- Φτιάχνουμε ζύμη και ανοίγουμε λεπτά φύλλα στρογγυλά, διαμέτρου περίπου 20 εκ.
- Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.
- Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και απλώνουμε λίγη από τη γέμιση. Διπλώνουμε το φύλλο δύο φορές έτσι ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα περέκ. Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
⇔
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κιμά ένα ποντιακό κίτρινο τυρί, το οποίο αφού το κόψετε σε κύβους ή τρίψετε στο χονδρό του τρίφτη θα το τοποθετήσετε στα φύλλα.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr