Ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο για να αξιοποιήσετε τα κολοκυθάκια που είναι της εποχής; Γιατί να μην φτιάξετε μία κολοκυθόπιτα, νηστίσιμη για όσους ακολουθούν τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, και άρα ιδανική και για όσους κάνουν vegan διατροφή;
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» δίνουν τη συνταγή, η οποία είναι εύκολη και γρήγορη:
| 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ( 6 φύλλα, 750 γρ.) | 
| 1 κ. κολοκυθάκια τριμμένα | 
| 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο | 
| 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα | 
| 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο | 
| 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό | 
| 200 ml ελαιόλαδο | 
| 1 φακελάκι σουσάμι (50 γρ) | 
- Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το ψιλοκομμένο πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
 - Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το σιμιγδάλι.
 - Σε κάθε φύλλο ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε κατά μήκος δύο κουταλιές της σούπας από τη γέμιση.
 - Κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
 - Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180ºC σε αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.
 
Σάββας Καρίπογλου
			















