pontosnews.gr
Κυριακή, 13/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η ένοχη σιωπή των ΗΠΑ

29/02/2016 - 10:13πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το σύνολο της Ευρώπης τείνει να εξελιχθεί σε πυριτιδαποθήκη και κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα δεδομένου ότι η φλεγόμενη Εγγύς και Μέση Ανατολή και η Λιβύη αποτελούν πλέον συγκοινωνούντα δοχεία με την Ευρώπη εξαιτίας της συνεχούς και μάλιστα αυξανόμενης ροής προσφυγικών και ευρύτερα μεταναστευτικών κυμάτων, που ως ιδιόρρυθμο τσουνάμι έχει σπείρει τον πανικό στην μέχρι πρόσφατα «παραδεισένια» Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον αυθεντικό τίτλο της «πυριτιδαποθήκης» της Ευρώπης τον κρατάει βέβαια ακόμη η Χερσόνησος του Αίμου, την οποία οι της Εσπερίας την βλέπουν ως «Βαλκάνια» – με ό, τι αρνητικό μπορεί να περιλαμβάνει ο όρος.

Όμως, όπως πολύ σωστά είχε πει κάποτε ένας «Βαλκάνιος» πολιτικός, την πυρίτιδα μετέφεραν στην περιοχή μας οι Μεγάλες Δυνάμεις που έκαναν τα «παιγνίδια» τους στην πλάτη του καμπούρη.

Παρατηρώντας σήμερα τους καθημερινούς καβγάδες μεταξύ των προκυψάντων από τα συντρίμμια της Αυστροουγγαρίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κρατιδίων της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, που στήνουν φράχτες και αλληλοκατηγορούνται κατινίστικα, αναρωτιέται κανείς σε τι είδους πολιτισμικό κενό έχει πέσει «το παγκόσμιο χωριό». Κάποιοι θεώρησαν τον πλανήτη δικό τους οικόπεδο και βάλθηκαν να το «ανατάξουν» και να δημιουργήσουν μια «νέα τάξη πραγμάτων», όπως κάποια αρρωστημένα μυαλά το σκέφτηκαν και πέτυχαν να το προωθήσουν παρασκηνιακά μέσα από βρόμικες διεθνείς διασυνδέσεις με τελικό μέχρι σήμερα αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, πολύ περισσότερους τραυματίες, ψυχικά και σωματικά, και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, που βύθισαν στη φτώχεια πολλά εκατομμύρια ανθρώπους εφόσον διαλύθηκε πλήρως και η όποια παραγωγική βάση υπήρχε.

Οι δράστες των κατά συρροή εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας έχουν όνομα και δεν είναι άλλες από τις ΗΠΑ, οι οποίες καταπολεμώντας δήθεν την τρομοκρατία διέλυσαν μεθοδικά και σχεδιασμένα το ένα μετά το άλλο ισχυρά κράτη της περιοχής, συμπαρασύροντας και καθιστώντας συνένοχα συμμαχικά τους κράτη, ενώ κάποιοι άλλοι βρήκαν ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα δικά τους βρόμικα σχέδια, όπως αυτό του ξεκληρίσματος μειονοτήτων συμπεριλαμβανομένου του χριστιανικού στοιχείου της Μέσης Ανατολής.

Στο βωμό του ενεργειακού πλούτου και της συναφούς προσπάθειας να διασφαλίσουν την ηγετική τους οικονομική και στρατιωτική υπεροχή για τις επόμενες δεκαετίες οι ΗΠΑ δεν δίστασαν, εμπλέκοντας και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, να αιματοκυλήσουν προγραμματισμένα μεγάλες γεωγραφικές περιοχές, από το Αφγανιστάν μέχρι τη Λιβύη και από την Υεμένη μέχρι τη Συρία, ενώ γίνεται πλέον αντιληπτό και από τους επαρκώς αδαείς, ότι η χαώδης αυτή κατάσταση πρόκειται να επεκταθεί στην Τουρκία και πέραν αυτής. Ήδη έχει εμπλακεί ποικιλόμορφα και έντονα η Ρωσία, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Συρία, δημιουργώντας τρικυμία στην ανώριμη Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι ακατάλληλες για τις περιστάσεις ηγεσίες της έχουν ήδη βαθμολογηθεί με μηδέν και έχει αρχίσει εμφανώς να ισχύει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» λόγω της προσφυγικής λαίλαπας.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν ξεστόμισαν οι ΗΠΑ κάποια λόγια πρόθεσης προσφοράς ουσιαστικής αλληλεγγύης προς τους Ευρωπαίους συμμάχους τους.

Θα μπορούσαν να είχαν προτείνει να απορροφούσαν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την δύσμοιρη τη Συρία, την οποία αιματοκύλισαν «για να φύγει ο κακός Άσαντ». Το αντίστοιχο αιματοκύλισμα του Ιράκ «εξαιτίας του κακού Σαντάμ» δεν τους έγινε μάθημα διότι, καβαλημένοι στο καλάμι της αλαζονείας, ζουν με την ψευδαίσθηση ότι θα επιβιώνουν στο διηνεκές δολοφονώντας κατά βούληση εκατομμύρια ανθρώπους και βυθίζοντας στη διά βίου μιζέρια πολύ περισσότερους.

Οι ΗΠΑ σιωπούν ένοχα κι εμείς εδώ στη χώρα των αρχαίων τραγικών γνωρίζουμε ότι θα εμφανισθεί η Νέμεσις, η οποία τόσες και τόσες φορές φρόντισε για ανατροπές διότι στο τέλος επικρατεί η Θεία Δίκη, που επιβάλλει τις δικές της «ανατάξεις» και φροντίζει για την αποκατάσταση της ομαλής και δίκαιης τάξης των πραγμάτων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου (φωτ.: EPA / Erdam Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Το καλώδιο της Κάσου κάποιον θα «πνίξει»

13/09/2026 - 3:40μμ
Μέλη της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου (φωτ.: EPA / Erdam Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Μας οδηγούν σε «τεχνητή κρίση»;

12/09/2026 - 9:14πμ
Η Αγία Ελένη, έργο του Τσίμα ντα Κονελιάνο, 1495 (πηγή: artrenewal.org / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Δ’)

8/09/2026 - 3:57μμ
90ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία (φωτ.: EUROKINISSI / Θωμαή Αντωνιάδου)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί δεν κάνουν τη Θεσσαλονίκη δεύτερο εθνικό πόλο;

5/09/2026 - 9:50πμ
Πεζοναύτες πραγματοποιούν αμφίβια απόβαση κατά την άσκηση «Efes-2026», στις 3 Μαΐου 2026 (φωτ.:  Χ / @tcsavunma)
ΓΝΩΜΕΣ

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

4/09/2026 - 3:56μμ
(Φωτ.: kalhh / Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Γ’)

1/09/2026 - 9:31πμ
Όπλα του PKK για την πυρά, στη συμβολική εκδήλωση που έγινε στο Βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ / Heme Sûr - KANAL8)
ΓΝΩΜΕΣ

Το  «κουρδικό στοίχημα» Ερντογάν-Μπαχστελί

30/08/2026 - 3:49μμ
Ο σταθμός «Νομαρχία» του μετρό Θεσσαλονίκης, ένας από τους πέντε νέους στην επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά (φωτ.:  Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Ήρθε ο βασιλιάς στο χωριό

29/08/2026 - 9:49πμ
Ελληνικές συστοιχίες Patriot (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Κινήσεις στη σφαίρα του παραλόγου

28/08/2026 - 4:35μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Β’)

25/08/2026 - 9:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέλη της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου (φωτ.: EPA / Erdam Sahin)

Το καλώδιο της Κάσου κάποιον θα «πνίξει»

9 λεπτά πριν
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας καταθέτει στεφάνι για τα θύματα σε Βιάννο και Ιεράπετρα, 83 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα και την καταστροφή των χωριών. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKNISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Τασούλας: Απαράγραπτες οι ελληνικές απαιτήσεις για γερμανικές αποζημιώσεις

34 λεπτά πριν
Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)

Επίδομα 400 ευρώ τον Νοέμβριο: Ποιοι το δικαιούνται και πότε πληρώνεται

59 λεπτά πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την προσκυνηματική αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Φανάρι. 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

Βαρθολομαίος: Ζωντανά τα ίχνη της Ρωμιοσύνης στις αλησμόνητες πατρίδες

1 ώρα πριν
Από τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: «Δεν έχω ταλέντο υποκριτικής» – Παροχές, συνεργασίες και Τουρκία

2 ώρες πριν
Γκράφιτι στον τοίχο της κλειστής σαουδαραβικής πρεσβείας στη Σαναά απεικονίζει μαχητή των Χούθι να σταματά πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης. 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)

Χούθι: Η προέλαση στην Υεμένη ενισχύει το Ιράν και πιέζει τις ΗΠΑ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV