pontosnews.gr
Τετάρτη, 31/05/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Ερντογάν θέλει το NATO συνένοχο στα εγκλήματα της Τουρκίας

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

15/06/2021 - 12:47μμ
(Φωτ.: EPA / Olivier Matthys / POOL)

(Φωτ.: EPA / Olivier Matthys / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Aιματοβαμμένο δώρο έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ.

Το 1922 και ενώ ήταν σε εξέλιξη η δεύτερη και σφοδρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι κοινωνίες σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και η ΗΠΑ ευαισθητοποιήθηκαν και οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών άρχισαν να ασκούν πιέσεις στο Μουσταφά Κεμάλ να σταματήσει τις σφαγές.

Μάλιστα από το 1919 είχε κυκλοφορήσει και η Μαύρη Βίβλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που είχε ντοκουμέντα για τους διωγμούς και της σφαγές της πρώτης φάσης της Γενοκτονίας (1914-1918) και οι κοινωνίες ήταν πιο ευαισθητοποιημένες.

Τότε, η κεμαλική Τουρκία και συγκεκριμένα η «Εθνοσυνέλευση του Μεγάλου Τουρκικού Έθνους», αποφάσισε να εκδώσει έναν τόμο στα γαλλικά και στα τουρκικά, με τίτλο PONTUS MESELESI, που σημαίνει το ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, έναν τόμο προπαγάνδας, για να καλύψει τα εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων που ήταν εν εξελίξει κυρίως στην περιοχή του Πόντου.

Το βιβλίο, που ήταν γραμμένο στα γαλλικά, το έστειλε ο Μουσταφά Κεμάλ δια των διπλωματικών του αντιπροσωπειών σε όλους τους ηγέτες της Ευρώπης, σε διπλωμάτες και ξένα ΜΜΕ.

Χθες ο Ερντογάν, ακολουθώντας την πεπατημένη, με μόνη διαφορά την αλλαγή της γλώσσας, από τα γαλλικά στα αγγλικά και εκδότη την Προεδρία της Δημοκρατίας και όχι τη Βουλή, έκανε ακριβώς το ίδιο.

Ο Ερντογάν, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον βομβαρδισμό από τις τουρκικές δυνάμεις του νοσοκομείου της πόλης Αφρίν, όπου σκοτώθηκαν έντεκα άτομα, ενέργεια που έκανε για να ρίξει την ευθύνη στους Κούρδους και να εκλιπαρήσει από τον Μπάιντεν να πάψει να τους στηρίζει, έκανε… δώρο στους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ ένα αντίστοιχο βιβλίο προπαγάνδας, με τίτλο Τurkey’s fight against terrorism. Ένα βιβλίο με το οποίο θέλει να καταστήσει συνενόχους στα εγκλήματά του εναντίον των Κούρδων όλους τους ηγέτες και τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Αν υπήρχε λίγη τσίπα, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν θα έπρεπε καν να δεχτούν να πιάσουν στα χέρια τους ένα τέτοιο καταματωμένο «δώρο», με τα αίματα των Κούρδων, γιατί απλά και μόνο η αποδοχή ενός τέτοιου προπαγανδιστικού βιβλίου, σε καθιστά συνένοχο, πόσο μάλλον η ανοχή στις γενοκτόνες πολιτικές της Τουρκίας, εναντίον ενός λαού 40 εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς κράτος και ελεύθερη πατρίδα.

Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον ο Μπάιντεν, αφ’ ενός επειδή έχει κάνει εξαγγελίες για συνασπισμό δημοκρατιών χωρών και αφ’ ετέρου επειδή αυτό επιβάλλουν τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου και της Ανατολικής Μεσογείου, να συνεχίσει να στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ, γιατί αυτό σημαίνει κατά κάποιον τρόπο έστω και δια της… τεθλασμένης και στήριξη των Κούρδων της Τουρκίας και του Ιράν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΓΝΩΜΕΣ

Ποιος επωφελείται;

30/05/2023 - 10:10πμ
Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προειδοποιεί σκάφος του ελληνικού Λιμενικού γιατί... πλέει σε ελληνικά νερά που τα έχουν βαφτίσει τουρκικά, κοντά στη Λέσβο (φωτ.: EPA/ Erdem Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Πόσο βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου;

28/05/2023 - 8:35πμ
Η τουρκική σημαία στο ελληνικό Πεντάγωνο για επίσημη επίσκεψη αντιστράτηγου της Τουρκίας (φωτ.: Maria Marogianni / Pool)
ΓΝΩΜΕΣ

Πώς θα εξελιχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις;

27/05/2023 - 9:53πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από χάρτη που δείχνει τη «Γαλάζια πατρίδα», το δόγμα της τουρκικής πολιτικής για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο (φωτ.: Twitter / RTErdogan)
ΓΝΩΜΕΣ

Η «δίκαιη» μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου

26/05/2023 - 3:50μμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Επανασχεδιάζοντας το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία

21/05/2023 - 5:32μμ
Γυναίκες. τουρκικής καταγωγής, περνούν μπροστά από το Προξενείο της Τουρκίας στο Βερολίνο, στη Γερμανία (φωτ.: EPA/ Clemens Bilan)
ΓΝΩΜΕΣ

Ποιος κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία;

20/05/2023 - 5:21μμ
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο Ερντογάν κέρδισε: Πού πάμε τώρα;

20/05/2023 - 10:25πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

Ψήφος Μακρυγιανναίικη

16/05/2023 - 9:58πμ
Το ψηφοδέλτιο για τον επόμενο πρόεδρο της Τουρκίας (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΓΝΩΜΕΣ

Τουρκία: Οι πιο κρίσιμες εκλογές

14/05/2023 - 3:29μμ
Υποστηρικτές του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του CHP, στην προεκλογική του ομιλία στην Προύσα (φωτ.: EPA/ERDEM SAHIN)
ΓΝΩΜΕΣ

Ούτως ή άλλως, με το χέρι στη σκανδάλη

12/05/2023 - 4:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

Έβρος: Βαριές κατηγορίες για τους πέντε αστυνομικούς που συνελήφθησαν για διευκόλυνση εισόδου αλλοδαπών

7 ώρες πριν
Σημαία του ΡΚΚ στη διάρκεια παλιότερης διαμαρτυρίας στη Ρώμη (φωτ.: EPA/Riccardo Antimiani)

Σουηδία: Φιλοκούρδοι ακτιβιστές προκαλούν οργή στην Άγκυρα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Εκλογές 2023: Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εσωτερικών για τους ετεροδημότες – Ποιοι θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους

8 ώρες πριν
(Εικ.: ΧΚ)

Κομνηνιώτικα 2023: Τριήμερες εκδηλώσεις με Μωμόγερους, Μάκη Δημάκη, ποντιακή βραδιά και χορευτικά

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Basket League: Σοβαρεύτηκε και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς ο Παναθηναϊκός

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης  Παπαμήτσος)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ερντογάν για την επανεκλογή του

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign