pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέθανε ο ομογενής Κώστας Κονδύλης, αρχιτέκτονας του Ντόναλντ Τραμπ

19/08/2018 - 5:51μμ
Πέθανε ο ομογενής Κώστας Κονδύλης, αρχιτέκτονας του Ντόναλντ Τραμπ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Κώστας Κονδύλης (Constantine -Costas- Kondylis), ένας από τους πιο παραγωγικούς αρχιτέκτονες του Μανχάταν και συνεργάτης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 χρόνων. Όπως αναφέρει το therealdeal.com, πέθανε στο σπίτι του, έχοντας δίπλα του τις δύο κόρες του Αλεξία (Alexia) και Κατερίνα (Katherine).

Ο διεθνούς φήμης ομογενής αρχιτέκτονας έγινε γνωστός όχι μόνο για τις συχνές συνεργασίες του με τον Τραμπ αλλά και για το «στίγμα» του που άφησε στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια της 50χρονης και πλέον σταδιοδρομίας του σχεδίασε περισσότερα από 86 κτήρια, συμπεριλαμβανομένου του Trump World Tower στο Μανχάταν, που αποτέλεσε οικιστικό συγκρότημα-σύμβολο στον κόσμο. Σχεδίασε επίσης υψηλά κτήρια και σε άλλες πολιτείες καθώς επίσης και ξενοδοχεία, εταιρικά συγκροτήματα, καθώς και κτήρια πολλαπλών χρήσεων.

Όταν έφτασε στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 1960, ο Έλληνας ομογενής ήταν άγνωστος. Γεννήθηκε το 1940 στη Σάμο αλλά μεγάλωσε στην Κεντρική Αφρική (Βελγικό Κονγκό) όπου ο πατέρας του διατηρούσε επιχειρήσεις. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και στο Columbia της Νέας Υόρκης (δεύτερο master το 1967).

Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε για το γραφείο Davis Brody & Associates. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Philip Birnbaum & Associates για εννέα χρόνια πριν φτιάξει τη δική του εταιρεία Costas Kondylis and Partners το 1989. Η εταιρεία διαλύθηκε το 2009, μετά την αποχώρηση συνεργατών του, και ο Κώστας Κονδύλης ξεκίνησε νέο εγχείρημα: το Kondylis Design.

Η συνεργασία με τον Τραμπ
Η συνεργασία και η σχέση που είχε με τον Τραμπ, έδωσαν ώθηση στην καριέρα του. Η δουλειά του στην 36th Street, συμπεριλαμβανομένου του Manhattan Place στο 630 First Avenue που χτίστηκε το 1984, τράβηξαν την προσοχή των κατασκευαστών ακινήτων. Σύμφωνα με τη New York Post, το Manhattan Place ήταν έναν από τους πρώτους ουρανοξύστες με διαμερίσματα στο Μανχάταν και ένα από τα πρώτα κτήρια που είχε την πολυτέλεια ως σημείο αναφοράς του σχεδιασμού του.

Ο Κ. Κονδύλης είχε δηλώσει στο TRD, σε ένα σχετικό ντοκιμαντέρ (Building Stories) το 2012, πως η συνάντησή του με τον Τραμπ «άλλαξε την πορεία της ζωής μου για πάντα». «Είχε σπουδαία αίσθηση του σχεδίου και μου άρεσε» ανέφερε από την πλευρά του ο τωρινός πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ήταν ένας νέος άντρας. Πήγα επάνω στο γραφείο, τον είδα και άρχισα να του δίνω δουλειά», πρόσθεσε.


Πλάνα από το ντοκιμαντέρ Building Stories

Περήφανος για την ελληνική καταγωγή του
Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας είχε μιλήσει στον Εθνικό Κήρυκα και είχε δηλώσει υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του. «Αισθάνομαι πάρα πολύ υπερήφανος που κατάγομαι από την Ελλάδα και με συγκινεί πάρα πολύ, όταν με πλησιάζουν Έλληνες και μπορώ κάτι να κάνω γι’  αυτούς. Με ενθουσιάζει πάντα όταν βρίσκομαι κοντά σε Έλληνες. Η Ελλάδα είναι πάντα στην ψυχή μου και οφείλω πολλά στον ελληνικό πολιτισμό», είχε τονίσει.

