pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πολίτικο ταούκ κιοκσού – Το αγαπημένο γλυκό των σουλτάνων του Τοπ Καπί

Τι γύρευε το κοτόπουλο στην κουζίνα του ζαχαροπλάστη;

22/09/2023 - 8:49μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)

(Φωτ.: giorgostsoulis.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα τουρκικά οι λέξεις tavuk göğsü σημαίνουν «στήθος κοτόπουλου», και ναι, αυτό το διάσημο γλυκό γίνεται όντως με βρασμένο στήθος κοτόπουλου! Τα χρόνια τα παλιά το σέρβιραν στους σουλτάνους του Τοπ Καπί και έτσι πέρασε στους Έλληνες της Ανατολής, Μικρασιάτες και Πολίτες.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, μη διστάσετε με το φόβο ότι το κοτόπουλο δεν έχει θέση στα γλυκά.

Άλλωστε το κρέας το μαδάμε τόσο πολύ –ουσιαστικά το χωρίζουμε σε πολύ λεπτές ίνες– που αποκλείεται να το καταλάβετε.

ΥΛΙΚΑ

1.200 ml γάλα
400 γρ. στήθος κοτόπουλου
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. ρυζάλευρο
20 γρ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει για 20-25’. Το κοτόπουλο θα πρέπει να γίνει καλά, οπότε βράζουμε περισσότερο αν είναι απαραίτητο.
  2. Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  3. Τρίβουμε το στήθος κοτόπουλο σε λεπτά κομμάτια χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας ή δύο πιρούνια και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ αδειάζουμε παράλληλα το ρυζάλευρο, το κορν φλάουρ, λίγο γάλα, και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη, τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  6. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα με το γάλα, και το ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει η κρέμα.
  7. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε εκ νέου και αδειάζουμε σε ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 27×20 εκ.
  8. Το τοποθετούμε στο grill για 5-10’ μέχρι να πάρει χρώμα.
  9. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, κόβουμε και σερβίρουμε.

• Πηγή: giorgostsoulis.com.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χριστόψωμο από τη Μαριέττα Γαλάνη (φωτ.: naxospress.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστόψωμο από την Απείρανθο Νάξου: Η παραδοσιακή συνταγή της Μαριέττας Γαλάνη

23/12/2025 - 6:58μμ
(Πηγή: armenika.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανουσαμπούρ – Το αρμένικο γλυκό των Χριστουγέννων

19/12/2025 - 4:08μμ
(Πηγή: bostanistas.gr / Δημήτρης Μπούτος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα γιορτινά ισλί της κυρίας Τραπεζουντίδου – Ποντιακά, εύκολα και ευωδιαστά

12/12/2025 - 3:28μμ
Βαρβάρα, διά χειρός της Στέλλας Σπανού (πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βαρβάρα: Το γλυκό της μνήμης και της ευλογίας

2/12/2025 - 8:28μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

28/11/2025 - 4:22μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρακατσάνικη λαχανόπιτα – Η νοστιμιά της παράδοσης με ελάχιστα υλικά

21/11/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από το σημείο της έκρηξης σε κατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης / EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα με ισχυρή έκρηξη στον Εύοσμο

33 λεπτά πριν
(Πηγή: cbsnews.com)

Καλιφόρνια: Καταρρακτώδεις βροχές και φόβος πλημμυρών – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Λος Άντζελες

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου  Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)

Του… αλκοτέστ έγινε από τα μεσάνυχτα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής

2 ώρες πριν
Λεπτομέρεια από το άγαλμα της Ελισάβετ Βάλβη «Η Πόντια μάνα», που κοσμεί την πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη (φωτ.-εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τα Χριστούγεννα της Ναζλούς Κυριακοπούλου, το 1922

2 ώρες πριν
(Πηγή: noradsanta.org/en/map)

Άγιος Βασίλης, τάρανδοι και έλκηθρο πιστοί στο ραντεβού τους με τα παιδιά και αυτά τα Χριστούγεννα

3 ώρες πριν
Βροχή στη στολισμένη Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Χριστούγεννα με βροχές και καταιγίδες: Ο καιρός δεν κάνει… δώρα φέτος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign