pontosnews.gr
Πέμπτη, 12/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ψευδομακεδόνες και ψευδοπολιτικοί

6/07/2018 - 2:18μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αυτό που υπέγραψε την προδοτική* Συμφωνία των Πρεσπών, επιμένοντας στο λάθος, προσπαθεί να αποδείξει ότι αν εφαρμοστεί η συμφωνία δεν θα υπάρχουν προκλήσεις, όπως αυτή του «μακεδονικού στρατού». Συγκεκριμένα ο Ζάεφ, επιθεωρώντας στρατιωτικό τμήμα, είπε χαρακτηριστικά: «Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο “μακεδονικός” στρατός για χρόνια επιχειρούσε χέρι-χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό.

»Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον “μακεδονικό” στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του.

»Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της “Μακεδονίας” εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας».

Το γνωρίζουν οι πάντες ότι αυτή η συμφωνία είναι διάτρητη και ότι αν ισχύσει θα αποτελέσει για τις επόμενες δεκαετίες (αν όχι αιώνες) παράγοντα και πηγή προβλημάτων και αποσταθεροποίησης στην περιοχή, γιατί συμβάλλει στη νομιμοποίηση ενός μεγάλου ψέματος, που είναι η ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους και γλώσσας.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Πού βρισκόταν αυτό το έθνος τον 19ο και τους προηγούμενους αιώνες και πετάχτηκε έτσι ξαφνικά τις αρχές και τα μέσα του 20ού αιώνα;

Αν και φαίνεται αστείο να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, θα προσπαθήσουμε πάλι να αποδείξουμε τα αυτονόητα:

Κατά την απογραφή που έγινε από τις αρχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επί Χιλμή Πασά, το 1904 στα βιλαέτια Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Κοσσυφοπεδίου η σύσταση του πληθυσμού ήταν:

  • Μωαμεθανοί (1.729.000)
  • Έλληνες (647.932)
  • Βουλγαρίζοντες (527.784)
  • Σέρβοι (167.601)
  • Εβραίοι (48.270)
  • Ρουμανίζοντες Βλάχοι (30.116)

Δηλαδή, οι πολίτες των περιοχών αυτών, δήλωσαν ελεύθερα την εθνική τους ταυτότητα και ανάμεσα στους πολίτες της Μακεδονίας και των Σκοπίων ΔΕΝ υπάρχουν Μακεδόνες.

Επίσης, δεν έχει καταγραφεί κάποια πολιτική καταπίεσης των οθωμανικών αρχών, εξαιτίας της οποίας θα φοβόντουσαν να δηλώσουν την εθνική τους ταυτότητα οι «Μακεδόνες», αν υπήρχαν ως εθνικό φύλλο στην περιοχή.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο «μακεδονισμός» εφευρέθηκε σε εργαστήρια γεωπολιτικών σχεδιασμών, τον υιοθέτησε στην αρχή η 2η Διεθνής, στη συνέχεια η 3η Διεθνής, μετά ο Τίτο και εσχάτως το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, η επίσημη θέση των οποίων ήταν η εξής:

«Η (αμερικανική) κυβέρνηση θεωρεί ότι αναφορές όπως μακεδονικό “έθνος”, μακεδονική “πατρίδα” ή μακεδονική “συνείδηση” συνιστούν αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντικατοπτρίζει καμία πολιτική πραγματικότητα και βλέπει σε αυτές την αναγέννηση ενός πιθανού μανδύα που θα υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας».

Για όσους έχουν αμφιβολίες, μπορούν να ανατρέξουν στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού ΥΠΕΞ, για να δουν αναρτημένο μέχρι σήμερα το τηλεγράφημα του Δεκεμβρίου του 1944 του τότε υπουργού Εξωτερικών Έντουαρντ Στετίνιους, το οποίο είχε αποδέκτες μεταξύ άλλων τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των ΗΠΑ στη Σόφια, την Καζέρτα της Ιταλίας, το Βουκουρέστι, το Λονδίνο, την Αθήνα, τη Μόσχα και την Άγκυρα.

Για να ξέρουμε τι υπέγραψαν στις Πρέσπες. Νομιμοποίησαν μια σκευωρία που στήθηκε με σκοπό να δημιουργηθεί μια «Ενιαία Μακεδονία», με πρωτεύουσα τη Μακεδονία.

Ό,τι δικαιολογίες και προπαγανδιστικά τερτίπια να επικαλούνται και να προβάλλουν, ο κόσμος τούς πήρε είδηση. Και τους ψευδομακεδόνες και τους ψευδοπολιτικούς που υπέγραψαν αυτήν την επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία, που επαναλαμβάνουμε, θα αποτελέσει παράγοντα αποσταθεροποίησης της περιοχής και αστείρευτη πηγή προβλημάτων.

Όσο για τα δύο βασικά επιχειρήματα, ότι με τη «διευθέτηση» του θέματος –έτσι λέγεται τώρα το ξεπούλημα– θα έχουμε τεράστια οικονομικά οφέλη και κλείνοντας αυτό το μέτωπο θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε απερίσπαστοι με το «Ανατολικό Ζήτημα», όπως αποκαλούν την επιθετικότητα και επεκτατικότητα της Τουρκίας, έχω να πω τα εξής:

  • Πρώτον, η Ελλάδα, παρά τη διαφορά με το όνομα, δεκαετίες τώρα διατηρεί άριστες οικονομικές σχέσεις με τα Σκόπια και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Τι παραπάνω θα μας προσφέρει η κατάπτυστη αυτή συμφωνία;
  • Δεύτερον, όσον αφορά την Τουρκία, να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι αποτελεί βασική πολιτική επιλογή της Τουρκίας η αναγνώριση της «Μακεδονίας» και η αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και στα Σκόπια και στην Ελλάδα. Μια ματιά στις θέσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ και τις οργανώσεις τουρκικού λόμπι που στηρίζουν τους ψευδομακεδόνες, θα πείσει τους πάντες. Επίσης, η Τουρκία διαθέτει μια σημαντική εθνική μειονότητα Τούρκων στα Σκόπια, η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά την κατάπτυστη προδοτική συμφωνία.

Άρα, υπό ποία έννοια αποδυναμώνουμε την παρουσία και την επιρροή που ασκεί η Τουρκία στα Σκόπια, όταν με την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας πραγματώνεται ένας στόχος της εξωτερικής της πολιτικής, ενώ θα μας «γλεντάει» κανονικά στο ΝΑΤΟ, με έναν επιπλέον σύμμαχο, τα Σκόπια.

Να αφήσουν λοιπόν τις αθλιότητες περί εθνικιστών και φασιστών και να ακούσουν την οργή του κόσμου, που έχει αντιληφθεί ότι εδώ έγινε μια μεγάλη προδοσία.

Και να πάψουν να επιμένουν στο λάθος.

Η κατάπτυστη αυτή συμφωνία γεννήθηκε νεκρή, γιατί δεν έλαβε υπ’ όψιν της τρία πράγματα. Την ιστορική πραγματικότητα, τη βούληση του λαού και το αίμα των ηρώων των εθνικών αγώνων στα ιερά χώματα της Μακεδονίας.

Και δεν πρόκειται να την νεκραναστήσει κανένα φιλοδώρημα που ετοιμάζουν διάφοροι υπουργοί προς τους πολίτες της βόρειας Ελλάδας.

Η οργή του κόσμου θα σας πνίξει.

____
*Την ονομάζω προδοτική με την πολιτική και όχι με τη νομική έννοια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαχητικό του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΓΝΩΜΕΣ

Ποιος έχει σειρά;

8/03/2026 - 3:53μμ
Αφγανοί διαδηλώνουν εναντίον του Πακιστάν στην Καμπούλ, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Samiullah Popal)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν αποσταθεροποιεί μια ολόκληρη περιοχή

7/03/2026 - 10:45πμ
(Φωτ.: EPA/ Gailan Haji)
ΓΝΩΜΕΣ

«Παιχνίδια» με τους Κούρδους

6/03/2026 - 3:46μμ
«Ο πειρασμός». Ανάγλυφο βασισμένο σε έργο του Ραφαήλ (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Β’)

3/03/2026 - 9:58πμ
Ο πρέσβης ε.τ. Selim Kuneralp (πηγή: YouTube/ Serbestiyet)
ΓΝΩΜΕΣ

Εξ ιδίων τα βέλη

1/03/2026 - 5:35μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/stokpic-692575/)
ΓΝΩΜΕΣ

Η τριγωνομετρία στη γεωπολιτική

28/02/2026 - 5:54μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ίδιο τραπέζι με τον Αντώνη Σαμαρά, στη Μεσσηνία. Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΓΝΩΜΕΣ

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Σαμαρά-Μητσοτάκη

28/02/2026 - 9:33πμ
Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο (εικόνα ζωγραφισμένη σε κυψέλη. Πηγή: Μελισσοκομικό Μουσείο Radovljic / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Α’)

24/02/2026 - 9:31πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/ Turkish Defense Ministry)
ΓΝΩΜΕΣ

Τούρκος ξηλώνει τη «Γαλάζια Πατρίδα»

22/02/2026 - 3:47μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: Facebook / The White House)
ΓΝΩΜΕΣ

Παγκόσμια αμερικανική δικτατορία;

21/02/2026 - 9:25πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: greekorthodox.org.au)

Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος δίπλα στους νέους: «Η απάντηση στη σύγχυση του κόσμου είναι ο Χριστός»

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

CEV Challenge Cup: Ο Παναθηναϊκός πήγε στο τάι-μπρέικ τη «μάχη» με τη Βαλεφόλια κι ο τίτλος θα κριθεί στη Γλυφάδα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Basketball Champions League: Νέα ήττα για την Καρδίτσα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Προκριματικά Eurobasket 2027: Νέα ήττα από την Κροατία για την Εθνική Γυναικών

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

ENBL: Με άνεση στους «8» ο Ηρακλής

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Basketball Champions League: Νίκησε στη Sunel Arena την Τόφας η ΑΕΚ για το 5/5

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign