pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγιορείτικες σουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα

16/03/2018 - 9:47πμ
Αγιορείτικες σουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Βάζουμε τις σουπιές σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή, δοκιμάζουμε γιατί δεν θέλουμε να παραβράσουν και να γίνουν σαν σχοινί.
  2. Τις σουρώνουμε (κρατάμε 1 ποτήρι ζωμό) και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Στο μεταξύ πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα χορταρικά. Το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το πράσο τα ψιλοκόβουμε.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμη και ρίχνουμε τα ζοχιά και τα ραδίκια. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε να λαδωθούν και να αρχίσουν να μαραίνονται.
  5. Προσθέτουμε το 1 ποτήρι ζωμό που κρατήσαμε (όχι παραπάνω, γιατί τα χόρτα θα βγάλουν τα δικά τους υγρά) και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα – ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι. Παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, αν και κατά πάσα πιθανότητα το φαγητό θα είναι εντάξει από υγρά. Μάλιστα, μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα χόρτα, καλό είναι να ξεσκεπάσουμε την κατσαρόλα ώστε να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά.
  6. Τα τελευταία 2-3 λεπτά ρίχνουμε τις σουπιές, το λεμόνι και το μάραθο, αλατίζουμε αν χρειάζεται και πιπερώνουμε.

⇔
Τρώγεται ζεστό, χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Πηγή: gastronomos.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Καιρός: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες την Τετάρτη και τοπικές βροχές

7 λεπτά πριν
Φωτογραφίες του Τάιλερ Ρόμπινσον που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές μετά τη σύλληψή του

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο εισαγγελέας ζητά τη θανατική ποινή για τον Τάιλερ Ρόμπινσον

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»)

Αγιασμός και δραστηριότητες για τη νέα χρονιά από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»

9 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται μετά το βομβαρδισμό των προαστίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. 16 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Καραβάνια αμάχων εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας – Κόλαση πυρός από το Ισραήλ

10 ώρες πριν
O Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Γκουτέρες: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

10 ώρες πριν
Στην Πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων της Νέας Περάμου Αττικής (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Περαμίων-Κυζικηνών)

Από την Πέραμο Κυζίκου στη Νέα Πέραμο Αττικής: Εκδήλωση τιμής και μνήμης

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign