Για τους γιουφκάδες
- Φτιάχνουμε ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Ανοίγουμε φύλλα λεπτά και τα αφήνουμε για μια ώρα περίπου να στεγνώσουν, για να μπορούμε να τα τυλίξουμε και να τα κόψουμε.
- Τα τυλίγουμε σε ρολά, τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο και στη συνέχεια σε λωρίδες, να γίνουν σαν χυλοπίτες.
- Τα απλώνουμε σε ταψί και στη συνέχεια τα ροδίζουμε στο φούρνο.
- Μπορούμε να βρούμε κι έτοιμους γιουφκάδες σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.
Για κόκορα με γιουφκάδες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί ροδίζουμε τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον τοματοπελτέ και τα καρυκεύματα, και νερό μέχρι να σκεπαστεί. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
- Απλώνουμε τους γιουφκάδες πάνω σε ένα ταψί.
- Παίρνουμε ζουμί μέσα από την κατσαρόλα με μια βαθιά κουτάλα και περιχύνουμε τους γιουφκάδες για να μαλακώσουν.
- Μην ξεχνάμε ότι οι γιουφκάδες είναι ήδη ψημένοι.
- Όταν γίνει ο κόκορας σερβίρουμε μαζί με τους γιουφκάδες και απολαμβάνουμε.
Καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.