pontosnews.gr
Σάββατο, 1/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγιορείτικες σουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα

16/03/2018 - 9:47πμ
Αγιορείτικες σουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Βάζουμε τις σουπιές σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή, δοκιμάζουμε γιατί δεν θέλουμε να παραβράσουν και να γίνουν σαν σχοινί.
  2. Τις σουρώνουμε (κρατάμε 1 ποτήρι ζωμό) και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Στο μεταξύ πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα χορταρικά. Το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το πράσο τα ψιλοκόβουμε.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμη και ρίχνουμε τα ζοχιά και τα ραδίκια. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε να λαδωθούν και να αρχίσουν να μαραίνονται.
  5. Προσθέτουμε το 1 ποτήρι ζωμό που κρατήσαμε (όχι παραπάνω, γιατί τα χόρτα θα βγάλουν τα δικά τους υγρά) και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα – ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι. Παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, αν και κατά πάσα πιθανότητα το φαγητό θα είναι εντάξει από υγρά. Μάλιστα, μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα χόρτα, καλό είναι να ξεσκεπάσουμε την κατσαρόλα ώστε να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά.
  6. Τα τελευταία 2-3 λεπτά ρίχνουμε τις σουπιές, το λεμόνι και το μάραθο, αλατίζουμε αν χρειάζεται και πιπερώνουμε.

⇔
Τρώγεται ζεστό, χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Πηγή: gastronomos.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αγία Ελένη εκ Σινώπης αγιογραφημένοι μαζί με τους Αγίους Κοσμά και Δαμιανό (φωτ.: Facebook / Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας)

Μια νεομάρτυρας από τη Σινώπη, η Αγία Ελένη – Σήμερα η γιορτή της

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

Επιστροφή ενοικίου: Οι διασταυρώσεις, τα κριτήρια και πότε καταβάλλεται

51 λεπτά πριν
Όχημα της Πυροσβεστικής έξω από την πολυκατοικία στην περιοχή του Μασταμπά Ηρακλείου. Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025   (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Οικογενειακό δράμα στο Ηράκλειο: Έκαψε μάνα και αδελφό και πήδηξε από την ταράτσα

1 ώρα πριν
Το εξώφυλλο του διπλού CD

Σκοποί και τραγούδια από το Σεβντίκιοϊ της Σμύρνης σε μια πολύτιμη έκδοση

2 ώρες πριν
Καρέ από το βίντεο κάμερας κλειστού κυκλώματος, δείχνει την επίθεση του  ροτβάιλερ στον 76χρονο (πηγή: ΕΡΤ)

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 76χρονος που τον κατασπάραξε ο σκύλος του, ένα ροτβάιλερ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Thomas Oboe Lee / commons.wikimedia.org)

Αεργίτες: Ο μήνας που τα χαψία πηγαίνουν …απ’ το λιμάνι στο τηγάνι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign