Το πεϊνιρλί είναι η αλήθεια ότι το έχουμε ταυτίσει με την ποντιακή κουζίνα, η σεφ Στέλλα Σπανού, ωστόσο, έχει εντάξει την πολίτικη εκδοχή του στον δίγλωσσο οδηγό γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis.
Εμείς δεν έχουμε παρά να προμηθευτούμε τα υλικά και να …ενδώσουμε στην πρόκληση!
ΥΛΙΚΑ
| ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
| 1 κ.γ. αλάτι |
| 1 φακελάκι μαγιά |
| 1 κ.γ. ζάχαρη |
| 1 φλ. χλιαρό νερό |
| 10 κομμάτια μπέικον |
| 10 φέτες κασέρι |
| 3 λουκάνικα χωριάτικα |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το φλιτζάνι με το χλιαρό προς ζεστό νερό, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλεύρι, ανακατεύουμε και δημιουργούμε μια μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίγουμε φύλλο με ψιλό πάχος.
- Κόβουμε κομμάτια διαστάσεων περίπου 20×10 εκ., και τα διαμορφώνουμε σε σχήμα βάρκας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° και στη θέση πάνω-κάτω. Ψήνουμε για περίπου 15’.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε τα υλικά μας (μπέικον, κασέρι και κομμάτια από το λουκάνικο) στο εσωτερικό τους, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15’ περίπου.
- Σερβίρουμε τα πεϊνιρλί ζεστά.
















