pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/06/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγιορείτικες σουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα

16/03/2018 - 9:47πμ
Αγιορείτικες σουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Βάζουμε τις σουπιές σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή, δοκιμάζουμε γιατί δεν θέλουμε να παραβράσουν και να γίνουν σαν σχοινί.
  2. Τις σουρώνουμε (κρατάμε 1 ποτήρι ζωμό) και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Στο μεταξύ πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα χορταρικά. Το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το πράσο τα ψιλοκόβουμε.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμη και ρίχνουμε τα ζοχιά και τα ραδίκια. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε να λαδωθούν και να αρχίσουν να μαραίνονται.
  5. Προσθέτουμε το 1 ποτήρι ζωμό που κρατήσαμε (όχι παραπάνω, γιατί τα χόρτα θα βγάλουν τα δικά τους υγρά) και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα – ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι. Παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, αν και κατά πάσα πιθανότητα το φαγητό θα είναι εντάξει από υγρά. Μάλιστα, μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα χόρτα, καλό είναι να ξεσκεπάσουμε την κατσαρόλα ώστε να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά.
  6. Τα τελευταία 2-3 λεπτά ρίχνουμε τις σουπιές, το λεμόνι και το μάραθο, αλατίζουμε αν χρειάζεται και πιπερώνουμε.

⇔
Τρώγεται ζεστό, χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Πηγή: gastronomos.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας

6/05/2022 - 2:28μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

29/04/2022 - 2:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

22/04/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι σε τέσσερα βήματα

19/04/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκέλια για το βάεμαν των παιδιών – Πώς τα φτιάχνουμε

15/04/2022 - 3:51μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικος καριστιρμάς

8/04/2022 - 2:43μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμα σοκολατένια τρουφάκια με μουστοκούλουρα

1/04/2022 - 5:39μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο 89χρονος Γιώργος Κωβαίος του έδωσε και κατάλαβε στο πανηγύρι για την 9η Γιορτή Φάβας στη Σχοινούσα (φωτ.: facebook.com/spyros.priovolos)

Σχοινούσα: Ο 89χρονος Γιώργος Κωβαίος έγινε viral χορεύοντας μπάλο με την 19χρονη εγγονή του Ποθητή

11 λεπτά πριν
Η είσοδος του Αρσάκειου Μεγάρου όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

ΣτΕ: Συνταγματικό το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook / Ηellenic Olympic Committee)

Μεσογειακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για την Τελτσίδου στο τζούντο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook / Δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Μνημείο για τον ποντιακό και μικρασιατικό ελληνισμό στις Συκιές, μοναδικό σε όλη τη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας για την 4η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στο υπουργείο Υγείας, Αθήνα Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022. (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

Θεοδωρίδου για 4η δόση: Δεν αφορά τον υγιή πληθυσμό κάτω των 60

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Facebook / Νίκος Αλβανούδης)

Εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ολόκληρη τη χώρα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign