pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φασολάκια στύπα. Τα ποντιακά τουρσιά

25/05/2014 - 10:25πμ
Φασολάκια στύπα. Τα ποντιακά τουρσιά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό να ζεματιστούν για 10-15΄. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  2. Αφού κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε μεγάλο γυάλινο βάζο. Ρίχνουμε μέσα στο βάζο τις σκελίδες του σκόρδου καθαρισμένες και τις καυτερές πιπεριές. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως κόλιανδρο, σέλινο κτλ.
  3. Συμπληρώνουμε με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει το αλάτι και το ξίδι και κλείνουμε καλά. Αφήνουμε το βάζο στο ψυγείο για 24 ώρες πριν καταναλώσουμε τα στύπα. Διατηρούνται για 2-3 μήνες στο ψυγείο.

⇔

Με ανάλογο τρόπο παρασκευάζονται και τα στύπα από άλλα λαχανικά όπως: Πράσινες ντομάτες, πιπεριές,
μελιτζάνες κ.ά. Για να δείτε πώς φτιάχνουμε μελιτζάνες τουρσί, πατήστε εδώ.

Καλή επιτυχία!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια. Τα ζεματίζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να στεγνώσουν σε μια απορροφητική πετσέτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύδι, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τα φρέσκα αρωματικά μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Περιχύνουμε το μείγμα στα φασολάκια και τα βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες και τα καταναλώνουμε μετά από 2-3 ημέρες.

Πνευματικά δικαιώματα βάσει νόμου 2121/1993: Για την αντιγραφή του άρθρου είναι απαραίτητη η αναφορά πηγής. Πηγή: enter2life.gr – Διαβάστε περισσότερα: http://www.enter2life.gr/wp/16977-spitika-fasolakia-toursi.html

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια. Τα ζεματίζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να στεγνώσουν σε μια απορροφητική πετσέτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύδι, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τα φρέσκα αρωματικά μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Περιχύνουμε το μείγμα στα φασολάκια και τα βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες και τα καταναλώνουμε μετά από 2-3 ημέρες.

Πνευματικά δικαιώματα βάσει νόμου 2121/1993: Για την αντιγραφή του άρθρου είναι απαραίτητη η αναφορά πηγής. Πηγή: enter2life.gr – Διαβάστε περισσότερα: http://www.enter2life.gr/wp/16977-spitika-fasolakia-toursi.html

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χριστόψωμο από τη Μαριέττα Γαλάνη (φωτ.: naxospress.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστόψωμο από την Απείρανθο Νάξου: Η παραδοσιακή συνταγή της Μαριέττας Γαλάνη

23/12/2025 - 6:58μμ
(Πηγή: armenika.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανουσαμπούρ – Το αρμένικο γλυκό των Χριστουγέννων

19/12/2025 - 4:08μμ
(Πηγή: bostanistas.gr / Δημήτρης Μπούτος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα γιορτινά ισλί της κυρίας Τραπεζουντίδου – Ποντιακά, εύκολα και ευωδιαστά

12/12/2025 - 3:28μμ
Βαρβάρα, διά χειρός της Στέλλας Σπανού (πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βαρβάρα: Το γλυκό της μνήμης και της ευλογίας

2/12/2025 - 8:28μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

28/11/2025 - 4:22μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρακατσάνικη λαχανόπιτα – Η νοστιμιά της παράδοσης με ελάχιστα υλικά

21/11/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από το μπλόκο των αγροτών στον Μπράλο, πριν αρχίσουν οι πολύωρες καθυστερήσεις, εν μέσω αγροτικών καθυστερήσεων (φωτ.: Αντώνης Νικολόπουλος/ EUROKINISSI)

Παραμονή Χριστουγέννων 2025: Αυξημένη κίνηση στην Εθνική Οδό προς Λαμία – Η έξοδος των εκδρομέων

27 δευτερόλεπτα πριν
Η Σύλβα Ακρίτα στην είσοδο του σπιτιού της (φωτ.: Facebook / Sylva Akrita)

Σύλβα Ακρίτα: Η Μικρασιάτισσα αγωνίστρια που σημάδεψε την κοινωνική πρόνοια και το ΠΑΣΟΚ

30 λεπτά πριν
Βροχή υπό το βλέμμα του... Καρυοθραύστη (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Παραμονή Χριστουγέννων με κακοκαιρία: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

58 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το ρεσάλτο των Γάλλων στο «Uranya A» (πηγή: Χ)

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ρεσάλτο των Γάλλων κομάντος στο πλοίο του «Έλληνα Εσκομπάρ»

9 ώρες πριν
Σκίτσο με ποντιακό παρακάθ' (φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Καλαντόφωτα στον Πόντο: Από τους γάμους και τις βαπτίσεις, στα πλούσια τραπέζια, τους Μωμόγερους και το καλαντόνερο

10 ώρες πριν
O Μοχάμεντ Αλί Άχμεντ αλ Χαντάντ σε στιγμιότυπο από τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ. Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας)

Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Συντριβή Falcon έξω από την Άγκυρα

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign