- Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το πετιμέζι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί.
- Αδειάζουμε το μίγμα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 160°C για 90΄. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Πηγή: steliosparliaros.gr.