Δύο τρένα του προαστιακού της Καταλονίας εκτροχιάστηκαν, την Τρίτη, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και στο ένα από αυτά ο μηχανοδηγός έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το ένα ατύχημα, όπως μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE) επικαλούμενο πηγές του στην αστυνομία της Καταλονίας, αποδίδεται σε κατάρρευση τοιχίου στη σιδηροδρομική γραμμή, στον δήμο Gelida, μάλλον λόγω των πρόσφατων καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή.
Η λειτουργία της γραμμής R4 έχει διακοπεί.
Στο άλλο ατύχημα, στην επαρχία της Ζιρόνα, το τρένο εκτροχιάστηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή R1, μεταξύ των σταθμών Blanes και Maçanet. Το ατύχημα προκλήθηκε από πέτρες που έπεσαν στις γραμμές ως αποτέλεσμα της καταιγίδας που έπληξε την καταλανική επαρχία. Η λειτουργία της γραμμής έχει επίσης διακοπεί.
















