pontosnews.gr
Τρίτη, 1/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο πόλεμος των drones πριν από τη μάχη της Χερσώνας

Η προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζεται από τους Ρώσους με αύξηση των επιθέσεων με πυραύλους και drones

24/10/2022 - 10:36πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/ Andrzej Lange)

(Φωτ. αρχείου: EPA/ Andrzej Lange)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους και εξαπέλυσε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον της νότιας πόλης Μικολάιφ, που ελέγχεται από την Ουκρανία, καταστρέφοντας ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, ενώ δήλωσε πως ο πόλεμος οδεύει προς «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση» σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με δυτικούς υπουργούς Άμυνας.

Το πλήγμα στην πόλη αυτή, που διαθέτει ναυπηγεία και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της γραμμής του μετώπου της Χερσώνας, πραγματοποιήθηκε ενώ η Ρωσία έδινε εντολή σε 60.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιφέρεια «για να σώσετε τη ζωή σας», όπως ανέφερε, από την ουκρανική αντεπίθεση.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συζήτησε την «ταχέως επιδεινούμενη κατάσταση» σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ο ίδιος μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ο Όστιν είπε στον Σοϊγκού πως «απορρίπτει κάθε πρόσχημα για ρωσική κλιμάκωση».

Χωρίς να δώσει στοιχεία, ο Σοϊγκού είπε πως η Ουκρανία μπορεί να κλιμακώσει την κατάσταση χρησιμοποιώντας μια «βρόμικη βόμβα», δηλαδή συμβατικά εκρηκτικά με ραδιενεργό υλικό.

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα απέρριψε την κατηγορία ως «παράλογη» και «επικίνδυνη» προσθέτοντας: «Οι Ρώσοι συχνά κατηγορούν άλλους γι’ αυτό που σχεδιάζουν οι ίδιοι».

Σε κοινή δήλωση μετά τις συνομιλίες, η Βρετανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι είναι δεσμευμένες να υποστηρίζουν την Ουκρανία «για όσο χρόνο χρειαστεί» και απέρριψαν την προειδοποίηση της Ρωσίας για «βρόμικη βόμβα».

«Οι χώρες μας κατέστησαν σαφές ότι απορρίπτουμε όλοι τους φανερά ψευδείς ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μια βρόμικη βόμβα στο δικό της έδαφος», είπαν.

«Ο κόσμος θα δει την αλήθεια σε οποιαδήποτε απόπειρα να χρησιμοποιηθεί αυτός ο ισχυρισμός ως πρόσχημα για κλιμάκωση».

Ο πόλεμος των drones πριν από τη μάχη της Χερσώνας

Το χθεσινό πυραυλικό πλήγμα στο Μικολάιφ κατέστρεψε τον επάνω όροφο του συγκροτήματος διαμερισμάτων, γεμίζοντας θραύσματα και συντρίμμια μια πλατεία και γειτονικά κτίρια, είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς. Δεν καταγράφηκαν θύματα.

Χθες, Κυριακή, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε το τελευταίο 24ωρο 12 ιρανικής κατασκευής ρωσικά επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Shahed-136.

Η Τεχεράνη πάντως αρνείται πως προμηθεύει με τα όπλα αυτά τη Ρωσία.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η Ρωσία χρησιμοποιεί τα ιρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για να υποκαταστήσει τα όλο και λιγότερα ρωσικής κατασκευής όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς.

Όμως οι προσπάθειες της Ουκρανίας να περιορίσει τη δράση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων είναι επιτυχής, πρόσθεσε σήμερα το υπουργείο στην ενημέρωση που κάνει μέσω του Twitter.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 24 October 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/jVDRARAQjJ

🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/rWoxv4qHni

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) October 24, 2022

Η προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από τη Χερσώνα και στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας αντιμετωπίζεται με αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drone εναντίον πολιτικών υποδομών, από τις οποίες έχει καταστραφεί πριν από το χειμώνα περίπου το 40% του ουκρανικού συστήματος ηλεκτροδότησης.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από τμήματα του μετώπου και οι αρχές κατοχής απομακρύνουν αμάχους μεταφέροντάς τους βαθύτερα στο υπό ρωσική κατοχή έδαφος πριν από την αναμενόμενη μάχη για τη Χερσώνα, την περιφερειακή πρωτεύουσα στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Η Χερσώνα αποτελεί μια πύλη προς την Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σημειώνουν κέρδη στο νότο, καθώς κατέλαβαν τουλάχιστον δύο χωριά, για τα οποία είπαν πως οι Ρώσοι τα εγκατέλειψαν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, πως οι δυνάμεις του συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών και στρατιωτικών ουκρανικών υποδομών, κατέστρεψαν μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στην κεντρική περιφέρεια Τσερκάσι και απώθησαν ουκρανικές αντιεπιθέσεις στα νότια τα ανατολικά.

Το Ρόιτερς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)
ΚΟΣΜΟΣ

Αζερμπαϊτζάν: Συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων κλιμακώνουν την ένταση με τη Μόσχα

30/06/2025 - 11:57μμ
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ κινδυνεύει με καθαίρεση το δικαστήριο κρίνει άκυρο το συνέδριο μέσω του οποίου εξελέγη επικεφαλής του κόμματος (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

30/06/2025 - 9:15μμ
Κούρδος διαδηλωτής κρατά σημαία με το πρόσωπο του Οτζαλάν (φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Με συμβολική τελετή θα ξεκινήσει ο αφοπλισμός των μελών του PKK

30/06/2025 - 8:07μμ
Ο Ράιλαντ Χέντλι και η Λουίζα Νταν
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 92χρονος καταδικάστηκε για βιασμό και φόνο που διέπραξε πριν από 58 χρόνια

30/06/2025 - 7:38μμ
Εκατοντάδες Ισπανοί αναζητούν δροσιά στη (ζεστή) θάλασσα (φωτ.: EPA / Alvaro Cabrera)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεσόγειος: Ρεκόρ θερμοκρασίας επιφάνειας θαλάσσης χθες, για Ιούνιο – Έσπασαν τα θερμόμετρα στην Ισπανία

30/06/2025 - 5:44μμ
(Φωτ.: x.com/demokratgundem)
ΚΟΣΜΟΣ

Σμύρνη: Μάχη με τις φλόγες δίνουν για δεύτερη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις

30/06/2025 - 10:53πμ
Οι φλόγες στη Σμύρνη έφτασαν μέχρι τον ουρανό ενώ στάχτες έπεσαν στα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα μικρασιατικά παράλια (πηγή: x.com/OpenNewNews)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σμύρνη καίγεται: Μεγάλη δασική φωτιά απειλεί σπίτια και επιχειρήσεις – Εκκενώθηκαν πέντε συνοικίες

30/06/2025 - 12:03πμ
Από αριστερά, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στο παλάτι των Ηλυσίων σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: Χ/Nikol Pashinyan)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο πλευρό της Αρμενίας η Γαλλία – Επικοινωνία Μακρόν-Πασινιάν

29/06/2025 - 9:11μμ
Αστυνομικοί είναι παραταγμένοι ενόψει της Πορείας Υπερηφάνειας (φωτ.: instagram/1goksubasaran)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις για την Παρέλαση Υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

29/06/2025 - 7:07μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπροβοδίζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, 7 Απριλίου 2025 (φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «δεν θα ανεχτεί» τη συνέχιση της δίκης Νετανιάχου για διαφθορά

29/06/2025 - 10:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)

Αζερμπαϊτζάν: Συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων κλιμακώνουν την ένταση με τη Μόσχα

46 λεπτά πριν
Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

ΑΠΘ: Ιδρύεται έδρα σπουδών για τον Μέγα Αλέξανδρο

1 ώρα πριν
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

ΑΑΔΕ: Ποιοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο – Δείτε όλα τα ονόματα και τα «φέσια»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Σερβίων)

Με ποντιακό γλέντι θα υποδεχθεί τον Χορτοθέρτς η Εύξεινος Λέσχη Σερβίων

2 ώρες πριν
Η ομάδα του απερχόμενου προέδρου Μπιλ Παπαστεργιάδη σε αναμνηστική φωτογραφία (φωτ.: facebook/Bill Papastergiadis)

Ψήφισε για το νέο δ.σ. η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης – Σε δύο εβδομάδες το νέο σώμα

3 ώρες πριν
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ κινδυνεύει με καθαίρεση το δικαστήριο κρίνει άκυρο το συνέδριο μέσω του οποίου εξελέγη επικεφαλής του κόμματος (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Τουρκία: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign