγκρεμπ συγκέντρωσε αντικείμενα που αφηγούνται ορισμένες φορές περίεργες ιστορίες μιας χαμένης αγάπης.

Έχοντας ανοίξει το 2006, σε έναν απομονωμένο δρόμο κοντά στην κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ, ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης για ερωτευμένους και φίλους εδώ και δεκαετίες, το Μουσείο των Χαμένων Σχέσεων (Museum of Broken Relationships) παρουσιάζει χιλιάδες εκθέματα, ορισμένα συνηθισμένα, ορισμένα περίεργα, αλλά σίγουρα το καθένα από αυτά αποτελεί έμβλημα ενός χαμένου έρωτα.

Ένα κλειδί/ανοιχτήρι, ένα αυτοκινητάκι και μια καρτ ποστάλ (φωτ.: Museum of Broken Relationships)

«Δεν είναι τα αντικείμενα, αλλά οι ιστορίες πίσω από αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, εμπνέουν και είναι συγκινητικές», δήλωσε ο συνιδρυτής του μουσείου Ντράζεν Γκρούμπισικ.

«Για εμένα αυτό είναι ένα μουσείο για την αγάπη. Απλά μπορεί να έχουμε μια διαφορετική άποψη για την αγάπη όταν αυτή τελειώνει».

Μια γυναίκα από την Αρμενία δώρισε μια καρτ ποστάλ, που της είχε στείλει ο γείτονάς της. «Της εξομολογήθηκε ότι την αγαπούσε τρία ολόκληρα χρόνια πριν πάρει το θάρρος να της το πει. Όταν οι γονείς του πήγαν στο σπίτι της να τη ζητήσουν, όπως συνηθιζόταν τότε, οι γονείς της κοπέλας είπαν ότι της άξιζε κάτι καλύτερο και δεν δέχθηκαν. Την επόμενη ημέρα, ο νέος έπεσε με το αμάξι του από έναν γκρεμό».

Ένας Κροάτης βετεράνος πολέμου δώρισε ένα προσθετικό πόδι ως ανάμνηση για την ερωτική σχέση του με μια υπάλληλο του υπουργείου Άμυνας την οποία γνώρισε κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Το προσθετικό μέλος απέμεινε από τη σχέση αυτή.

Μια Τουρκάλα δώρισε ένα νυφικό που δεν φόρεσε ποτέ, διότι ο άντρας που επρόκειτο να παντρευτεί πέθανε έναν μήνα πριν από τον γάμο τους.

Ένα κουκλάκι, δύο δαχτυλίδια κι ένα τσεκούρι (φωτ.: Museum of Broken Relationships)

Ένας άνθρωπος δώρισε ένα τσεκούρι που είχε χρησιμοποιήσει για να καταστρέψει τα έπιπλα της πρώην συντρόφου του, ενώ μια γυναίκα έδωσε στο μουσείο ένα κακάδι που απέμεινε από το ατύχημα με μηχανή που είχε πριν από 27 χρόνια ο αγαπημένος της. Το πρόσωπο αυτό, μια βιολόγος, είχε κάποτε διερωτηθεί εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάτι τέτοιο για να κλωνοποιήσει κανείς τον «άνθρωπό του».

«Η επιθυμία να κλωνοποιήσω τον σύντροφό μου από αυτό δεν υπάρχει πλέον», ανέφερε η γυναίκα σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο του μουσείου.

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται το μουσείο (φωτ.: Museum of Broken Relationships)

Ένα βιβλίο από τον Βρετανό υπνωτιστή Πολ Μακένα με τίτλο «I Can Make you Thin» (Μπορώ να σε κάνω Αδύνατο) είναι μεταξύ των εκθεμάτων στο μουσείο, το οποίο προσέφερε μία γυναίκα, στην οποία το έκανε δώρο ένας σύντροφός της.

«Μην αγοράσετε αυτό το βιβλίο και το δώσετε σε έναν αγαπημένο σας, εάν θέλετε η σχέση να διαρκέσει», είπε ο Γκρούμπισικ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αριστερά, η Μάρθα έναν χρόνο πριν, όταν είχε βρεθεί στην αυλή ενός σπιτιού και δεξιά, που έχει μεγαλώσει και φτιάχνει μόνη της τη φωλιά της (φωτ.: facebook/Αρκτούρος - Arcturos)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Θυμάστε τη Μάρθα, το ορφανό αρκουδάκι; Μεγάλωσε κι ετοιμάζεται να επιστρέψει στη φύση

3/05/2025 - 1:02μμ
Ο οικισμός των αρχαίων Αβδήρων (φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Στην αρχαία Θράκη, τον 7ο αιώνα π.Χ., η πρώτη επιτυχής χειρουργική επέμβαση για κρανιοεγκεφαλική κάκωση

4/04/2025 - 7:52μμ
(Πηγή: facebook / ANIMA)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κυψέλη: Σε κρίσιμη κατάσταση αλεπουδάκι που έπεσε από βράχο στην Αλεπότρυπα

4/04/2025 - 11:05πμ
Η στιγμή που το χταπόδι αρχίζει την αντεπίθεση (πηγή: dailymail.co.uk)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ρωσία: Χταπόδι επιτέθηκε σε δύτη – Του έριξε μελάνι και τον άρπαξε με τα πλοκάμια του

19/03/2025 - 9:56μμ
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την προπόνηση στο γυμναστήριο, με... ποντιακή υπόκρουση (φωτ.: tiktok.com/_chounou)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Όταν δεν έχεις διάθεση να γυμναστείς, αλλά έχεις λύρα και νταούλι…

4/03/2025 - 1:16μμ
O Tommy Cash επί σκηνής (φωτ.: Siim Lõvi / ERR Estonia)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Eurovision 2025: Πόλεμος Ιταλίας-Εσθονίας για το σατιρικό «Espresso Macchiato»

21/02/2025 - 6:24μμ
Σελίδες του χειρογράφου, με απεικονίσεις των κάστρων, που αποτέλεσαν έμπνευση για το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης (φωτ.: panoramadelart.com)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ντίσνεϊ: Σε χειρόγραφο του Μεσαίωνα το κάστρο της… Ωραίας Κοιμωμένης

28/01/2025 - 11:41μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Σουηδία-Βέλγιο: Τρώγονται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα; Ιδού η απορία!

8/01/2025 - 11:35μμ
Το υποβρύχιο όπως είναι σήμερα στο Ναυτικό Μουσείο του Ουισκόνσιν (φωτ.: commons.wikimedia.org /Michael Barera)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

ΗΠΑ: Πώς είναι να περνάς τη νύχτα στο καλύτερα συντηρημένο υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;

5/01/2025 - 12:40μμ
(Φωτ.: Pexels)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ζάμπια: Αστυνομικός σε φυλακή ήπιε, μέθυσε και… απελευθέρωσε 13 κρατούμενους για την Πρωτοχρονιά

3/01/2025 - 11:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια οικογένεια προσφύγων στο νησί της Μακρονήσου (πηγή: Αρχειακές συλλογές του Πανεπιστημίου Drextel, American Women’s Hospital records, 1922-1923)

Μαρτυρία Ιωάννη Παναγιωτίδη: Το πλοίο «Θέμις» που έφερε 4.000 Πόντιους απ’ τον Καύκασο, όλοι πέθαναν

10 λεπτά πριν
Στη διάρκεια της ελληνικής εμφάνισης προβάλλεται ένα σχέδιο της Καρυάτιδας πίσω από την Κλαυδία (φωτ.: glomex)

Κλαυδία: Τι συμβολίζει η Καρυάτιδα στην ελληνική εμφάνιση στη Eurovision

40 λεπτά πριν
Σε πρώτο πλάνο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και πίσω του διακρίνεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ.: EPA/Sergei Savostyanov/Sputnik)

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αποστολής στην Κωνσταντινούπολη

1 ώρα πριν
Ο συμπρόεδρος του DEM Τουντζέρ Μπακιρχάν (φωτ.: Χ/DEM Parti)

Αποφυλακίσεις κρατουμένων και βελτίωση συνθηκών κράτησης ζητά το φιλοκουρδικό DEM μετά τη διάλυση του ΡΚΚ

2 ώρες πριν
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο σπίτι όπου η 52χρονη μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον γιο της (φωτ.: EUROKINISSI)

Λάρισα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 21χρονο μητροκτόνο – Τη μαχαίρωσε πάνω από 25 φορές

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλιότερη συγκέντρωση Κούρδων στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/Olivier Matthys)

Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν χαιρέτισε τη διάλυση του ΡΚΚ

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign