pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο πόλεμος των drones πριν από τη μάχη της Χερσώνας

Η προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζεται από τους Ρώσους με αύξηση των επιθέσεων με πυραύλους και drones

24/10/2022 - 10:36πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/ Andrzej Lange)

(Φωτ. αρχείου: EPA/ Andrzej Lange)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους και εξαπέλυσε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον της νότιας πόλης Μικολάιφ, που ελέγχεται από την Ουκρανία, καταστρέφοντας ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, ενώ δήλωσε πως ο πόλεμος οδεύει προς «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση» σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με δυτικούς υπουργούς Άμυνας.

Το πλήγμα στην πόλη αυτή, που διαθέτει ναυπηγεία και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της γραμμής του μετώπου της Χερσώνας, πραγματοποιήθηκε ενώ η Ρωσία έδινε εντολή σε 60.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιφέρεια «για να σώσετε τη ζωή σας», όπως ανέφερε, από την ουκρανική αντεπίθεση.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συζήτησε την «ταχέως επιδεινούμενη κατάσταση» σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ο ίδιος μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ο Όστιν είπε στον Σοϊγκού πως «απορρίπτει κάθε πρόσχημα για ρωσική κλιμάκωση».

Χωρίς να δώσει στοιχεία, ο Σοϊγκού είπε πως η Ουκρανία μπορεί να κλιμακώσει την κατάσταση χρησιμοποιώντας μια «βρόμικη βόμβα», δηλαδή συμβατικά εκρηκτικά με ραδιενεργό υλικό.

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα απέρριψε την κατηγορία ως «παράλογη» και «επικίνδυνη» προσθέτοντας: «Οι Ρώσοι συχνά κατηγορούν άλλους γι’ αυτό που σχεδιάζουν οι ίδιοι».

Σε κοινή δήλωση μετά τις συνομιλίες, η Βρετανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι είναι δεσμευμένες να υποστηρίζουν την Ουκρανία «για όσο χρόνο χρειαστεί» και απέρριψαν την προειδοποίηση της Ρωσίας για «βρόμικη βόμβα».

«Οι χώρες μας κατέστησαν σαφές ότι απορρίπτουμε όλοι τους φανερά ψευδείς ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μια βρόμικη βόμβα στο δικό της έδαφος», είπαν.

«Ο κόσμος θα δει την αλήθεια σε οποιαδήποτε απόπειρα να χρησιμοποιηθεί αυτός ο ισχυρισμός ως πρόσχημα για κλιμάκωση».

Ο πόλεμος των drones πριν από τη μάχη της Χερσώνας

Το χθεσινό πυραυλικό πλήγμα στο Μικολάιφ κατέστρεψε τον επάνω όροφο του συγκροτήματος διαμερισμάτων, γεμίζοντας θραύσματα και συντρίμμια μια πλατεία και γειτονικά κτίρια, είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς. Δεν καταγράφηκαν θύματα.

Χθες, Κυριακή, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε το τελευταίο 24ωρο 12 ιρανικής κατασκευής ρωσικά επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Shahed-136.

Η Τεχεράνη πάντως αρνείται πως προμηθεύει με τα όπλα αυτά τη Ρωσία.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η Ρωσία χρησιμοποιεί τα ιρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για να υποκαταστήσει τα όλο και λιγότερα ρωσικής κατασκευής όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς.

Όμως οι προσπάθειες της Ουκρανίας να περιορίσει τη δράση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων είναι επιτυχής, πρόσθεσε σήμερα το υπουργείο στην ενημέρωση που κάνει μέσω του Twitter.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 24 October 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/jVDRARAQjJ

🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/rWoxv4qHni

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) October 24, 2022

Η προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από τη Χερσώνα και στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας αντιμετωπίζεται με αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drone εναντίον πολιτικών υποδομών, από τις οποίες έχει καταστραφεί πριν από το χειμώνα περίπου το 40% του ουκρανικού συστήματος ηλεκτροδότησης.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από τμήματα του μετώπου και οι αρχές κατοχής απομακρύνουν αμάχους μεταφέροντάς τους βαθύτερα στο υπό ρωσική κατοχή έδαφος πριν από την αναμενόμενη μάχη για τη Χερσώνα, την περιφερειακή πρωτεύουσα στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Η Χερσώνα αποτελεί μια πύλη προς την Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σημειώνουν κέρδη στο νότο, καθώς κατέλαβαν τουλάχιστον δύο χωριά, για τα οποία είπαν πως οι Ρώσοι τα εγκατέλειψαν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, πως οι δυνάμεις του συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών και στρατιωτικών ουκρανικών υποδομών, κατέστρεψαν μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στην κεντρική περιφέρεια Τσερκάσι και απώθησαν ουκρανικές αντιεπιθέσεις στα νότια τα ανατολικά.

Το Ρόιτερς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

16/06/2025 - 10:15μμ
Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 3:52μμ
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατά την απολογία του (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δικάζεται ξανά ο Ιμάμογλου, για νέες κατηγορίες

16/06/2025 - 12:36μμ
(Πηγή φωτ.: x.com/Mdais)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Ιράν: Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μέσα στη νύχτα

16/06/2025 - 8:38πμ
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 12:12πμ
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

15/06/2025 - 10:00μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

15/06/2025 - 8:53μμ
O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει τον Χριστοδουλίδη: Δεν ζητήσαμε διαμεσολάβηση

15/06/2025 - 5:23μμ
Το πολυώροφο κτήριο στην Μπατ Γιαν που χτυπήθηκε από ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Ιράν σε πόλεμο πυραύλων: «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» λένε και οι δύο πλευρές

15/06/2025 - 4:34μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Χ / NikosChristodoulides)
ΚΟΣΜΟΣ

Διαμεσολαβήτρια η Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης μεταφέρει μήνυμα του Ιράν στον Νετανιάχου

15/06/2025 - 3:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

51 λεπτά πριν
Μέλη και φίλοι της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης γύρω από την τούρτα των 49ων  γενεθλίων (φωτ.: NeosKosmos/Κώστας Ντεβές)

Σχεδόν πενηντάρισε η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης – Αδιάκοπος ο αγώνας για την προβολή του ποντιακού ελληνισμού

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Δύσκολη πρόκριση του Τσιτσιπά στους «16» του Χάλε

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Βαριά καμπάνα στην ομάδα χάντμπολ ΑΕΚ από την EHF – Αποκλεισμός ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

2 ώρες πριν
Εικόνα από την κηδεία του 14χρονου ήρωα Σπύρου Δήμου (φωτ.: Μ. Τζώρα/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άρτα: Το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Σπύρο Δήμου που χάθηκε στον Άραχθο

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign