- Φτιάχνουμε τη ζύμη με αλεύρι, νερό και το ανάλογο αλάτι.
- Ανοίγουμε φύλλα πολύ λεπτά, με διάμετρο 20 εκ. περίπου.
- Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι κι από τις δύο πλευρές. Σε αυτή τη φάση οι γιοχάδες είναι τραγανοί. Μπορούν να παραμείνουν για πολύ καιρό σκεπασμένοι μέχρι να τους χρησιμοποιήσουμε.
- Στη συνέχεια βάζουμε ζεστό αλατόνερο σε άλλο σκεύος ταψάκι ή τηγάνι βουτάμε τους γιοχάδες και τηγανίζουμε σε φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη μέχρι να ροδίσουν.
⇔
Σερβίρονται σκέτοι, ή εναλλακτικά με φέτα τριμμένη, διπλωμένοι σε τρίγωνα.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr