pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

CIA: Αναζητά Ρώσους διπλούς πράκτορες που εργάζονται ήδη στην FSB για πρόσληψη

Η αντίδραση του Κρεμλίνου

23/01/2024 - 7:01μμ
(Πηγή: YouTube/ Central Intelligence Agency)

(Πηγή: YouTube/ Central Intelligence Agency)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Προσωπικό ψάχνει η CIA αλλά όχι μεταξύ των Αμερικανών πολιτών. Έχει ρίξει τα δίχτυα της στη ρωσική επικράτεια και συγκεκριμένα σε όλους όσοι εργάζονται στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, την FSB αφού αυτό που πραγματικά θέλει είναι να στρατολογήσει διπλούς πράκτορες.

Στις 22 Ιανουαρίου κοινοποίησε ένα καλογυρισμένο βίντεο στη ρωσική γλώσσα στον επίσημο λογαριασμό της CIA στην πλατφόρμα Χ.

Το βίντεο απευθύνεται σε αυτούς που υπαινίσσεται ότι είναι Ρώσοι πατριώτες που εργάζονται στην κοινότητα των μυστικών πληροφοριών, οι οποίοι μπορεί να νιώθουν προδομένοι από αυτό που χαρακτηρίζει διαφθορά σε κύκλους της ελίτ και τις ελλείψεις στον εξοπλισμό και την τροφοδοσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Οι άνθρωποι γύρω σας ίσως να μην θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Αλλά εμείς θέλουμε. Δεν είστε ανίσχυροι», αναφέρεται στο βίντεο, στο τελευταίο μιας σειράς με βίντεο στρατολόγησης που έχουν στόχο τη Ρωσία, πριν δοθούν λεπτομέρειες για τους τρόπους επικοινωνίας με τη CIA.

(Πηγή: YouTube/ Central Intelligence Agency)

Υπό τους ήχους μελαγχολικής, κλασσικής μουσικής, ο βασικός φανταστικός χαρακτήρας του βίντεο είναι ένας μη κατονομαζόμενος 35χρονος άνδρας, υπάλληλος της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που περιγράφει τον εαυτό του ως πατριώτη που αγαπά τη Ρωσία και που κάποτε υπηρέτησε ως αλεξιπτωτιστής.

«Έχω αρκετό κουράγιο για να αντιμετωπίσω αυτή την προδοσία;», φέρεται να δηλώνει στο βίντεο, πριν αναφέρει πως έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πραγματικός εχθρός βρίσκεται εντός της Ρωσίας με τη μορφή μια διεφθαρμένης ηγεσίας και ελίτ.

«Η ανώτατη ηγεσία έχει ξεπουλήσει τη χώρα για παλάτια και γιοτ σε μια περίοδο κατά την οποία οι στρατιώτες μας μασούν σάπιες πατάτες και πυροβολούν με προϊστορικά όπλα. Οι άνθρωποί μας αναγκάζονται να δωροδοκήσουν απλά και μόνο για να βρουν δουλειά», δηλώνει ο άνδρας ενώ στο βίντεο εικόνες από το ρωσικό χειμώνα εναλλάσσονται με εικόνες από ακριβές λιμουζίνες επισήμων και πλούσιους Ρώσους που κάνουν προπόσεις.

Ο φανταστικός χαρακτήρας λέει ότι ο πατριωτισμός του τον έκανε να αναλάβει δράση και να εργαστεί με τη CIA και η τελευταία εικόνα στο βίντεο δείχνει έναν καλοντυμένο άνδρα να επικοινωνεί με τη CIA μέσω κινητού από μια χιονισμένη αυλή.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο δηλώνει πως γίνονται τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι ο ρωσικός στρατός έχει τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να επιτύχει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως τη χαρακτηρίζει η Μόσχα, στην Ουκρανία. Έχει απορρίψει ως ψευδείς τους διάφορους ισχυρισμούς περί διαφθοράς και αντέδρασε απαξιωτικά στο βίντεο.

«Ξέρετε, η πρακτική αυτή είναι αρκετά συνηθισμένη, υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν πολύ συχνά τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στρατολογήσουν νέους εργαζομένους. Και το κάνουν όλη την ώρα, η CIA το κάνει κάθε χρόνο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ υπονόησε ότι η CIA έκανε λάθος με τη δημοσιοποίηση του βίντεο στην πλατφόρμα Χ, το πρώην Twitter, που έχει απαγορευθεί στη Ρωσία, και στο οποίο η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο μέσω εικονικο ιδιωτικών δικτύων (VPN), πολλά εκ των οποίων επίσης είναι απαγορευμένα.

«Κάποιος πρέπει να πει στη CIA ότι στη χώρα μας το (ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης) VKontakte είναι πολύ πιο δημοφιλές από το απαγορευμένο Χ. Και ότι το κοινό του VKontakte είναι πολύ μεγαλύτερο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 3:52μμ
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατά την απολογία του (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δικάζεται ξανά ο Ιμάμογλου, για νέες κατηγορίες

16/06/2025 - 12:36μμ
(Πηγή φωτ.: x.com/Mdais)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Ιράν: Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μέσα στη νύχτα

16/06/2025 - 8:38πμ
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 12:12πμ
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

15/06/2025 - 10:00μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

15/06/2025 - 8:53μμ
O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει τον Χριστοδουλίδη: Δεν ζητήσαμε διαμεσολάβηση

15/06/2025 - 5:23μμ
Το πολυώροφο κτήριο στην Μπατ Γιαν που χτυπήθηκε από ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Ιράν σε πόλεμο πυραύλων: «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» λένε και οι δύο πλευρές

15/06/2025 - 4:34μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Χ / NikosChristodoulides)
ΚΟΣΜΟΣ

Διαμεσολαβήτρια η Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης μεταφέρει μήνυμα του Ιράν στον Νετανιάχου

15/06/2025 - 3:18μμ
Συντρίμμια και καταστροφές στη Ρεχοβότ, πόλη στο Κεντρικό Διαμέρισμα του Ισραήλ που χτυπήθηκε από ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Ιράν μόλις πέρασαν όλες τις κόκκινες γραμμές: Ο εφιάλτης άρχισε για Μέση Ανατολή και τιμές ενέργειας

15/06/2025 - 12:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Δύσκολη πρόκριση του Τσιτσιπά στους «16» του Χάλε

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Βαριά καμπάνα στην ομάδα χάντμπολ ΑΕΚ από την EHF – Αποκλεισμός ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

40 λεπτά πριν
Εικόνα από την κηδεία του 14χρονου ήρωα Σπύρου Δήμου (φωτ.: Μ. Τζώρα/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άρτα: Το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Σπύρο Δήμου που χάθηκε στον Άραχθο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Instagram / giorgos_pilidis)

Σαρώνει και στο MMA ο Πιλίδης – Νίκησε εύκολα στον πρώτο του αγώνα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από εμφάνιση του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» (φωτ. αρχείου: facebook.com/SyllogosPontionEvosmou)

Ο πολιτισμός του Πόντου στις διήμερες εκδηλώσεις της «Παναγίας Κρεμαστής» Ευόσμου

2 ώρες πριν

Εκδόσεις Κυριακίδη: Παρουσιάζονται τα βιβλία του Θεόφιλου Πουταχίδη με κοντάκια του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign