- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στον αέρα.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια 2×2εκ.
- Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα κομμάτια της κολοκύθας με το μισό φασκόμηλο, το μισό θυμάρι και το μισό σκόρδο.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι και ψήνουμε για 15-20΄ μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μεταξύ κόβουμε το πράσο σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο για 5΄. Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για άλλα 5΄ μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το σκόρδο και το κρασί μαγειρεύοντας για άλλα 2΄ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και να μειωθούν τα υγρά.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κολοκύθα, το πράσο, τα καρύδια και τα κομμάτια της φέτας. Προσθέτουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης μας.
- Απλώνουμε 6 φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο προσέχοντας να μην ακουμπάει το πινέλο τα φύλλα μας. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση κατά μήκος των φύλλων (δηλαδή τη μεγάλη πλευρά τους) και ρολάρουμε σχηματίζοντας ένα μακρύ ρολό. Τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε το στρούντελ από πάνω με λίγο ακόμα βούτυρο.
- Κόβουμε τα υπόλοιπα 4-5 φύλλα σε χοντρές λωρίδες πάχους 2 εκ. Απλώνουμε κάθε λωρίδα κάθετα στη μεγάλη διάσταση του στρούντελ καλύπτοντας όλο το μήκος του. Ραντίζουμε τα φύλλα προσεχτικά με βούτυρο και από πάνω βάζουμε τον παπαρουνόσπορο. Αφήνουμε να κρυώσει για 30΄ στο ψυγείο.
- Τέλος ψήνουμε για 45΄ μέχρι να χρυσαφίσουν τα φύλλα του στρούντελ. Αφήνουμε να κρυώσει περίπου 20΄ και σερβίρουμε.
- Πηγή: akispetretzikis.com.