Αυτές οι κροκέτες από κουνουπίδι βουτηγμένο σε παρμεζάνα και τυλιγμένο με panko, δεν είναι μόνο υγιεινές και απολαυστικές, αλλά φτιάχνονται και πανεύκολα στο …μοδάτο air fryer.
Αν τις συνοδέψετε με το δροσερό dip γιαουρτιού, θα έχετε το πιο εύκολο και απολαυστικό ορεκτικό.
Η συνταγή είναι του chef Γιώργου Τσούλη.
ΥΛΙΚΑ
| 1 κουνουπίδι, μικρό (750 γρ.) |
| 25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη |
| 80 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. |
| 1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη |
| ½ κ.γ. ρίγανη |
| 1 κ.γ. πάπρικα |
| 1 αυγό, medium |
| 125 ml γάλα, πλήρες |
| αλάτι |
| πιπέρι |
| ελαιόλαδο |
| 80 γρ. panko, για το πανάρισμα |
για το dip γιαουρτιού με δυόσμο
| 400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό |
| 4 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο |
| 2 κ.γ. χυμό lime |
| 2 κ.γ. ελαιόλαδο |
| αλάτι |
| πιπέρι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την παρμεζάνα, το αλεύρι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αυγό, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε ένα παχύρρευστο χυλό.
- Βουτάμε ένα-ένα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο χυλό και έπειτα τα περνάμε από το μπολ με το panko. Τα μεταφέρουμε στον κάδο του air fryer και ψήνουμε στους 200°C για 15-17′.
- Σερβίρουμε τις κροκέτες κουνουπιδιού, συνοδεύοντας με το dip γιαουρτιού.
για το dip γιαουρτιού με δυόσμο
- Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το dip μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και τρεις ημέρες.
















