pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πού βρισκόμαστε;

21/10/2017 - 2:21μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), ραχοκοκαλιά των οποίων είναι οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG) που στελεχώνονται κυρίως από Κούρδους της Συρίας, δίνουν διεθνή συνέντευξη Τύπου με παρουσία δεκάδων ξένων τηλεοπτικών καναλιών. Το θέμα της συνέντευξης η απελευθέρωση της Ράκας, την οποία οι τζιχαντιστές είχαν ανακηρύξει «πρωτεύουσα» του χαλιφάτου.

Μάλιστα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η συνέντευξη δίνεται στην πλατεία Αλ Ναΐμ, εκεί όπου οι τζιχαντιστές αποκεφάλιζαν δημοσίως τα θύματά τους και κάρφωναν τα κεφάλια τους στα κάγκελα της πλατείας.

Εκεί, στην ίδια πλατεία όπου οι τζιχαντιστές έριχναν από το δεύτερο και τον τρίτο όροφο νεαρά παιδιά, τιμωρώντας τα με θάνατο λόγω ομοφυλοφιλίας. Πρόκειται για την πλατεία όπου η φρίκη μιας παρανοϊκής ιδεολογίας έφερε τον άνθρωπο όχι αιώνες, αλλά χιλιετίες πίσω.

Απελευθερώθηκε λοιπόν η Ράκα, με τους τζιχαντιστές να μετρούν 6.000 νεκρούς και τους νικητές να μην έχουν ανακοινώσει ακόμα τις απώλειές τους. 

Θα πρέπει δε να πούμε ότι παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα που οι Κούρδοι σφράγισαν τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία σε μήκος περίπου 750 χλμ, σταμάτησε και η ροή προσφύγων από τη Συρία προς την Τουρκία και εκείθεν στην Ελλάδα, με τις γνωστές και από κάθε άποψη τραγικές συνέπειες.

Να σημειωθεί ότι όσο είχαν κοινά σύνορα Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος, ο Ερντογάν είχε παραχωρήσει όλες τις δομές του τουρκικού κράτους στους τζιχαντιστές.

Εκεί τους υποδέχονταν οι τουρκικές υπηρεσίες, στα αεροδρόμια και τις συνοριακές πύλες της Τουρκίας, στη συνέχεια τους έστελναν σε βάσεις εκπαίδευσης, τους εξόπλιζαν και τους έστελναν στη Συρία, να διαλύσουν μια γειτονική χώρα. Για το εμπόριο πετρελαίου που έκανε η οικογένεια Ερντογάν με τους τζιχαντιστές δεν χρειάζεται να πούμε εμείς τίποτα, κατέθεσαν ολόκληρο φάκελο οι Ρώσοι στον ΟΗΕ πριν «αιχμαλωτίσουν» τον ίδιο και ολόκληρη την Τουρκία, λόγω του κουρδικού τρόμου που κατέλαβε την Άγκυρα.

Όμως το σημαντικότερο ίσως ζήτημα που αφορά την Ελλάδα και την ΕΕ ήταν το θέμα των προσφύγων. Το Ισλαμικό Κράτος δεν συνεργάστηκε μόνο στον τομέα του πετρελαίου με τον Ερντογάν και την Τουρκία, έκαναν και εμπόριο ψυχών.

Εκατομμύρια άνθρωποι «σπρώχτηκαν» στην Τουρκία, η οποία τους χρησιμοποίησε για δύο κυρίως σκοπούς. Ο ένας ήταν η υποχρεωτική εγκατάσταση περίπου δυο εκατομμυρίων ανθρώπων σε ευαίσθητες περιοχές Κούρδων και αλεβιτών, για τη δημογραφική αλλοίωση και για να δημιουργηθεί «ανάχωμα» που θα αναχαιτίσει την έξοδο των Κούρδων στη θάλασσα.

Ο άλλος η διοχέτευση περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων στην Ελλάδα, με διπλό στόχο:

  • Το σμπαράλιασμα των συνόρων και της έννοιας της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και η δημιουργία σημαντικής μουσουλμανικής κοινότητας τόσο στα νησιά όσο και στην ενδοχώρα. Συναρτώμενος στόχος ο εκβιασμός της Ευρώπης, για προσπορισμό στρατηγικών κερδών σε όλους τους τομείς της ατζέντας ΕΕ-Τουρκίας.
  • Ο άλλος στόχος ήταν το χρήμα. Η διακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων αποτέλεσε για την Τουρκία στην κυριολεξία πηγή πλούτου, αφού τα λεφτά που πλήρωσαν αυτοί οι άνθρωποι για διαμονή και διακίνηση στην Ελλάδα και την Ευρώπη ξεπερνούν τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς.

Ενώ λοιπόν αυτός ο πονοκέφαλος για την Ελλάδα και την Ευρώπη, στο μέτρο που αφορούσε τους πρόσφυγες από τη Συρία, τελειώνει, η Τουρκία συνεχίζει το «παιχνίδι» και προς την Ελλάδα και προς την Ευρώπη, παρά την υφιστάμενη συμφωνία, διοχετεύοντας και πάλι δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που προέρχονται από χώρες της Αφρικής – ακόμα και από τη Λατινική Αμερική.

Αρκεί να διανοηθεί κανείς ότι ο Μαροκινός που θέλει να πάει στην Ευρώπη έρχεται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αντί να περάσει στις ακτές της Ισπανίας, που φυλάσσονται σωστά και δεν αποτελούν ξέφραγο αμπέλι όπως κατήντησε την Ελλάδα η πολιτική των ανοικτών συνόρων που εγκαινίασε η Τ. Χριστοδουλοπούλου της Βίλας Αμαλία και συνεχίζει να τηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεν έκλεισε όμως η αυλαία στη Συρία με την απελευθέρωση της Ράκας. Μένουν δύο υπόλοιπα.

Το ένα είναι παιχνίδι πετρελαίου και παίζεται μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην περιοχή της επαρχίας Ντερ εζ Ζορ, που ελέγχουν ακόμα οι τζιχαντιστές, και το άλλο παίγνιο γεωπολιτικής και αφορά τον έλεγχο της επαρχίας Ιντλίμπ, που θα οδηγήσει τους Κούρδους στη Μεσόγειο.

Θα τα δούμε σε επόμενο επεισόδιο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Η συκοφαντία της γυναικός του Πετεφρή και η κρίση του Ιωσήφ». Διά χειρός Θεόδωρου Πουλάκη, τρία διαδοχικά επεισόδια από τη βιβλική ιστορία του Ιωσήφ: η απόπειρα αποπλάνησής του από τη γυναίκα του Πετεφρή, η συκοφαντία σε βάρος του και η κρίση του από τον αφέντη του. Η φορητή εικόνα του 17ου αι. φυλάσσεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Β’)

30/06/2026 - 9:30πμ
Άποψη της «νεκρής ζώνης» που χωρίζει την Κύπρο, με τα συρματοπλέγματα και τη σημαία του ψευδοκράτους να δεσπόζει στο βουνό πάνω από τη Λευκωσία. Η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη από το 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε το βόρειο τμήμα του νησιού
(φωτ.: EPA / Katia Christodoulou)
ΓΝΩΜΕΣ

Ξαναζεσταμένο «Σχέδιο Ανάν» για την Κύπρο

28/06/2026 - 5:41μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΓΝΩΜΕΣ

Η σιωπή της Αθήνας μπορεί να κοστίσει ακριβά

27/06/2026 - 10:21πμ
(Φωτ. αρχείου: freepik.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Ένας Τούρκος διδάσκει για το Αιγαίο

26/06/2026 - 9:30μμ
Οι γιοι του Ιακώβ τού δείχνουν το χιτώνα του Ιωσληφ (έργο του Giovanni Andrea de Ferrari, πηγή: Domenico Fiasella / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Α’)

23/06/2026 - 9:47πμ
Από ψηλά, η 6η προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης 
(φωτ.: EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Θεσσαλονίκη στο μεταπολεμικό τοπίο της Μέσης Ανατολής

20/06/2026 - 10:05πμ
Η Ανάσταση του Κυρίου διά χειρός Κωνσταντίνου Παρθένη (πηγή: nationalgallery.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος ΣΤ’)

16/06/2026 - 10:09πμ
Εικόνα από την επίσκεψη του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στο Καζακστάν και την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε στην Αστάνα (πηγή: youtube.com/euronews)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία είναι επικίνδυνη αλλά και αντιμετωπίσιμη

13/06/2026 - 9:47πμ
Η εις Άδου κάθοδος σε μικρογραφία βυζαντινού χειρογογράφου. Ο Ιησούς απλώνει το χέρι στον Αδάμ
ΓΝΩΜΕΣ

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος Ε’)

9/06/2026 - 9:32πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA)
ΓΝΩΜΕΣ

Η τριγωνική σχέση Τραμπ-Μπάρακ-Ερντογάν

7/06/2026 - 4:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνοιγμα κάλπης μετά το τέλος της ψηφοφορίας για τις εθνικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κανείς δεν σχηματίζει κυβέρνηση – Υποχωρεί το κόμμα Καρυστιανού

15 λεπτά πριν
Ο τελευταίος όροφος πολυκατοικίας, όπως φαίνεται από τη διπλανή ταράτσα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Αλλάζουν όλα στις πολυκατοικίες: Τι έρχεται για κοινόχρηστα, επισκευές και διαχωρισμό διαμερισμάτων

39 λεπτά πριν
Προς το παρχάρι Τσαγμάν, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων στην περιοχή της Τόν(γ)ιας (φωτ.: Anadolu)

Πόντος: Ανέβασμα στα παρχάρια όπως παλιά – Κοπάδια και χοροί στα βουνά της Τραπεζούντας

1 ώρα πριν
Μια γυναίκα δροσίζεται με φορητό ανεμιστήρα χειρός στο Βερολίνο, στις 27 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)

Καύσωνας αλά… ευρωπαϊκά: Στη Γαλλία ουρές για κλιματιστικά, στην Ισπανία φόρεσαν «έξυπνα» βραχιολάκια

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI /Γιώργος Κονταρίνης)

Ρύθμιση των 72 δόσεων στον e-ΕΦΚΑ – Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Προκριματικά Παγκόσμιου Κυπέλλου μπάσκετ: «Κατέρρευσε» στο φινάλε η Εθνική

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign