pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παραδοσιακός χαλβάς 1-2-3-4 για το ξεκίνημα της νηστείας

28/02/2020 - 11:51πμ
Παραδοσιακός χαλβάς 1-2-3-4 για το ξεκίνημα της νηστείας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει έντονα.
  2. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10-12΄, μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Παράλληλα βράζουμε για 5΄ σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό και τις κανέλλες. Δεν μας νοιάζει να φτιάξουμε σιρόπι, αλλά να λιώσει η ζάχαρη και να βγουν τα αρώματα της κανέλλας.
  4. Όταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ρίχνουμε το καυτό μίγμα ζάχαρης, ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και καίει πολύ.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, καπακώνουμε και αφήνουμε για 2-3΄, μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να σωθούν τα υγρά.
  6. Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλλας και τον αδειάζουμε στην κλασική φόρμα του κέικ με την τρύπα. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20΄, ώστε να ξεφορμαριστεί χωρίς πρόβλημα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Ο χαλβάς σφίγγει καθώς κρυώνει.

Συμβουλές
► Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με σπορέλαιο ή να βάλουμε μισή ποσότητα από το ένα και μισή από το άλλο. Έτσι, ο χαλβάς γίνεται πιο ελαφρύς.
► Το συνεχές ανακάτεμα στο καβούρδισμα είναι απαραίτητο, γιατί το σιμιγδάλι αρπάζει εύκολα. Σκοπός είναι να ψηθεί σιγά-σιγά, όχι να καεί.
► Αν θέλουμε να προσθέσουμε σταφίδες, αφαιρούμε 1-2 κουταλιές από τη ζάχαρη, για να μη διακινδυνεύουμε το αποτέλεσμα να παραείναι γλυκό.

  • Πηγή: glykesistories.gr / Άννα Ναθαναηλίδου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας μέσω Κιλκίς

30/05/2025 - 1:29μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιριχτά με αυγά – Οι ποντιακοί λουκουμάδες σε μια πιο σπάνια εκδοχή

23/05/2025 - 2:37μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί κεφτέδες με πλιγούρι – Όπως τους φάγαμε «Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα» από την κυρία Μαρίνα

9/05/2025 - 1:08μμ
(Φωτ.: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή. Πηγή: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα για το τραπέζι της Λαμπρής – Γιατί «ρουμελιώτικο Πάσχα» δεν είναι μόνο ο οβελίας

18/04/2025 - 11:39πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο νηστίσιμο, αρωματικό, δοκιμασμένο και εγγυημένο

11/04/2025 - 8:12μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα – Της νηστείας και της… αμαρτίας

4/04/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμοι εργολάβοι με μους σοκολάτας

21/03/2025 - 3:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Υπόμνημα Καραμανλή στην Προανακριτική για τα Τέμπη – Ζητά παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο

25 λεπτά πριν
Πολωνοί συνοριοφύλακες ελέγχουν αυτοκίνητο που πέρασε τα σύνορα με τη Λιθουανία (φωτ.: Χ / Straż Graniczna)

Η Πολωνία επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία και τη Λιθουανία

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: United World Wrestling)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U20: Χάλκινο μετάλλιο ο Σαρίδης

1 ώρα πριν
Eκδήλωση από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)  για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Από αύριο οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τα «Ακρίτεια 2025» του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών (φωτ.: pellanews.gr)

«Ακρίτεια 2025»: Στα Γιαννιτσά η ποντιακή παράδοση είναι ταυτότητα της κοινωνίας

2 ώρες πριν
Διασώστες ψάχνουν σε κατεστραμμένο σπίτι στην περιοχή Χαντ του Τέξας που σαρώθηκε από τις πλημμύρες (φωτ.: EPA / Dustin Safranek)

Εφιάλτης από τις πλημμύρες στο Τέξας: «Βρίσκουμε νεκρούς σχεδόν παντού»

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign