pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βρετανία: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών δικάζεται επειδή δεν έθαβε τους νεκρούς, σε ορισμένες περιπτώσεις για χρόνια ολόκληρα!

Σαν να μην έφτανε αυτό, υπεξαιρούσε και δωρεές συγγενών προς φιλανθρωπικές οργανώσεις

27/07/2026 - 7:58μμ
(Φωτ. αρχείου: commons.wikimedia.org)

(Φωτ. αρχείου: commons.wikimedia.org)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σώματα διατηρημένα για μήνες αντί να αποτεφρωθούν, τέφρα αγνώστων που παραδόθηκε στις οικογένειες: ένας υπεύθυνος γραφείου τελετών δικάζεται από σήμερα σε βρετανικό δικαστήριο για μια υπόθεση που έφερε στο φως την έλλειψη ρυθμιστικών κανόνων του κλάδου.

Ο Ρόμπερτ Μπους δήλωσε ένοχος τον περασμένο Απρίλιο για διάφορα αδικήματα που διέπραξε σε ένα διάστημα 12 ετών.

Το δικαστήριο του Χαλ, στη βορειοανατολική Αγγλία, θα ακούσει τις μαρτυρίες περίπου 100 συγγενών θανόντων και στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, σε δύο εβδομάδες, ο δικαστής θα ανακοινώσει την ποινή που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

Το γραφείο τελετών του Ρόμπερτ Μπους, το Legacy Independent Funeral Directors, ήταν «λες και είχε βγει κατευθείαν από ταινία τρόμου», σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός πρώην υπαλλήλου του, είπε ο εισαγγελέας Κρις Πάξτον. Παρά την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι οικογένειες, εκείνος τις κακομεταχειρίστηκε «σε σχεδόν βιομηχανική κλίμακα», τόνισε στην αγόρευσή του σήμερα.

Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έρευνα στον χώρο κατόπιν καταγγελίας ανακάλυψαν σε θάλαμο ψύξης 31 σορούς που θα έπρεπε να είχαν αποτεφρωθεί αρκετούς μήνες νωρίτερα – μεταξύ αυτών ήταν και ένα θνησιγενές βρέφος, που παρέμενε άταφο επί δύο χρόνια. Βρέθηκαν επίσης οι στάχτες περίπου 100 ανθρώπων.

«Υπήρχαν σώματα αποθηκευμένα στα ράφια σε κάθε πλευρά του δωματίου», σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «τα περισσότερα δεν ήταν καλυμμένα και βρίσκονταν σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης».

Η Τζασμίν Μπέβερλι, η μητέρα του θνησιγενούς βρέφους, είπε στο BBC ότι βρήκε «γοητευτικό» και «πολύ ευγενικό» τον Ρόμπερτ Μπους όταν του ανέθεσε να οργανώσει την αποτέφρωση του παιδιού της. «Έπαθα σοκ όταν έμαθα τι συνέβαινε στην πραγματικότητα», είπε, αποκαλύπτοντας ότι το λείψανο του γιου της ήταν πεταμένο στο πάτωμα, μέσα σε μια καφέ σακούλα.

Ο διευθυντής του γραφείου τελετών παραδέχθηκε επίσης ότι παρέδωσε σε τέσσερις γυναίκες στάχτες που δεν ήταν των παιδιών τους, τα οποία είχαν πεθάνει πριν γεννηθούν.

Ο Μπους δεν έδωσε καμία εξήγηση για τις πράξεις του. Πέρα από τις περίπου τριάντα κατηγορίες που σχετίζονται με την στέρηση αξιοπρεπούς ταφής, δήλωσε ένοχος για κλοπή εις βάρος δώδεκα φιλανθρωπικών οργανώσεων, αφού είχε υπεξαιρέσει δωρεές που είχαν δώσει οικογένειες.

Η οικογένεια της Τζασμίν Μπέβερλι και αρκετές άλλες διεξάγουν πλέον εκστρατεία ζητώντας να επιβληθούν κανόνες στη λειτουργία των γραφείων τελετών, ελλείψει κανονιστικού πλαισίου για αυτές τις επιχειρήσεις στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την έρημο Τανζρούφτ, έναν από τους πιο αφιλόξενους τόπους του πλανήτη (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αλγερία: Στρατώνας στην έρημο Τανζρούφτ μετατρέπεται σε φυλακή για βαρόνους ναρκωτικών

3/09/2026 - 11:52μμ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κίνα: Σχολείο… στον αέρα για τους μαθητές – Τελεφερίκ πάνω από φαράγγι αντικαθιστά τρίωρη διαδρομή

1/09/2026 - 1:44μμ
(Φωτ.: X.com/@PopBase)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Έθελ Κέιτερχαμ: Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο έγινε 117 ετών – Έχει ζήσει με έξι μονάρχες και 28 πρωθυπουργούς

21/08/2026 - 5:43μμ
(Πηγή: YouTube/ Thrakinet TV Channel)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αλεξανδρούπολη: Μια κόκκινη καρδιά αντί για τον «Σταμάτη» σε φανάρι πεζών

20/08/2026 - 11:34πμ
Ένα μπλε καβούρι σε παραλία της Λάρισας, όπου καταλήγει το Δέλτα του Πηνειού και ενώνεται με τα νερά του Αιγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Απόστολος Ντόμαλης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μπλε καβούρι: Ο «Ιταλός» των εκβολών του Πηνειού – Πονοκέφαλος για τους ψαράδες αλλά και εκλεκτός καλοκαιρινός μεζές

18/07/2026 - 11:26πμ
Το Πέρασμα των Ερωτευμένων στη Βαρένα προσφέρει μια μοναδική θέα στη λίμνη Κόμο (φωτ.: Facebook / Infopoint Varenna Turismo)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ξέχνα τη βόλτα με μαγιό: Χωριό στη λίμνη Κόμο βάζει πρόστιμα έως 200 ευρώ στους τουρίστες

8/07/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/glomex)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Νίκαια: Εργαζόμενη καταδίωξε με… σφουγγαρίστρα ληστή που την απειλούσε με ψεύτικο όπλο

6/07/2026 - 4:32μμ
(Φωτ.: Matthew Sherman 2025 / Courtesy Sotheby‘s)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Sotheby’s: Στο σφυρί σκελετός Τυραννόσαυρου Ρεξ στη Νέα Υόρκη

2/07/2026 - 3:22μμ
Δύτες ντυμένοι με στολή «χορού του λιονταριού» παρατηρούν μια θαλάσσια χελώνα μέσα στο ενυδρείο Aquaria KLCC στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στις 21 Ιανουαρίου 2022 (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

«Χελώνες κατάσκοποι» στα κινεζικά νερά; Η Κίνα προειδοποιεί για νέο τρόπο συλλογής μυστικών δεδομένων

13/06/2026 - 12:11πμ
Από παλαιότερη εμφάνιση του φαινομένου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Θερμαϊκό (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Έντονο φαινόμενο ευτροφισμού στον Θερμαϊκό: Το φυτοπλαγκτόν κάλυψε το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

9/06/2026 - 6:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την περιοχή της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κυψέλη: Εντοπίστηκε νέα σακούλα με οστά – Οι Αρχές διερευνούν αν ανήκουν σε άνθρωπο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛΑΣ και του Ιατρικού Συλλόγου

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

«Δύο λύρες, μία θάλασσα»: Πόντος και Κρήτη συναντιούνται στην Καλαμαριά

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Ολυμπιακός: Παρελθόν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Δημήτρης Κωνσταντινίδης/hub.uoa.gr)

ΕΚΠΑ: Με αγιασμό από τον Ιερώνυμο η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς – 190 χρόνια ιστορίας

7 ώρες πριν
Τμήμα του εικαστικού που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν στην ανάρτησή του (πηγή: x.com)

Κλασικός Ερντογάν: Πανηγυρίζει την τουρκική νίκη του 1922 στη Σμύρνη κάνοντας λόγο για «απελευθέρωση από την κατοχή»

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV