Έχουν κύμινο. Έχουν κάρι. Έχουν πιπέρι καγιέν, κανέλα και μπαχάρι. Κοινώς, μοσχοβολούν Ανατολή. Αυτά τα πικάντικα κρεατοπιτάκια σίγουρα θα σας ξετρελάνουν, και τώρα το καλοκαίρι θα γίνουν ο αγαπημένος σας …μπιρομεζές!
Για να σβήσετε την αψάδα, μπορείτε να τα συνοδέψετε με ντιπ γιαουρτιού ή απλώς με κρύα ντομάτα.
ΥΛΙΚΑ
για τα πικάντικα κρεατοπιτάκια
| 8 φύλλα κρούστας | 
| 80 γρ. βούτυρο | 
| 2 κ.σ. ελαιόλαδο | 
| 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο) | 
| 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα) | 
| 2 κ.σ. φρυγανιά | 
| αλάτι | 
για το μίγμα μπαχαρικών
| 1 κ.γ. κύμινο | 
| 1 κ.γ. σκόνη κάρι | 
| 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν | 
| 2 πρέζες κανέλα | 
| 1 πρέζα μπαχάρι | 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4-5 λεπτά.
 - Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
 - Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, να πιει τα υγρά του.
 - Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών και το αλάτι.
 - Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
 - Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
 - Βουτυρώνουμε μία-μία λωρίδα καλά και την διπλώνουμε.
 - Αραδιάζουμε ελάχιστη γέμιση (πρέπει να είναι πολύ λεπτά, σαν πουράκια).
 - Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά, απλώς τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα. Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.
 - Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
 - Τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.
 - Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, για περίπου 20-25’, να ροδίσουν καλά.
 
			















