pontosnews.gr
Σάββατο, 12/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα τρία άλφα και το Δέλτα κεφαλαίο

13/05/2018 - 2:16μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στις παθογένειες του ελλαδικού κράτους, που αποδείξαμε ότι σε κρίσιμα θέματα –και όχι μόνο– στην ουσία δρα εναντίον των πολιτών, της πατρίδας και των εθνικών μας συμφερόντων.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι τα κόμματα και οι πολιτικοί έχουν περάσει στην κυριολεξία σε άλλη σφαίρα, έχουν χάσει κάθε ίχνος σεβασμού στον πολίτη και στο δημόσιο συμφέρον, το οποίο συνεχίζει να είναι θύμα μικροπολιτικών, μικροκομματικών και ιδιοτελών συμφερόντων.

Ενώ το διάστημα μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ένας χώρος καθαρά ελληνικός, υπό την έννοια ότι τα άστρα και οι γαλαξίες έχουν κυρίως ελληνικά ονόματα, τις τελευταίες δεκαετίες στις νέες αστρικές ανακαλύψεις οι επιστήμονες και οι αστροφυσικοί μάς εγκατέλειψαν, δείγμα της παρακμιακής πορείας που ακολουθεί η Ελλάδα και στον τομέα της Αστροφυσικής.

Παράδειγμα αναστροφής αυτής της παρακμιακής πορείας είναι ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής, γνήσιο τέκνο της μυροβόλου Χίου.

Προς τιμήν αυτού του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα το 1999 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση έδωσε το όνομά του στον αστεροειδή 8323 (Krimigis).

Αυτός ο λαμπρός επιστήμονας, μια προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, επικεφαλής της Ομάδας Διαστημικής Φυσικής και Διαστημικών Οργάνων στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που έχει στο ενεργητικό του μια μακροχρόνια και διακεκριμένη καριέρα ως εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ καθώς και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, διασύρθηκε από μειράκια της πολιτικής, όταν αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις που θυμίζουν πρακτικές του προηγούμενου αιώνα.

Ο άνθρωπος που εργάστηκε ως επικεφαλής ερευνητής (Principal Investigator) ή συνεργάτης (Co-Investigator) της NASA και της ESA σε 21 διαστημικές αποστολές προς όλους τους πλανήτες, συμπεριλαμβανομένου και του Πειράματος Ανίχνευσης Φορτισμένων Σωματιδίων Χαμηλών Ενεργειών (Low Energy Charged Particle –LECP–Experiment), των διαστημόπλοιων Voyager 1 και 2, ο μόνος επιστήμονας στον κόσμο ο οποίος με τα όργανα που έχει σχεδιάσει έχει εξοπλίσει διαστημικά σκάφη σε αποστολές στους οκτώ από τους εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, διασύρθηκε από δημοσιογράφους και όργανα του ΣΥΡΙΖΑ που δρουν στο διαδίκτυο ως αδίστακτοι δολοφόνοι συνειδήσεων.

Ο Σταμάτης Κριμιζής στην επιστολή παραίτησής του κατέληγε στα εξής: «Κάποιες ατέλειες που είχαν επισημανθεί με σχετικό υπόμνημα στο νομοσχέδιο που τελικά απετέλεσε τον ιδρυτικό νόμο του ΕΛΔΟ (ν. 4508/2017), ήταν αντιμετωπίσιμες όπως με διαβεβαίωνε ο κ. Υπουργός. Ωστόσο, Υπουργικές Αποφάσεις που ακολούθησαν, (Υπ. Απ. 3095/2018, Αρ. ΦΕΚ 915, 15/3/2018) πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στην επιστολή παραίτησης αυτού του παγκόσμιας εμβέλειας επιστήμονα, ακολούθησε άλλη μια επιστολή παραίτησης, της φορά αυτή του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ, Νίκου Μιχαλίτση, που ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Στην επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ο Ν. Μιχαλίτσης κάνει λόγο για:

  • «μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού “συνδικαλισμού”, με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική»,
  • αδιαφανή σχεδιασμό και έγκριση ενός «εξαμβλώματος που ονομάσατε “νέο Οργανόγραμμα” που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία μας στον προηγούμενο αιώνα»,
  • για έγκριση «και πάλι αδιαφανώς και χωρίς διάλογο, στον υπάρχοντα Γενικό Κανονισμό Προσωπικού που (με την εξαίρεση της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας) περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές».

Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά.

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια «αποικία χρέους» και ίσως ένας από τους πιο κρίσιμους τομείς που πρέπει να εργαστούμε εμείς οι Έλληνες, για να σηκώσουμε ξανά την πατρίδα μας όρθια, είναι η επανίδρυση του κράτους με όρους εντιμότητας και με βασικό θεμέλιο τα «τρία Α» του Στ. Κριμιζή, οι πολιτικάντηδες και τα κομματόσκυλα δείχνουν τον χειρότερο εαυτό τους, οδηγώντας την Ελλάδα πίσω στον 20ό αιώνα.

Ο Σταμάτης Κριμιζής δήλωσε ότι ήθελε να διοικήσει τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό τηρώντας απαρέγκλιτα τρεις αρχές: Αξιοκρατία, Αξιολόγηση, Αριστεία.

Όμως ήταν άτυχος, γιατί οι κυβερνώντες είναι δεδηλωμένοι εχθροί αυτών των αρχών.

Γι’ αυτούς υπάρχει μία αρχή, το Δ κεφαλαίο, που είναι η κομματική διαφθορά, που οδηγεί τη χώρα σε μια μεγαλύτερη καταστροφή από την οικονομική, αφού θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες σε ένα ήδη αναποτελεσματικό κράτος.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά αναρωτιέται κανείς: Αν δεν έβαλαν μυαλό οι πολιτικοί μας μετά από τόσες καταστροφές, τι θα πρέπει να γίνει για να συνέλθουν;

Μήπως να περιμένουμε μια εθνική καταστροφή, όπως έγινε στο παρελθόν;

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου (φωτ.: EPA / Erdam Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Μας οδηγούν σε «τεχνητή κρίση»;

12/09/2026 - 9:14πμ
Η Αγία Ελένη, έργο του Τσίμα ντα Κονελιάνο, 1495 (πηγή: artrenewal.org / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Δ’)

8/09/2026 - 3:57μμ
90ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία (φωτ.: EUROKINISSI / Θωμαή Αντωνιάδου)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί δεν κάνουν τη Θεσσαλονίκη δεύτερο εθνικό πόλο;

5/09/2026 - 9:50πμ
Πεζοναύτες πραγματοποιούν αμφίβια απόβαση κατά την άσκηση «Efes-2026», στις 3 Μαΐου 2026 (φωτ.:  Χ / @tcsavunma)
ΓΝΩΜΕΣ

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

4/09/2026 - 3:56μμ
(Φωτ.: kalhh / Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Γ’)

1/09/2026 - 9:31πμ
Όπλα του PKK για την πυρά, στη συμβολική εκδήλωση που έγινε στο Βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ / Heme Sûr - KANAL8)
ΓΝΩΜΕΣ

Το  «κουρδικό στοίχημα» Ερντογάν-Μπαχστελί

30/08/2026 - 3:49μμ
Ο σταθμός «Νομαρχία» του μετρό Θεσσαλονίκης, ένας από τους πέντε νέους στην επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά (φωτ.:  Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Ήρθε ο βασιλιάς στο χωριό

29/08/2026 - 9:49πμ
Ελληνικές συστοιχίες Patriot (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Κινήσεις στη σφαίρα του παραλόγου

28/08/2026 - 4:35μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Β’)

25/08/2026 - 9:58πμ
(Φωτ.: EPA)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί η Τουρκία «καταπίνει» την επίθεση του Ισραήλ

23/08/2026 - 4:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Ένωση Ποντίων Αιγάλεω/Facebook)

Ένωση Ποντίων Αιγάλεω: Με πιροσκί, κρασί και ποντιακή λύρα στο πανηγύρι του Εσταυρωμένου

33 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Στο «Παίδων» 4χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από πισίνα ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

60 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Γιώργος Μαζωνάκης: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του από το απόγευμα της Κυριακής – Η ανακοίνωση της οικογένειας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: MOTIONTEAM / Φανή Τρυψάνη)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Εφάπαξ και επιδόματα που θα καταβληθούν από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Απόδραση κρατουμένου στις Σέρρες: Καμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε στα Ν. Βρασνά – Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι συνδέεται με την υπόθεση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Ιππική Παρέα Βλάστης)

Εορδαία: Περισσότερα από 180 άλογα στην 7η Ορεινή Ιππική Συνάντηση – Μια παράδοση που «καλπάζει» μέσα στο χρόνο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV