pontosnews.gr
Κυριακή, 3/07/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χοιρινό κότσι στο φούρνο μαριναρισμένο με μπίρα

29/12/2012 - 11:45πμ
Χοιρινό κότσι στο φούρνο μαριναρισμένο με μπίρα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Πλένουμε καλά το κότσι. Το στεγνώνουμε και το χαράζουμε. Το βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος  το οποίο γεμίζουμε με μπίρα μέχρι να σκεπαστεί το κότσι (αν δεν σκεπαστεί πολύ καλά, απλώς το γυρίζουμε σταδιακά). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόνη μουστάρδας και 2 φύλλα δάφνης. Αφήνουμε το κότσι να μαριναριστεί 12 ώρες ή μία ολόκληρη νύχτα, γυρίζοντάς το συχνά.
  2. Χρησιμοποιούμε γάστρα ή ταψί. Στον πάτο βάζουμε κλωναράκια δεντρολίβανου, τοποθετούμε από πάνω το κότσι μας, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι, το λάδι, χυμό από ένα λεμόνι, έναν κύβο λαχανικών (αφού τον λιώσουμε σε ζεστό νερό) και λίγη ρίγανη κι ακόμα ένα κλωναράκι δεντρολίβανο από πάνω. Επίσης μέσα στη γάστρα βάζουμε και 5 σκελίδες σκόρδου χωρίς να τις καθαρίσουμε (ολόκληρες). Δεν προσθέτουμε νερό, ψήνεται με τα ζουμιά του, αλλά παρακολουθούμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο.
  3. Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο, κι όταν βάλουμε μέσα το φαγητό χαμηλώνουμε στους 160°. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 3,5-4 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε ταψί, το τυλίγουμε με λαδόκολλα.
  4. Όταν γίνει το κότσι και έχει ροδοκοκκινίσει καλά, το βγάζουμε από το φούρνο.
  5. Φτιάχνουμε μια συνοδευτική σάλτσα για το κρέας: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ζουμί που έχει μέσα η γάστρα (κοινώς το κατακάθι), προσθέτουμε λίγο αλευράκι (μια κουταλιά της σούπας) και λίγο κόκκινο κρασί, και τα βράζουμε ελάχιστα να ανακατευτούν τα υλικά και να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα. Την περιχύνουμε πάνω από το κότσι ή την βάζουμε σε μπολ.

Για τον πουρέ πατάτας και καρότου

  1. Καθαρίζουμε 3 πατάτες και 3 καρότα και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με πολύ λίγο αλάτι.
  2. Στη συνέχεια τα λιώνουμε όλα πολύ καλά να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και όταν γίνει το κότσι, 3 κουταλιές της σούπας από το ζουμί και τα 5 λιωμένα σκόρδα. Tα ανακατεύουμε πολύ καλά και ο πουρές μας είναι έτοιμος. Στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο φρέσκο πιπεράκι πάνω από τον πουρέ.

Καλή όρεξη και καλή χρονιά!

Πηγή: greekcook.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

1/07/2022 - 2:05μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας

6/05/2022 - 2:28μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

29/04/2022 - 2:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα

22/04/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι σε τέσσερα βήματα

19/04/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκέλια για το βάεμαν των παιδιών – Πώς τα φτιάχνουμε

15/04/2022 - 3:51μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικος καριστιρμάς

8/04/2022 - 2:43μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από τις αιματηρές συμπλοκές που άρχισαν στα Κάτω Πατήσια και κατέληξαν στους Αγίους Αναργύρους(φωτ.: Βασίλης Ρεμπάπης/EUROKINISSI)

Τρεις οι νεκροί από την αιματηρή συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια

11 λεπτά πριν
Τμήμα από την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ (φωτ.: Facebook / To Treno sto Rouf railway carriage theatre)

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή η πολυδραστική έκθεση «ΕΚ-Πατρίδες» μέσα σε ένα τρένο

43 λεπτά πριν
Λήψη της εταιρείας Oil Terminal στην Αγία Πετρούπολη (φωτ. αρχείου: EPA / Anatoly Maltsev)

Πετρέλαιο – JP Morgan: Στα 380 δολάρια το βαρέλι εάν η Ρωσία μειώσει την ημερήσια παραγωγή

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi)

Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος για φωτιές σήμερα – Τι προειδοποιεί η πυρομετεωρολογική μονάδα FLAME

2 ώρες πριν
Ο Νίκος Καζαντζάκης και η Ελένη Σαμίου σε περιήγηση στον Καύκασο, το 1927 (πηγή: Ψηφιοποιημένες Συλλογές του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου)

Ο Καζαντζάκης στον Καύκασο, για να φέρει στην Ελλάδα χιλιάδες Έλληνες που κινδύνευαν, το 1919

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας/pontosnews.gr)

25ος Ακριτικός Κύκλος: Άψιμον βάζουν και σήμερα οι Πόντιοι της Σταυρούπολης

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign