pontosnews.gr
Σάββατο, 17/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης για τον 15ο Κύκλο Συναπαντημάτων Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης

Ζητούμενο του ΣΠΝ, ήταν και παραμένει, η ξελεφτεριά των νέων από το μηχανιστικό φολκλόρ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου

8/10/2022 - 12:31μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με στόχο να αφήνει το δικό του αποτύπωμα στο ποντιακό γίγνεσθαι, σε δράσεις ουσίας, ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης (ΣΠΝ) βρίσκεται πάντα αρωγός σε αξιόλογες προσπάθειες – ιδιαίτερα της ποντιακής νεολαίας. Σήμερα φιλοξενεί ημερίδα του 15ου Κύκλου Συναπαντημάτων Νεολαίας Σωματείων της ΟΣΕΠΕ που διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, σε ανακοίνωσή του ο ΣΠΝ αναφέρει τα εξής:

«Οι εν γένει εθιμικές δραστηριότητες της νεολαίας ΟΣΕΠΕ, αδιάκοπες για δύο και πλέον δεκαετίες, είναι ένα κερδισμένο στοίχημα του ρομαντισμού των συνιδρυτών της Ομοσπονδίας. Μια αναμφισβήτητη επιτυχία.

»Το ζητούμενο της οπτικής του ΣΠΝ ήταν –και παραμένει– η ξελεφτεριά των νέων από το μηχανιστικό φολκλόρ, και η προτροπή τους στην ασκητική του πολίτη, των δημοκρατικών ιδεωδών, των ανοιχτών κοινωνιών, και στη διαλεκτική της σύγχρονης ευρωπαϊκής συγκρότησης. Πέρα και μακριά από ταυτοτικούς αυτοπροσδιορισμούς-ταμπούρια, εμμονικές αυτοαναφορές και αταβιστικούς ψυχαναγκασμούς.

»Ζητούμενη, μια νεολαία του καιρού της, να αμφισβητεί, να ανατρέπει, να μορφώνεται, να ωσμώνεται, να ερωτεύεται φυσιολογικά, πέρα και μακριά από τις πολιτισμικές “ενδογαμίες”, τις αυταρέσκειες και τους αναχρονισμούς ημών, των πολιτιστικών –τρομάρα μας!– σωματείων. Νεολαία με υψηλά ιδανικά, καινοτόμες ματιές, ακτιβιστικές εγρηγόρσεις, χειραφετημένο λόγο, πολιτικά ανακλαστικά και πρότυπα πέρα και μακριά από τα μονολιθικά περιεχόμενα στα πατάρια των μουσικάντηδων, το συντηρητισμό, την ακαλαισθησία, τις κοινοτοπίες και τη γεροντοκοριστική υποκρισία που διατρέχει λόγω και έργω τους συμπεριφορικούς κώδικες της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλογικοτήτων μας.

»Αγαπητά μας παιδιά, δεν υπάρχει κατάλληλη συγγνώμη που να σηκώνει το βάρος της αμεριμνησίας και εγκληματικής άγνοιάς μας για τις πραγματικές ανάγκες της φύσης, θέσης και ηλικίας σας.

»Σας εκπαιδεύσαμε να ζείτε με τους νεκρούς, να καταπίνετε αμάσητα επιλογές της ημιμάθειάς μας, να παραδειγματίζεστε με παραγοντισμό, να ιδρυματίζεστε στο φέισμπουκ, να τρέφεστε με εθνοϊδεοληψίες, να παραδίνεστε σε ανεπεξέργαστο πατριωτισμό, να εξοπλίζεστε με στείρες ιστορικές γνώσεις – πολεμικά ανακοινωθέντα, να μηρυκάζετε προκάτ θεωρήσεις χωρίς παίδευση κριτικής σκέψης και απελεύθερων συλλογισμών, χωρίς πολιτική ενατένιση, χωρίς στοχασμό και όραμα.

»Συγγνώμη που σας αποκρύψαμε πως οι αλήθειες που σας αφορούν είναι εκεί έξω, μακριά από την ντουλαπίλα των ανέραστων και αναχρονιστικών σωματείων μας με τις ψευδεπίγραφες ποντιοσύνες των συμμετοχών σε μουχαπέτια, της διαδικτυακής υπηκοότητας, της αποθέωσης χοροεσπερίδων και σουβλακοπανηγύρεων με τις αφίσες-άλμπουμ της Panini.