Σε ερώτηση ποια συμβουλή θα έδινε στους νέους της ομογένειας για να πεύχουν στη ζωή τους, είχε πει χαρακτηριστικά: «Να έχουν όνειρα και να βρουν τις δυνατότητες και το ταλέντο που έχουν μέσα τους. Να δουν πού είναι η δύναμη μέσα τους και να την εκμεταλλευτούν για να προχωρήσουν και να πετύχουν».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βρετανικό διαβατήριο του Γιώργου Κυριακίδη, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1947 (φωτ.: Museums Victoria/ Moya McFadzean/ Public Domain Mark)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Λάρνακα στη Μελβούρνη: Η ιστορία του Κύπριου Γιώργου Κυριακίδη που ταξίδεψε στην Αυστραλία μόνο με ένα διαβατήριο στην τσέπη

30/07/2026 - 11:25μμ
(Φωτ.: masterchefau/instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πέτρος Παπαθωμάς: Κάνει περήφανη την ομογένεια καθώς διεκδικεί τον τίτλο του MasterChef Αυστραλίας

30/07/2026 - 9:20μμ
(Φωτ.: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Κρήτη ένωσε τα παιδιά της από κάθε γωνιά του κόσμου

30/07/2026 - 5:18μμ
Ο αναμνηστικός βράχος στο πάρκο του Τζιβνούφ, με δίγλωσση επιγραφή στα πολωνικά και τα ελληνικά, στη μνήμη των Ελλήνων που νοσηλεύτηκαν το 1949 στο μυστικό Νοσοκομείο 250. (φωτ.: Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πολωνία)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το νοσοκομείο που «δεν υπήρχε»: Η μυστική επιχείρηση της Πολωνίας για 2.000 Έλληνες

30/07/2026 - 10:52πμ
Μαθητές από τη Μελβούρνη συμμετείχαν στην εκδήλωση (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Νέα εποχή για την ελληνική ομογένεια της Βικτώριας – Από τον ετήσιο εορτασμό σε ένα παγκόσμιο κίνημα

29/07/2026 - 4:44μμ
(Φωτ.: primariesector2/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βουκουρέστι: Διήμερο ελληνικού πολιτισμού με μουσική, χορό και γεύσεις – Το Φεστιβάλ «Kalimera» ένωσε Ελλάδα και Ρουμανία

29/07/2026 - 11:12πμ
(Φωτ.: Facebook / Lazaros Karavidas)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η 80χρονη ομογενής που δεν το βάζει κάτω: Άνοιξε το δικό της ελληνικό εστιατόριο στο Μίσιγκαν

28/07/2026 - 5:08μμ
(Φωτ.: Sacred Patriarchal and Stavropegial Monastery of St. Irene Chrysovalantou/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Γονάτισε» η ομογένεια στην Αστόρια μπροστά στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου – Η συγκινητική λιτανεία 

27/07/2026 - 10:18μμ
Μετανάστες αποβιβάζονται στην Αυστραλία το 1921, σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα αποτέλεσε νέο τόπο εγκατάστασης για χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κοινότητες (φωτ.: National Archives of Australia / Wikimedia Commons – Public Domain)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ιστορικό εγχείρημα για την καταγραφή της ζωής των Κύπριων μεταναστών στην Αυστραλία

26/07/2026 - 11:40μμ
(Φωτ.: facebook / Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΠΔΜ: Νέοι και νέες της ομογένειας γνώρισαν την Ελλάδα μέσα από τη γλώσσα και τον πολιτισμό

25/07/2026 - 12:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς – Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

3 λεπτά πριν
Το λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)

Θυελλώδεις άνεμοι «δένουν» τα πλοία σε Ραφήνα και Λαύριο – Ποια δρομολόγια επηρεάζονται

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Επιμένουν και σήμερα οι θυελλώδεις βοριάδες, έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο – Έως 38°C η θερμοκρασία

30 λεπτά πριν
(Φωτ.:  www.photobystellios.com)

Νέα εποχή για τον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν – O πατήρ Γρηγόριος Γκίλμπερτ στο τιμόνι

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Αγχώθηκε, αλλά πήρε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

9 ώρες πριν
Βρετανικό διαβατήριο του Γιώργου Κυριακίδη, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1947 (φωτ.: Museums Victoria/ Moya McFadzean/ Public Domain Mark)

Από τη Λάρνακα στη Μελβούρνη: Η ιστορία του Κύπριου Γιώργου Κυριακίδη που ταξίδεψε στην Αυστραλία μόνο με ένα διαβατήριο στην τσέπη

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign