pontosnews.gr
Σάββατο, 5/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το «τέρας» που εξέθρεψε η Δύση

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

5/12/2021 - 4:04μμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)

(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο άρθρο της Παρασκευής κάναμε εκτενή αναφορά στα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν σχηματίσει μέτωπο και σκοπεύουν να εκθρονίσουν τον Ερντογάν από τον νεοσουλτανικό του θρόνο.

Από την παρουσίαση των κομμάτων προκύπτει η εξής εικόνα:

  • Πρώτον, και τα έξι της αντιπολίτευσης έχουν κοινό παρονομαστή, τον τουρκικό εθνικισμό-σοβινισμό.
  • Δεύτερον, τα υπόλοιπα πέντε κόμματα είναι παρακλάδια του τέρατος που ακούει στο όνομα ισλαμοφασισμός. Δηλαδή, στην ουσία είναι… αποκόμματα των συμμοριών των Γκρίζων Λύκων και των πανισλαμιστών.

Αν συνυπολογίσουμε ότι το κυβερνητικό δίδυμο ΑΚΡ-ΜΗΡ είναι η επιτομή του ισλαμοφασιμσού (κανονικοί πανισλαμιστές και Γκρίζοι Λύκοι), τότε συνάγεται ασφαλώς το συμπέρασμα ότι το 80-85% του εκλογικού σώματος κινείται από τη δεξιά μέχρι την άκρα δεξιά, το σοβινισμό και τον ακραίας μορφής ρατσισμό.

Το υπόλοιπο 10-15% είναι οι Κούρδοι του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και το άλλο 5-10% όλα τα κόμματα της Αριστεράς.

Αυτή είναι η πολιτική γεωγραφία της Τουρκίας.

Ένα πολιτικό σύστημα που όχι μόνο υπερασπίζεται τις πολιτικές των Νεότουρκων και των Κεμαλικών που οδήγησαν στη γενοκτονία των χριστιανικών λαών της Ανατολίας, ήτοι Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, αλλά πρεσβεύει τη συνέχιση αυτών των πολιτικών στους εναπομείναντες χριστιανούς και τους Κούρδους, οι οποίοι αρνούνται να δηλώσουν… Τούρκοι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές εφαρμόζονται στο εσωτερικό της Τουρκίας, βλέπουμε ότι η Δύση παρακολουθεί απαθής τα ίδια να γίνονται στο κατεχόμενο Αφρίν, στο Γκίρε Σπι και στη Σερεκάνιγιε του Δυτικού Κουρδιστάν βορειοανατολικά της Συρίας, αλλά και στην ίδια την Ευρώπη μέσω ενός γιγαντιαίου δικτύου παρακρατικών οργανώσεων των Γκρίζων Λύκων και των Τούρκων ισλαμιστών που χρηματοδοτείται από το τουρκικό κράτος και έχει εξαπλωθεί απ’ άκρου εις άκρον.

Με άλλα λόγια, η ανοχή που δείχνει δεκαετίες τώρα η Δύση σ’ αυτό το βάρβαρο καθεστώς, το οποίο αλλάζει ηγέτες και πρωταγωνιστές, αλλά στην ουσία παραμένει το ίδιο, είναι υπεύθυνη για τη γιγάντωσή του.

Μάλιστα, η Άγκυρα θεωρεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως δείγμα σήψης και παράλυσης της δυτικής κοινωνίας. Όμως, ακριβώς αυτούς τους θεσμούς εκμεταλλεύεται το τουρκικό βαθύ κράτος για να εξαπλώσει το δίκτυο του ισλαμο-ρατσιστικού εθνικισμού στην Ευρώπη, σκοπεύοντας να την αλώσει και να την ελέγξει μέσω των μεταναστευτικών ροών που συντονίζει μεθοδικά και με σχέδιο.

Υπό αυτή την έννοια, η Δύση, και πιο συγκεκριμένα η Ευρώπη, δίνει στο σκοινί στα ματωμένα χέρια του τουρκικού βαθέως κράτους για να κρεμαστεί η ίδια στο ισλαμο-ρατσιστικό τουρκικό ικρίωμα.

Για να αποκτήσουμε δε μία εικόνα σχετικά με το πώς καλλιεργείται ο ισλαμο-ρατσισμός θα παραθέσουμε μία είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες αυτές.

Ο Mustafa Alişarlı, πρύτανης του πανεπιστημίου της πόλης Μπόλου (Νεοκλαυδιούπολης) «Abant İzzet Baysal» επισκέφθηκε τα γραφεία των Γκρίζων Λύκων (Ülkü Ocakları) και την ίδια μέρα φιλοξένησε τα μέλη του Ιδρύματος «Ensar», το οποίο καλλιεργεί στα μέλη του και στην κοινωνία τον ισλαμο-ρατσισμό.

Μάλιστα ο πρύτανης δήλωσε για τις επαφές αυτές ότι «έγινε ανταλλαγή απόψεων για κοινές προσπάθειες συνεργασίας».