»Με λόγο εμπειρίας και ενοχής πλέον σας βεβαιώνουμε –βεβαίωση απέλπιδας συγγνώμης– πως δεν μπορείς να ξέρεις τίποτε για τον Πόντο, αν μόνο για τον Πόντο ξέρεις.

»Ανατρέψτε μας, λυτρώστε μας…

Ικέτης,
Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, e.V Cardinal Bessario Nürnberg».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

PONTOS BLOG

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Με αφορμή μια φωτογραφία του Αχιλλέα Βασιλειάδη

12/04/2025 - 1:17μμ
Ο Γιώργος Μαυρόπουλος τον Οκτώβριο του 2015 στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών, για τις ανάγκες συνέντευξης στο Pontos News (φωτ.: pontosnews.gr / Χριστίνα Κωνσταντάκη)
PONTOS BLOG

Μνήμη Γιώργου Μαυρόπουλου: Τραπεζούντα-Κοζάνη-Σικάγο

31/10/2024 - 5:13μμ
PONTOS BLOG

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έκαμε το χρέος του – Τώρα είναι η σειρά μας

29/09/2024 - 4:25μμ
PONTOS BLOG

ΣΠΝ: Να στηρίξουν το μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλούνται οι σύλλογοι Ποντίων φοιτητών

18/09/2024 - 12:57μμ
PONTOS BLOG

ΣΠΝ: Επιστολή προς ΠΟΕ και ΠΟΠΣ για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στην ποντιακή λογοτεχνία

14/09/2024 - 5:21μμ
PONTOS BLOG

ΣΠΝ: Ιστορικό ορόσημο οι μεταπτυχιακές σπουδές «Ιστορία και συγγραφή της ποντιακής λογοτεχνίας» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

7/09/2024 - 4:21μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης)
PONTOS BLOG

Οι Πόντιοι Νυρεμβέργης αποχαιρετούν τον Βασίλη Φωτιάδη με μια όμορφη ανάμνηση από το 2016

19/07/2024 - 8:33μμ
(Φωτ. αρχείου:  (EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
PONTOS BLOG

Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»: Τιμή στην Πόντια Δέσποινα Βανδή για την εθνική της αξιοπρέπεια

18/07/2024 - 12:01μμ
Επισκεπτήριο του βουλευτή Θεσσαλονίκης και υπουργού Βορείου Ελλάδος Λεωνίδα Ιασoνίδη (πηγή: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Επιμέρους συλλογή: Μουσείο Μπενάκη - Αρχείο Σοφοκλή Βενιζέλου)
PONTOS BLOG

Ιασωνίδης ή Ιασονίδης; – Επιστολή μαθητών προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη

5/06/2024 - 1:03μμ
Η ποντιακή λύρα στο Gostenhof
PONTOS BLOG

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Η Bayerische Rundfunk-ΒR, το Gostenhof, η Μαρία μας κι εμείς

31/05/2024 - 12:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μανώλης Παπαδόπουλος (πρώτος από δεξιά) πανηγυρίζει γκολ σε ματς με τον ΠΑΟΚ την περίοδο 1993-1994 (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/ACTION IMAGES)

Θλίψη στην ΑΕΚ: «Έφυγε» στα 57 του ο Μανώλης Παπαδόπουλος

2 ώρες πριν
Ο Γιοακίμ Μεντίν (κέντρο) μόλις έχει αποφυλακιστεί (φωτ.: X/Munzur Press)

Τουρκία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Σουηδός δημοσιογράφος – Είχε καταδικαστεί για προσβολή του Ερντογάν

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις μνήμης (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Μνήμες Πόντου ξυπνούν στην Κομοτηνή για τη 19η Μαΐου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες»)

Βριλήσσια: Μαθητές ζωγράφισαν, χόρεψαν και τραγούδησαν για τον Πόντο – Λαμπαδηδρομία από την Ένωση Ποντίων

4 ώρες πριν
Οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αρωγή» του Δήμου Αχαρνών με τις κατασκευές (φωτ.: Facebook / ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αρωγή» Δήμου Αχαρνών)

Γενοκτονία των Ποντίων: Ο αετός του Πόντου σε μια υπέροχη κατασκευή

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εμφάνιση της Κλαυδίας στη σκηνή της Eurovision (φωτ.: ΕΡΑ/Γιώργος Κεφαλάς)

Τελικός Eurovision 2025: Στη 17η θέση θα διαγωνιστεί η Ελλάδα με την Κλαυδία

5 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign