- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με 1.600 ml νερό. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 10΄, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
- Ρίχνουμε το ολόκληρο κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το ολόκληρο καρότο, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 60΄, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Με τρυπητή κουτάλα και μια πιρούνα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα. Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος σε μπολ.
- Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10΄, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να γίνει.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, να αφρατέψουν. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σταδιακά το ⅓ από το ζωμό της κατσαρόλας, μέχρι να ζεσταθεί το αυγολέμονο. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε για να ενσωματωθεί.
- Πηγή: gastronomos.gr / Νένα Ισμυρνόγλου.