Επιπλέον, στην επίσημη ανακοίνωση του πανεπιστημίου σχετικά με την επίσκεψη του Ιδρύματος «Ensar» αναφέρονται τα εξής: «Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα κοινά έργα και τις ακαδημαϊκές μελέτες που μπορεί να κάνει το Ίδρυμα “Ensar” με το Πανεπιστήμιο “Abant İzzet Baysal”. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη, ο πρύτανης Alişarlı ευχαρίστησε τους πολύτιμους διευθυντές του ιδρύματος για την ευγενική τους επίσκεψη».

Όσον αφορά τη επίσκεψη του πρύτανη στα γραφεία των Γκρίζων Λύκων, χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθες εκφράσεις: «Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις προσπάθειες συνεργασίας που πρέπει να γίνουν για την ανατροφή των επομένων γενεών με τέτοιο τρόπο που θα προστατεύονται οι πνευματικές και πολιτιστικές αξίες τους».

Η είδηση αυτή είναι εξόχως αντιπροσωπευτική και δείχνει πώς το τουρκικό βαθύ κράτος και παρακράτος αλώνουν όλες της κλίμακες της εκπαίδευσης, δημιουργώντας μια κοινωνία όπως αυτή που περιγράψαμε στην αρχή του άρθρου.

Και όλα αυτά γιατί η Δύση, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, όχι μόνο δεν τόλμησαν να τα βάλουν με αυτό το ισλαμο-ρατσιστικό τέρας, αλλά πολλές φορές το ανέχθηκαν και το βοήθησαν να εξοντώσει τους χριστιανούς που τις αρχές του 20ού αιώνα αποτελούσαν το 30% του πληθυσμού της περιοχής που καταλαμβάνει η σημερινή Τουρκία – τώρα δεν είναι ούτε το 1%. Και την τελευταία περίοδο ανέχoνται ή ακόμα και βοηθούν αυτό το «τέρας» να εξοντώσει τους Κούρδους που του αντιστέκονται.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι κάμερες, ο τεχνολογικός εξοπλισμός και οι βόμβες με τις οποίες εξοντώνεται όποιος Κούρδος αντιστέκεται στον τουρκικό ισλαμο-ρατσισμό είναι δυτικής (γερμανικής, καναδικής, κλπ) προέλευσης.

Ας ελπίσουμε η Δύση θα αναλογιστεί τις ευθύνες της και θα αντιληφθεί την απειλή που συνιστά το τέρας που η ίδια εξέθρεψε, προτού είναι αργά για την ίδια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Yδρόγειος σφαίρα (φωτ.: Pixabay / Mark Robinson)
ΓΝΩΜΕΣ

Πώς επανασχεδιάζεται ο χάρτης της Μέσης Ανατολής

5/07/2025 - 9:25πμ
Ισραηλινή σημαία τοποθετημένη πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στην πόλη Ραμάτ Γκαν της μητροπολιτικής περιοχής του Τελ Αβίβ, η οποία χτυπήθηκε από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Ισραήλ κάνει «ταμείο»

4/07/2025 - 4:00μμ
Έργο του Schnorr von Carolsfeld (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Β’)

1/07/2025 - 9:10πμ
Ντόναλντ Τραμπ και  Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (εικ.: EPA/MICHAEL REYNOLDS/ EPA/ RAMON VAN FLYMEN)
ΓΝΩΜΕΣ

Τραμπ, Ερντογάν και Μητσοτάκης

29/06/2025 - 3:40μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πέτρα του σκανδάλου είναι ο κ. Μητσοτάκης

28/06/2025 - 9:49πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στη Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί σχέσεων Τραμπ-Ερντογάν

27/06/2025 - 4:10μμ
«Η παρουσίαση του Ιακώβ στον Ισαάκ», έργο του Luca Giordano (πηγή: Museo Nacional de Bellas Artes & Wikimedia Argentina / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Α’)

24/06/2025 - 9:42πμ
Εικόνα από το σημείο όπου έπεσε ιρανικός πύραυλος, στη Ness Ziona, στο νότιο τμήμα του Τελ Αβίβ (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ στο Ιράν

22/06/2025 - 5:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα τους ακουμπούσε κανείς εάν δεν υπήρχε η Ευρώπη;

21/06/2025 - 9:38πμ
(Φωτ. αρχείου: turdef.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Προσοχή στο πυραυλικό δυναμικό της Τουρκίας

20/06/2025 - 4:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή φωτ.: facebook.com/nea.trapezounta.eleusina)

Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»: Να προσφέρετε ο κάθε ένας από το μετερίζι του στην Ποντιακή Παράδοση

20 λεπτά πριν
(Πηγή φωτ.: facebook.com/syllogos.rizochoriou)

Οι Πόντιοι του Ριζοχωρίου αποχαιρετούν τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου τους Παύλο Παρασκευά

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

«Δρόμεια 2025»: Το έκανε ξανά στο τελευταίο του άλμα ο Τεντόγλου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)

Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

2 ώρες πριν
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσπερνούν κατεστραμμένα κτήρια στη Γάζα (φωτ.: . EPA/Mohammed Saber)

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Πιο κοντά σε νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Χαμάς

2 ώρες πριν
Ζημιές σε περιοχή του Τέξας από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν (φωτ.: EPA/Dustin Safranek)

Πλημμύρες στο Τέξας: Τραγικός ο απολογισμός με τουλάχιστον 27 νεκρούς και πολλά παιδιά αγνοούμενα

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign