pontosnews.gr
Τρίτη, 16/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βασίλης Κικίλιας: Άνθρωποι ηλικίας 20-40 ετών μεταδίδουν τον ιό ενώ είναι ασυμπτωματικοί

19/08/2020 - 11:47πμ
Βασίλης Κικίλιας: Άνθρωποι ηλικίας 20-40 ετών μεταδίδουν τον ιό ενώ είναι ασυμπτωματικοί
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την αξία της μάσκας στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την προσοχή από την ηλικιακή ομάδα των πολιτών 20 με 40 ετών, προέταξε ως τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτήν τη στιγμή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για τον έλεγχο του ιού στη χώρα μας.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς εάν τον ανησυχούν τα χθεσινά 269 κρούσματα, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Μας προβληματίζει και είναι ένα δείγμα του πόσο ύπουλος είναι αυτός ο ιός. Υπάρχει μία ηλικιακή ομάδα, άνθρωποι από 20 έως 40, που αρκετοί δεν εμφανίζουν συμπτώματα, αλλά σχετίζονται με υπερμετάδοση του ιού αυτήν την περίοδο».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν μετά την αρχική επιτυχημένη διαχείρηση της κατάστασης δόθηκε το λάθος μήνυμα στους πολίτες και γι’ αυτό υπήρξε εφησυχασμός, ο Βασίλης Κικίλιας ήταν ξεκάθαρος: «Λάθος μήνυμα δεν υπήρξε. Υπήρξε μία χαλάρωση στον κόσμο που έμεινε κλεισμένος στο σπίτι για καιρό. Οι νεαρές ηλικίες θέλησαν να εκτονωθούν. Είναι θεμιτό. Όμως δεν τηρήθηκαν τα μέτρα. Μεταδίδουν και οι ασυμπτωματικοί. Η αύξηση των κρουσμάτων μάς οδήγησε στη λήψη μέτρων».

Επαναλαμβάνοντας εμφατικά τη φράση «μάσκα, μάσκα, μάσκα», ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι αυτήν τη στιγμή είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της διασποράς.

Η χρήση μάσκας με τον σωστό τρόπο. «Το λένε οι επιστήμονες ότι είναι βασική η χρήση μάσκας. Αλλά και η υγιεινή των χεριών και η τήρηση των αποστάσεων. Είχαμε διασπορά και ελπίζουμε ότι μετά από 15 ημέρες θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα», τόνισε.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι οι ανάλογες αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το αρμόδιο υπουργείο και πρόσθεσε πως «η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία». Επανέλαβε, δε, ότι ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει όλη την αλήθεια όσον αφορά τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων και επισήμανε πως «όσο εμείς προσέχουμε ώστε να μη γεμίσουν τα νοσοκομεία, τόσο μειώνεται η πιθανότητα να πιεστεί το σύστημα. Κανένα σύστημα υγείας -ακόμη και το καλύτερο- δεν αντέχει την απότομη αύξηση κρουσμάτων».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι εκτιμάται πως θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του 2020 με αρχές του 2021, όχι μόνο από μία εταιρεία και επανέλαβε αυτό που είπε χθες και ο υφυπουργός Υγείας: «Προτεραιότητα θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες. Έχουμε και τη γρίπη και για αυτό είμαστε έτοιμοι με 4.200.000 δόσεις αντιγριπικού εμβολίου που θα διατεθούν από τον ερχόμενο Οκτώβριο».

Ερωτηθείς πώς θα αντιμετωπιστούν τυχόν φαινόμενα συνομοσιολογίας για το νέο εμβόλιο και πιθανή άρνηση πολιτών να το κάνουν, απάντησε πως «ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός στη χώρα μας, αλλά θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για να γίνει το εμβόλιο».

Τέλος,  μιλώντας για τα τεστ, εξήγησε ότι ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ένα γρήγορο, αξιόπιστο τεστ, αλλά μόνο ο μοριακός έλεγχος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξετάζονται όλοι, δίνεται προτεραιότητα -όπως έχει συστήσει και η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σε συγκεκριμένες ομάδες. Υγειονομικοί, ευπαθείς πληθυσμοί. Σήμερα κάνουμε πάνω από 10.000 τεστ την ημέρα. Δεν υπάρχει δυνατότητα απεριορίστων τεστ».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΥΓΕΙΑ

UNICEF: Το ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας ξεπερνά για πρώτη φορά αυτό του υποσιτισμού

10/09/2025 - 4:24μμ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Από 1η Οκτωβρίου θα κλείνουμε ραντεβού στα νοσοκομεία σε 2 ημέρες

6/09/2025 - 5:01μμ
Το νέο στηθοσκόπιο  φέρει ένα εξάρτημα περίπου στο μέγεθος τραπουλόχαρτου (φωτ.: BBC/ PA MEDIA)
ΥΓΕΙΑ

Βρετανία: «Έξυπνο» στηθοσκόπιο εντοπίζει καρδιακή ανεπάρκεια και ανώμαλους καρδιακούς ρυθμούς σε δευτερόλεπτα

1/09/2025 - 6:41μμ
(Φωτ.: Ralf Ruppert / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Ψυχική υγεία: Η «κατάρα» της μέσης ηλικίας (επιτέλους) αμφισβητείται – Κάτι τρέχει όμως με τους νέους

28/08/2025 - 2:57μμ
(Φωτ.: ANGEL-ROS-DIE / commons.wikimedia.org)
ΥΓΕΙΑ

Ασπέργιλλος: Τι είναι, και πόσο επικίνδυνη είναι η ασπεργίλλωση; – Συμπτώματα και αντιμετώπιση

26/08/2025 - 11:25μμ
(Φωτ.: commons.wikimedia.org)
ΥΓΕΙΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

22/08/2025 - 2:29μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/taokinesis-2290689/)
ΥΓΕΙΑ

Τι ζητά η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

1/08/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: mathias70 / pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

30/07/2025 - 7:38μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay / Marjonhorn)
ΥΓΕΙΑ

Γεννήθηκαν στη Βρετανία τα πρώτα μωρά με DNA από 3 ανθρώπους

17/07/2025 - 12:33μμ
Επιχρωματισμένη ηλεκτρονική μικρογραφία του βακτηρίου της σύφιλης Treponema pallidum. Αρκετά σπειροειδή βακτήρια έχουν επισημανθεί με χρυσό (φωτ.: NIAID)
ΥΓΕΙΑ

Σύφιλη-Βλενόρροια: Αυξήθηκαν τα περιστατικά στην Ελλάδα εν μέσω Covid-19 – Ποιοι οι βασικοί ένοχοι

12/07/2025 - 5:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο/John Mindala /Archons/Orthodox Observer)

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Ντόναλντ Τραμπ

6 ώρες πριν
Παλαιστίνιοι ερευνούν ανάμεσα στα ερείπια συγκροτήματος κατοικιών μετά από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου καλεί τις ΗΠΑ να «φρενάρουν» το Ισραήλ

7 ώρες πριν
Η παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: 'Ελλη Τσολάκη)

Θεσσαλονίκη: Δύο νεκροί στα νερά του Θερμαϊκού

7 ώρες πριν
«Χορεύουμε για τον Ηλία» ο τίτλος της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στον Ηλία Ιορδανίδη (φωτ.: Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης)

Για τον Ηλία – Η μνήμη του Ιορδανίδη στην Αργυρούπολη, στο δημαρχείο αλλά και παντού

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης ο Κουγιουμτσίδης!

9 ώρες πριν
Πλακάτ έξω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI)

Τέμπη: Να μην κλείσει η υπόθεση ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων – Καταγγέλλουν κενά και παραλείψεις

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign