Είναι μια εύκολη φθινοπωρινή συνταγή υψηλής διατροφικής αξίας. Το μόνο που της λείπει, είναι ένα γενναιόδωρο κομμάτι πικάντικης φέτας.
ΥΛΙΚΑ
| 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα (μουλιασμένα σε κρύο νερό για 3 ώρες και καλά στραγγισμένα) |
| 200 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε κύβους 2 εκ. |
| 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο |
| 1 φύλλο δάφνης |
| 4 ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη |
| 1/2-1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη |
| 2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη |
| 60 ml ελαιόλαδο |
| αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3΄. Προσθέτουμε τη δάφνη και τις τομάτες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μαυρομάτικα μαζί με τα 400 ml νερό.
- Μαγειρεύουμε για 20΄, αλατίζουμε και ρίχνουμε την πιπερίτσα, τη ρίγανη και την κολοκύθα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20΄, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και το φαγητό να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.
















