pontosnews.gr
Σάββατο, 2/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Σκηνή εγκλήματος» η Ουκρανία λέει ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Έκθεση του ΟΑΣΕ τεκμηριώνει «κατάλογο απάνθρωπων πράξεων»- Την ίδια ώρα ο Πούτιν δηλώνει ότι εύκολα μπορεί να ανακατευθύνει τις εξαγωγές ενέργειας

13/04/2022 - 5:25μμ
(Φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

(Φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), ο Βρετανός Καρίμ Καν, χαρακτήρισε την Ουκρανία «σκηνή εγκλήματος» στη διάρκεια σημερινής επίσκεψής του στην Μπούκα, κοντά στο Κίεβο.

«Η Ουκρανία είναι μια σκηνή εγκλήματος. Είμαστε εδώ επειδή μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε ότι διαπράττονται εγκλήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου. Οφείλουμε να διαπεράσουμε την ομίχλη του πολέμου για να φθάσουμε στην αλήθεια», δήλωσε ο εισαγγελέας στη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη όπου εκατοντάδες άμαχοι, σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, βρέθηκαν νεκροί μετά την αποχώρηση των Ρώσων που την είχαν καταλάβει.

Εξάλλου, μια πρώτη έκθεση αποστολής ειδικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) τεκμηριώνει έναν «κατάλογο απάνθρωπων πράξεων» από ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, ο οποίος περιλαμβάνει εγκλήματα πολέμου, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΑΣΕ.

«Η έκθεση τεκμηριώνει τον κατάλογο των απάνθρωπων πράξεων που διαπράχθηκαν από δυνάμεις της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρεσβευτής Μάικλ Κάρπεντερ. Και προσθέτει: «Περιλαμβάνονται στοιχεία για απ’ ευθείας στόχευση αμάχων, επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις, βιασμούς, εκτελέσεις, λεηλασίες και καταναγκαστική απέλαση αμάχων στη Ρωσία».

Στο μεταξύ, τα πτώματα περισσότερων από 1.500 Ρώσων στρατιωτών αναπαύονται στα νεκροτομεία του Ντνίπρο, της μεγάλης βιομηχανικής πόλης της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος της πόλης Μιχαήλ Λισένκο.

«Έχουμε σήμερα στα νεκροτομεία του Ντνίπρο περισσότερους από 1.500 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, τους οποίους κανένας δεν θέλει να παραλάβει», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ρωσόφωνο μέσο ενημέρωσης Νασταϊάσεε Βρέμια, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι «οι Ρωσίδες μητέρες θα μπορέσουν να έρθουν να αναζητήσουν τους γιούς τους».

Πούτιν: Μπορούμε εύκολα να ανακατευθύνουμε τις εξαγωγές ενέργειας

Η Ρωσία μπορεί εύκολα να ανακατευθύνει τις εξαγωγές των τεράστιων ενεργειακών της πόρων μακριά από τη Δύση σε χώρες που πραγματικά τις χρειάζονται και να αυξήσει παράλληλα την εγχώρια κατανάλωση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν επιβάλει απαγορεύσεις στις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου αντιδρώντας στην «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της στην Ουκρανία, όπως την αποκαλεί η Μόσχα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει διχασμένη.

«Όσον αφορά το ρωσικό πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα, θα μπορούμε να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους στην εγχώρια αγορά, να τονώσουμε την βαθιά επεξεργασία των πρώτων υλών», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντησή του, που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα, με αξιωματούχους για να συζητήσουν την ανάπτυξη της Ρωσικής Αρκτικής.

«Επίσης θα αυξήσουμε την παροχή ενεργειακών πόρων σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπου χρειάζονται πραγματικά», σημείωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Δύση ευθύνεται για την ενεργειακή κρίση που βιώνει επειδή αρνείται να συνεργαστεί με τη Ρωσία.

«Η άρνηση ορισμένων δυτικών χωρών να συνεργαστούν (με τη Ρωσία) κανονικά, συμπεριλαμβανομένου όσον αφορά τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους (…) έχει ήδη πλήξει εκατομμύρια Ευρωπαίους, έχει προκαλέσει μια πραγματική ενεργειακή κρίση», υπογράμμισε.

«Βεβαίως και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα, αλλά αυτό δημιουργεί νέες ευκαιρίες», σημείωσε.

Δήλωσε ακόμα επίσης ότι «μη φιλικές χώρες» έχουν καταστρέψει τις αλυσίδες εφοδιασμού στις ρωσικές περιοχές της Αρκτικής και κάποιες χώρες δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους βάσει των συμβάσεων, δημιουργώντας ζητήματα για τη Μόσχα.

Η Ρωσία προτίθεται να πουλήσει πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα σε «φιλικές χώρες σε οποιοδήποτε φάσμα τιμών συμφωνηθεί», σημείωσε παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σολγκίνοφ σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Ιζβέστια, καθώς παραδοσιακοί αγοραστές αποφεύγουν τον εφοδιασμό τους από τη Ρωσία, αναγκάζοντας τη Μόσχα να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αμερικανικό υποβρύχιο στη διάρκεια άσκησης έξω από την Ουάσινγκτον (φωτ.: . EPA/Thiep Van Nguyen II/Αμερικανικό Ναυτικό)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο πυρηνικά υποβρύχια στέλνει στη Ρωσία ο Τραμπ – «Οι λέξεις μπορούν συχνά να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες»

1/08/2025 - 9:10μμ
Εργάτες εξετάζουν το σημείο της τραγωδίας μετά την κατάρρευση του στεγάστρου, που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους (φωτ.: EPA/Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Συνελήφθη πρώην υπουργός για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ

1/08/2025 - 4:59μμ
Γκράφιτι στο Γιοχάνεσμπουργκ με θέμα την επιβολή επιπρόσθετων δασμών των ΗΠΑ σε δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους και η Νότια Αφρική (φωτ.: EPA/Kim Ludbrook)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Δασμοί: Σε ισχύ από τις 7 Αυγούστου οι επιπρόσθετοι δασμοί των ΗΠΑ σε δεκάδες χώρες

1/08/2025 - 2:34μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/ JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα… προθεσμία έως τις 8 Αυγούστου δίνει ο Τραμπ στον Πούτιν για να τερματίσει τον πόλεμο

31/07/2025 - 9:13μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Luca Zennaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αποτροπιασμό προκαλεί η δολοφονία 35χρονου από τη μητέρα του και τη σύντροφό του

31/07/2025 - 8:43μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα του σεισμού των 8,8 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα

30/07/2025 - 4:40μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπροβοδίζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, 7 Απριλίου 2025 (φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Τραμπ για τον «ανύπαρκτο» λιμό στη Γάζα – Ανάλγητος ή παράφρονας όποιος δεν το βλέπει

30/07/2025 - 2:29μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Προς απαγόρευση του YouTube στα παιδιά κάτω των 16 ετών

30/07/2025 - 2:04μμ
Εικόνα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γεωφυσικό Κέντρο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Δείχνει μια πλημμυρισμένη περιοχή στο Σεβέρο-Κουρίλσκ στη Σαχαλίνη, το μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας, στον βόρειο Ειρηνικό
ΚΟΣΜΟΣ

Καμτσάτκα: Συγκλονιστικά βίντεο από το σεισμό των 8,8 βαθμών και το τσουνάμι

30/07/2025 - 1:11μμ
(Φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: ΥΠΕΞ 15 χωρών καλούν σε αναγνώριση της Παλαιστίνης – 17 χώρες καλούν τη Χαμάς να παραδώσει τα όπλα

30/07/2025 - 10:32πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν σε 2.600 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Πάνω από 77 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 8 Αυγούστου

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Οι καμπάνες ηχούν επικίνδυνα

55 λεπτά πριν
Εικόνα από τη μεταφορά στο Λιμεναρχείο Φλοίσβου, της γυναίκας που συνελήφθη για την υπόθεση με το κορίτσι που βρέθηκε νεκρό σε παραλία στο Π. Φάληρο (φωτ.: 
Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)

Νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα η μητέρα του άτυχου παιδιού

1 ώρα πριν
Μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Απιδεώνα (φωτ.: Facebook / Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνα)

Μια Παναγία Σουμελά στη Δυτική Ελλάδα, στον Απιδεώνα Πατρών, το χωριό των Ποντίων

2 ώρες πριν
Ο Απόστολος Διανέλλος, φωτογραφίζεται σε δάσος στα Γρεβενά  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Στραβού)

Ο φύλακας της φύσης των Γρεβενών: Ο Απόστολος Διανέλλος στο φυσικό του περιβάλλον

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Πολιτιστικός Σύλλογος Νίψας)

Το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου ο καλοκαιρινός χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας Έβρου

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign